Inspelning av andakt och gudstjänster i Önsta kyrka, Västerås.

Fira gudstjänst hemifrån

Det finns olika sätt att fira gudstjänst på hemifrån. Lundby församling har sänt digitala gudstjänster som du kan ta del av via YouTube. Varje vecka sänds också gudstjänster från SVT och Sveriges Radio. På den här sidan hittar du också det nationella kalendariet med livesändningar från andra församlingar.

Inspelade gudstjänster från 22/11 2020 till 4/4 2021:

Gudstjänster på SVT Play

Varje söndag under året sänder SVT en gudstjänst från någon av landets alla kyrkor.

Gudstjänster på SVT Play

Gudstjänster i Sveriges Radio

På sr.se finns programmet Gudstjänsten som sänder varje söndag från en kyrka i Sverige. De sänder också gudstjänster som innehåller religionsmöten. Du hittar också programmet Gudstjänsten i appen SR Play.

Lyssna på gudstjänster i Sveriges Radio

Livesändningar från andra församlingar

Många församlingar runt om i Sverige sänder live från sina gudstjänster och andra evenemang. Du hittar sändningarna i den nationella kalendern på hemsidan - följ länken!

Se livesändningar från andra församlingar

Se tidigare publicerade digitala gudstjänster från Lundby församling:

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar. Den 2/7–11/8 har diakonimottagningen sommaruppehåll och tar inte emot några besök, men det går bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.