Svenska kyrkans flagga vajar mot en blå himmel.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Kyrkorådet

Kyrkorådet hanterar de strategiska beslut som rör hela Lundby församling. I kyrkorådet ingår ett antal förtroendevalda och kyrkoherden.

Vad är kyrkorådet?

Kyrkorådet är församlingens styrelse och väljs efter varje kyrkoval. Kyrkofullmäktige, som de medlemmar i Svenska kyrkan som bor i Lundby församling röstar till, väljer kyrkorådet och fyllnadsväljer även ledamöter om det behövs. Utöver de förtroendevalda, ingår kyrkoherden i kyrkorådet, där hen är ledamot.

Kyrkorådet hanterar de strategiska beslut som rör hela församlingen. Kring varje kyrka finns ett distriktsråd som handhar de frågor som rör gudstjänstlivet och verksamheten i den kyrkan. I Lundby församling kan kyrkorådet därmed verka övergripande för utveckling och fördjupning i hela församlingen. Detta gör kyrkorådet genom att besluta om församlingsinstruktion och policys. Kyrkorådet sätter även mål samt följer upp statistik och rapporter kring församlingens grundläggande uppgifter.

Om du vill påverka något i Lundby församling är det enkelt att delta på de öppna forum som äger rum två gånger om året i varje kyrka. Håll utkik eller fråga efter datumen i just din kyrka.

Här finns mer information samt namn och kontaktuppgifter till ordförande i respektive distriktsråd.

Du är även välkommen att kontakta kyrkorådets ordförande för hjälp att hitta rätt person att prata med.

Svenska kyrkans organisation

På svenskakyrkan.se finns mer information om Svenska kyrkans organisation i sin helhet.

Ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande:

Karin Greenberg Gelotte (S), ordförande

Jerker Schmidt (BA), vice ordförande

Kent Wikström (POSK), andre vice ordförande

Kontakt: Om du vill komma i kontakt med ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande, skicka epost till Lundby församlings expedition vid lundby.forsamling@svenskakyrkan.se

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.