LÖVESTADS FÖRSAMLING Besöks- och postadress: Lövestad byaväg 43, 27571 Lövestad Telefon: +46(417)21043 E-post till LÖVESTADS FÖRSAMLING

Välkommen in i vår gemenskap

Varje fredag är alla barn i åldern 4-5
år välkomna. Vi träffas fredagar mellan 9.00-
11.00. Varje gång har vi en samling
med kristet innehåll och vi sjunger, leker pysslar och äter
frukt. Ledare är Gudrun Nilsson och
Jane Göransson.

Kyrkis på fredagar i Lövestad församlingshem är öppet!

Varje fredag är alla barn i åldern 4-5 år välkomna. Vi träffas fredagar mellan 9.00- 11.00. Varje gång har vi en samling med kristet innehåll och vi sjunger, leker pysslar och äter frukt. Ledare är Gudrun Nilsson och Jane Göransson.

Hallsbergs gård i Heinge är
en kär plats för många. Gården
är ett hembygds- och lantbruksmuseum
som drivs av Färs härads hembygdsförening. Förutom
samlingarna i Hallsbergs gård och Hallsbergs stenar driver
man också Brandstad prästgård
och Lilla Rödde museum.
I vanlig ordning firar vi gudstjänsten
på Kristi himmelsfärds dag vid Hallsbergs gård där det efter
gudstjänsten blir ett föredrag av Torbjörn Sjunnesson.
Torsdag 10 maj kl 13.30

Kristi Himmelfärdshelgen

Hallsbergs gård i Heinge är en kär plats för många. Gården är ett hembygds- och lantbruksmuseum som drivs av Färs härads hembygdsförening. Förutom samlingarna i Hallsbergs gård och Hallsbergs stenar driver man också Brandstad prästgård och Lilla Rödde museum. I vanlig ordning firar vi gudstjänsten på Kristi himmelsfärds dag vid Hallsbergs gård där det efter gudstjänsten blir ett föredrag av Torbjörn Sjunnesson. Torsdag 10 maj kl 13.30

Vi återupptar våra mässor i
Taizéton i vår. Vi samlas i stillhet
kring tända ljus, sånger från
Taizé och nattvardens måltid.
Det ekumeniska klostret i Taizé
är sedan det grundades ett andligt
centrum där bön och sång
står i centrum. Det talar till vårt
inre. Dela gemenskapen i Tolånga
kyrka den 13 mars och 17
april kl 18.30.

Taizémässor

Vi återupptar våra mässor i Taizéton i vår. Vi samlas i stillhet kring tända ljus, sånger från Taizé och nattvardens måltid. Det ekumeniska klostret i Taizé är sedan det grundades ett andligt centrum där bön och sång står i centrum. Det talar till vårt inre. Dela gemenskapen i Tolånga kyrka den 13 mars och 17 april kl 18.30.

Småbarnscaféet håller på varje
onsdag mellan kl 9 och 12 för
små barn och förälder. Det är
bara att komma till församlingshemmet
i Lövestad. Lek, fika,
rytmik, samtal.

För de yngre i församlingen

Småbarnscaféet håller på varje onsdag mellan kl 9 och 12 för små barn och förälder. Det är bara att komma till församlingshemmet i Lövestad. Lek, fika, rytmik, samtal.

Här på denna sidan hittar du de Kyrkfönstren som nyligen har utgetts. Här samlar vi Kyrkfönstren en efter en, till alla som vill läsa.

Kyrkfönstret 2018 nr 1

Prästvigningen av Elisabet Runefors

Söndag den 4 februari fick vi fyra nya präster i Svenska kyrkan. Prästvigningen ägde rum i Växjö domkyrka. Biskop Fredrik Modéus vigde tre kvinnor och en man till präster. Det var en glädjefylld högtid i en fullsatt domkyrka. Kören sjöng, biskopen predikade, prästkandidaterna avgav sina löften och sin försäkran. Under prästvigningshymnen Veni Sancte Spiritus ikläddes de nyvigda stolan och mässhaken. Elisabet Runefors ikläddes Lövestad kyrkas röda stola och domkyrkans röda mässhake. Efter vigningen fick prästerna biträda biskop Fredrik vid nattvardsfirandet och utdelandet. Det var stort!

Vår församling har glädjen att få ta emot Elisabet i hennes första tjänst. Det är här hon skall lära sig hantverket i mötet med människor, i gläjde och i sorg, i dop, vigslar, begravningar, i den roliga ”brottningen” med våra konfirmander och i söndagens högmässa.

Söndagen den 11 februari firade Elisabet sin första mässa som präst i Vanstad kyrka.