Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Kyrkorådet

Kyrkorådet hanterar de strategiska beslut som rör hela Lundby församling. I kyrkorådet ingår ett antal förtroendevalda och kyrkoherden.

Vad är kyrkorådet?

Kyrkorådet är församlingens styrelse och väljs efter varje kyrkoval. Kyrkofullmäktige, som de medlemmar i Svenska Kyrkan som bor i Lundby församling röstar till, väljer kyrkorådet och fyllnadsväljer även ledamöter om det behövs.

Kyrkorådet hanterar de strategiska beslut som rör hela församlingen. Kring varje kyrka finns ett distriktsråd som handhar de frågor som rör gudstjänstlivet och verksamheten i den kyrkan. I Lundby församling kan kyrkorådet därmed verka övergripande för utveckling och fördjupning i hela församlingen. Detta gör kyrkorådet genom att besluta om församlingsinstruktion och policys. Kyrkorådet sätter även mål samt följer upp statistik och rapporter kring församlingens grundläggande uppgifter.

Om du vill påverka något i Lundby församling är det enkelt att delta på de öppna forum som äger rum två gånger om året i varje kyrka. Håll utkik eller fråga efter datumen i just din kyrka.

Här finns mer information samt namn och kontaktuppgifter till ordförande i respektive distriktsråd.

Du är även välkommen att kontakta kyrkorådets ordförande för hjälp att hitta rätt person att prata med.

Ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande:

Karin Greenberg Gelotte (S), ordförande

Annika Johansson (ÖKA), vice ordförande

Kent Wikström (POSK), andre vice ordförande

Kyrkorådet i Lundby församling består av följande ledamöter:

OrdinariE

Terje Ahl (S)

Hanna Broberg (ÖKA)

Karin Greenberg Gelotte (S)

Annika Johansson (ÖKA)

Jerker Schmidt (BA)

Anna Svensson (POSK)

Lena Sällström (S)

Kent Wikström (POSK)

Ersättare

Eva-Lena Fransson (S)

Katarina Haglund (ÖKA)

Sara Lindalen (VISK)

Birgitta Ling-Fransson (FISK)

Natanael Sjöberg (FK)

Lotta Wahlqvist (POSK)​

Bild: Malin Lingnert

Till Lundby församling skall du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!