Kyrkorådet

Kyrkorådet hanterar de strategiska beslut som rör hela Lundby församling. I kyrkorådet ingår ett antal förtroendevalda och kyrkoherden.

Vad är kyrkorådet?

Kyrkorådet är församlingens styrelse och väljs efter varje kyrkoval. Kyrkofullmäktige, som de medlemmar i Svenska kyrkan som bor i Lundby församling röstar till, väljer kyrkorådet och fyllnadsväljer även ledamöter om det behövs. Utöver de förtroendevalda, ingår kyrkoherden i kyrkorådet, där hen är ledamot.

Kyrkorådet hanterar de strategiska beslut som rör hela församlingen. Kring varje kyrka finns ett distriktsråd som handhar de frågor som rör gudstjänstlivet och verksamheten i den kyrkan. I Lundby församling kan kyrkorådet därmed verka övergripande för utveckling och fördjupning i hela församlingen. Detta gör kyrkorådet genom att besluta om församlingsinstruktion och policys. Kyrkorådet sätter även mål samt följer upp statistik och rapporter kring församlingens grundläggande uppgifter.

Om du vill påverka något i Lundby församling är det enkelt att delta på de öppna forum som äger rum två gånger om året i varje kyrka. Håll utkik eller fråga efter datumen i just din kyrka.

Här finns mer information samt namn och kontaktuppgifter till ordförande i respektive distriktsråd.

Du är även välkommen att kontakta kyrkorådets ordförande för hjälp att hitta rätt person att prata med.

Svenska kyrkans organisation

På svenskakyrkan.se finns mer information om Svenska kyrkans organisation i sin helhet.

Ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande:

Karin Greenberg Gelotte (S), ordförande

Jerker Schmidt (BA), vice ordförande

Kent Wikström (POSK), andre vice ordförande

Kontakt: Om du vill komma i kontakt med ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande, hör av dig till Lundby församlings expedition.

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom Göteborgs Stad. Det är vi stolta över! Läs mer om församlingens miljöarbete.

Alla kan hamna i situationer som kan vara svåra att ta sig ur på egen hand. Den 24 augusti öppnar Lundby församlings diakonimottagning i Biskopsgårdens kyrka. Där erbjuds socialt, och i vissa fall ekonomiskt, stöd till dig som är folkbokförd i församlingen.

Diakonimottagning öppnar i Lundby församling

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

Hjälp och stöd