Välkommen in i vår gemenskap

Röddinge skola

Friluftsgudstjänster

I sommar firar vi några gudstjänster ute i det fria (om vädret tillåter). Midsommardagen 22 juni samlas vi vid Röddinge skola klockan 10.30. Tag med fikakorg. Vid Hallsbergs stenar samlas vi den den 14 juli klockan 13.30. Tag med eftermiddagsfika. Vi samlas vid Äsperöds idrottsplats den 28 juli klockan 13.30. Tag med dig eftermiddagsfika. Söndag den 4 augusti firar vi mässa i prästgårdsparken klockan 13.30. Här behöver du inte ha med fikakorg för det blir kyrkkaffe. Varmt välkomna.

My dear companion

I sommar blir det musikgudstjänster i våra kyrkor. Vi börjar i Lövestad kyrka den 19 juni klockan 18.30 med My dear companion. Det blir amerikansk musik på cittra, banjo och gitarr. Lea-Marie Sittler, Hannah Shermis och Agnes Åhlund framför stämningsfull countrymusik på klassiskt vis. Varmt välkomna.

Holding hands

Holding hands - jazz, folkmusik och country

Holding hands håller konsert i Lövestad kyrka den 27 juni klockan 18.30. Det blir finstämd musik i gränslandet mellan jazz, folkmusik och country. De sjungande töserna heter Alice Castell, Isabel Loveflo Lindström och Esther Nyström. Varmt välkomna.

Kyrkfönstret 2024 nr 2 framsidan

Kyrkfönstret 2024 nr 2

Här läser du om sommaren i församlingen, spännande reseberättelser och om våra gravar. Klicka på bilden så öppnas filen.

Trio Österlen

Den 10 juli klockan 18.30 blir det lokal anknytning då Trio Österlen kommer till Röddinge kyrka. Det blir ett brett program med allt ifrån J S Bach till Svend Asmussen. Pia Ewaldz, Lotta Holmblad Nemeth och Lotta Gunnarsson står för musiken. Hjärtligt välkomna!

Mässa i Taizéton den 2 juli

Söker du stillhet och ro? En gång i månaden samlas vi till mässa i taizéton där igenkänning är en sorts grundton. Vi vilar i det vi känner igen och upprepar, tänder ljus, ber och mediterar. Vi möts i Tolånga kyrka en tisdagskväll i månaden. Gudstjänsten tar ungefär en timme. Vi söker tillsammans, fördjupning, stillhet och eftertanke. Kanske kan en liten del av gudstjänsten eller helheten öppna en väg till ditt inre. Nästa gång är den 2 juli. Vi börjar klockan 18.30. Varmt välkomna.