Gudstjänst med Små & Stora

Gudstjänst med Små & Stora är en enkel gudstjänst med sång, psalmer, ord och ibland drama. Här får barnen extra utrymme och bidrar på olika sätt i gudstjänsten. Barn- och ungdomskörerna står ofta för musiken.

Våren 2020:

Biskopsgårdens kyrka

23 februari kl. 16.00: Barnkören Sparkling sjunger i gudstjänsten. Fira fastlagssöndagen med sång, gemenskap och semlor. Alla får göra sin egen semla. Den som döpts under året är välkommen att ta emot sin dopängel.

12 april kl. 16.00: Påskdagsgudstjänst. Sparkling är med. Fira att Jesus lever med sång, gemenskap och påsklunch (gratis för barn). Alla får varsin påsklilja.

Brämaregårdens kyrka

2 februari kl. 10.00: Vi firar ljuset, barnkören sjunger och vi får höra om när Hanna & Symeon får möta Jesusbarnet. Medverkande musiker: Sofia Krook, fiol och gitarr, Walter Gyllenram, elbas. Efteråt äter vi kyrkpannkaka tillsammans!

15 mars kl. 10.00: Barnkören visar sina superkrafter tillsammans med stråkar ur Lindholmen Orchestra Association. Kyrkpannkaka efteråt.

17 maj kl. 10.00: “Jag gör löven nya på träden”. Brämaregårdens trädgårdsdag. Vi firar bönsöndagen, planterar ett frö eller två, minglar, äter och lyssnar till barnkören och Lindholmen Orchestra Association.

Lundby nya kyrka

2 februari kl. 11.00: “Mörkret måste ge vika”. Barnkörerna medverkar, kyrkfika efteråt.

1 mars kl. 11.00: “Lev nu, Dö sen!” Barnkörerna medverkar, kyrkfika efteråt.

8 april kl. 14.00-19.00: Påskfest för öppna förskolan Liten & Stor.
Påskfest för de minsta kl. 14-16 med påskmat, påskpyssel och gudstjänst kl. 15.
Påskfest för lite äldre barn kl. 17-19.

31 maj kl. 11.00: “Andens vind”. Barnkörerna medverkar, kyrkfika efteråt.

Länsmansgårdens kyrka

2 februari kl. 11.00: ”Gud är hos oss, ljus i natten, för att hjälpa oss att våga. Ljuset bär oss. Gud är nära i ett litet barn som ser oss.” Kyrkkaffé efteråt med gott fika som står framdukat till kl 15.00.

5 april kl. 11.00: ”Du ser honom komma, ridande på en åsna och du känner hur hoppet växer inombords. Du brer ut din mantel på vägen och jublar!”
Kyrkkaffé efteråt.

31 maj kl. 11.00: ”Då blir det fest! Då blir det sång! Då blir det dans och hålligång!” Kyrkkaffé efteråt.

Toleredskyrkan

I Toleredskyrkan är det Söndagsklubb (söndagsskola) alla söndagar som det
inte är Gudstjänst med små och stora.

2 februari kl. 11.00: Toleredsmässa med dopängelfest. Musikalbarnen medverkar, extra festligt fika efteråt.

1 mars kl. 10.00: Vasaloppsmässa där Musikalverkstan medverkar. Kl. 08.00 visas Vasaloppet på storbild, barnen har egen filmvisning. Frukost från 8.30.

26 april kl. 11.00: Scouterna har hand om gudstjänsten.

24 maj kl. 11.00: Kristi himmelsfärd. Barn från Musikalverkstan medverkar.