Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Kyrkorådet

Kyrkorådet hanterar de strategiska beslut som rör hela Lundby församling. I kyrkorådet ingår ett antal förtroendevalda och kyrkoherden.

Vad är kyrkorådet?

Kyrkorådet är församlingens styrelse och väljs efter varje kyrkoval. Kyrkofullmäktige, som de medlemmar i Svenska Kyrkan som bor i Lundby församling röstar till, väljer Kyrkorådet och fyllnadsväljer även ledamöter om det behövs.

Kyrkorådet hanterar de strategiska beslut som rör hela församlingen. Kring varje kyrka finns ett distriktsråd som handhar de frågor som rör gudstjänstlivet och verksamheten i den kyrkan. I Lundby församling kan Kyrkorådet därmed verka övergripande för utveckling och fördjupning i hela församlingen. Detta görs genom att besluta kring församlingsinstruktion och policys. Kyrkorådet sätter även mål samt följer upp statistik och rapporter kring församlingens grundläggande uppgifter.

Om du vill påverka något i Lundby församling är det enkelt att delta på de öppna forum som sker två gånger om året i varje kyrka. Håll utkik eller fråga efter datumen i just din kyrka.

Du är även välkommen att kontakta Kyrkorådets ordförande för hjälp att hitta rätt person att prata med.

Ordförande samt 1:a vice och 2:a vice ordförande

Annika Johansson (ÖKA), ordförande
Tfn: 0737-26 54 36
E-post: annikajson(a)gmail.com

Sven Wennberg (S), första vice ordförande

Kent Wikström (POSK), andra vice ordförande

Kyrkorådet i Lundby församling består av följande ledamöter:

Ordinarie

Britt Ahlqvist (S)

Gudrun Ericsson (S)

Axel Hanson (ÖKA)

Lars Härenstam

Lillemor Jervhäll (S)

Annika Johansson (ÖKA)

Kristian Lillö (kh)

Anna Svensson (POSK)

Sven Wennberg (S)

Tone Westerlund (ÖKA)

Kent Wikström (POSK)

Ersättare

Christina Andersson (POSK)

Hanna Broberg (ÖKA)

Sten Dereman (POSK)

Conny Jervhäll (S)

Stephan Ljungberg (S)

Tova Mortensen (ÖKA)

Bild: Malin Lingnert

Till Lundby församling skall du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!