1:a Advent - Röddinge kyrka

Välkommen in i vår gemenskap

Vid krubban - för hela familjen

Alla barn får hjälpa till att bygga krubban. Vi sjunger barnens julsånger och fikar och leker tillsammans. Välkomna till Lövestads församlingshem söndagen den 4 december kl 14.00-16.00. Hjärtligt välkomna önskar Katarina, Gudrun, Jane och Helen

Soppa i gryta

Soppa med musik

Onsdagen 14 december klockan 12- 14 i Vanstads församlingshem. Dragspel Nils Ove Persson. Välkomna

Kyrkfönstret 2022 nr4, sida 1

Kyrkfönstret 2022 nr4

Här är julnumret i vårt församlingsblad, klicka på bilden för att öppna bladet.

Gravsten i gräset

Gravrättsinnehavarens skyldigheter

Enligt begravningslagens (SFS 1990:1144) sjunde kapitlets tredje paragraf är det gravrättsinnehavarens skyldighet att hålla gravplatsen i ordnat och värdigt skick. Begravningsmyndigheten I Lövestad församling konstaterar att de gravar som förtecknas i dokumentet inte sköts i enlighet med begravningslagens föreskrifter. Kyrkorådet har beslutat, den 18 oktober 2022, att återkalla gravrätten för förtecknade gravar. Skulle någon vilja åtaga sig skötseln på ett eller annat sätt och bli gravrättsinnehavare ombedes vederbörande att kontakta Lövestad församling senast den 31 mars 2023. Om så inte sker förverkas gravrätten, skyldigheter och rättigheter upphör att gälla.

Mothering Sunday

Mothering Sunday - den 17 november kl 18.30

Den 17 november ser vi “Mothering Sunday” som handlar om förbjuden kärlek i överklassens England under mellankrigstiden. Visningarna börjar klockan 18.30. Efter filmen blir det fika. Varmt välkomna.

Tacksägelse i Lövestad kyrka 2022

Flygel invigning INSTÄLLD idag pga. snön

Lövestad församling har fått en flygel till Lövestad kyrka tack vare en stor gåva till Lövestad kyrka från Egon Jönsson som bodde på Nyhem utefter vägen mot Andrarum. Vår kyrkomusiker Helen Lindqvist kommer att inviga flygeln med en konsert den 20 november kl 18.00. Varmt välkomna.