Foto: Helen Lindqvist

LÖVESTADS FÖRSAMLING

Välkommen in i vår gemenskap

De nya coronadirektiven

Nya restriktioner… 12/1

Igen och jag förstår att många börjar bli trötta på detta, jag förstår att det kan vara svårt att förstå vad regering och folkhälsomyndigheten meddelar men för vårt vidkommande gäller följande: Gudstjänster, dop , vigslar och begravningar: Vi kommer att fortsätta att fira dessa i vanlig ordning men om vi har anledning att tro att vi blir fler än 50 kommer vi att be var och en om vaccinationsbevis i digital form eller pappersform. Det gäller från den förste deltagaren. Den som inte kan visa upp ett sådant får tyvärr inte vara med. I Röddinge kyrka tillåts just nu endast 30 deltagare och i Tolånga kyrka endast 49 deltagare. Om dopet, vigseln eller begravningen förväntas samla 50 eller fler hänvisas till Vanstad eller Lövestad kyrkor. Församlingens vardagsverksamhet påverkas inte i någon större omfattning men det kan hända att planerad och annonserad verksamhet kan ställas in med kort varsel. Än en gång vädjar jag till dig som inte är vaccinerad att göra det, för din egen, din nästas och världens skull! Vi måste få stopp på pandemin och varje bidrag i denna kamp är viktig. Jag svarar gärna på frågor! Gud välsigne dig - Åke Appelgren, kyrkoherde

Alice och borgmästaren

Filmkvällarna är tillbaka - 2022

När 30-åriga Alice anländer till Lyons stadshus för första dagen på nya jobbet, möts hon av goda och dåliga nyheter. De dåliga är att den tjänst hon har sökt och fått inte längre existerar; de goda är att borgmästaren behöver henne till annat. Han har nämligen slut på idéer. Och Alice är ju filosof – eller nåja, hon har i varje fall undervisat i filosofi. Nu blir det hennes uppgift att tänka åt Paul. Vi ser Alice och borgmästaren den 27 januari. Filmerna visas i församlingshemmet i Lövestad med början kl 18.30. Efter filmen blir det fika. Varmt välkomna.

Andakter i advent och julhelgen 2021

Vill du återse de inspelade andakterna som vi löpande visar på framsidan en och en, kan du på denna sida se och höra inspelade andakter som vi sparat under helgerna.