LÖVESTADS FÖRSAMLING Besöks- och postadress: Lövestad byaväg 43, 27571 Lövestad Telefon: +46(417)21043 E-post till LÖVESTADS FÖRSAMLING

Välkommen in i vår gemenskap

Varje fredag är alla barn i åldern 4-5
år välkomna. Vi träffas fredagar mellan 9.00-
11.00. Varje gång har vi en samling
med kristet innehåll och vi sjunger, leker pysslar och äter
frukt. Ledare är Gudrun Nilsson och
Jane Göransson.

Kyrkis på fredagar i Lövestad församlingshem är öppet!

Varje fredag är alla barn i åldern 4-5 år välkomna. Vi träffas fredagar mellan 9.00- 11.00. Varje gång har vi en samling med kristet innehåll och vi sjunger, leker pysslar och äter frukt. Ledare är Gudrun Nilsson och Jane Göransson.

Den andra filmen vi visar är
“Brev från månen” om vilken
en recensent skriver: “Gabrielle
(Marion Cotillard) är fångad
i ett kärlekslöst äktenskap, byggt
på föräldrarnas förväntningar
snarare än passion. Ständigt sjuk
reser hon till en alpinsk kurort,
och väl där faller hon för mystiske
löjtnanten André. Gabrielle
slits nu mellan säkerheten hos sin
make, och den brinnande låga
som väckts av André. “Brev från
månen” är ett glödande romantiskt
drama baserat på Milena
Agus hyllade kortroman Onda
stenar.” Filmen visas den 22 februari kl 18.30.

Församlingsbion

Den andra filmen vi visar är “Brev från månen” om vilken en recensent skriver: “Gabrielle (Marion Cotillard) är fångad i ett kärlekslöst äktenskap, byggt på föräldrarnas förväntningar snarare än passion. Ständigt sjuk reser hon till en alpinsk kurort, och väl där faller hon för mystiske löjtnanten André. Gabrielle slits nu mellan säkerheten hos sin make, och den brinnande låga som väckts av André. “Brev från månen” är ett glödande romantiskt drama baserat på Milena Agus hyllade kortroman Onda stenar.” Filmen visas den 22 februari kl 18.30.

Småbarnscaféet håller på varje
onsdag mellan kl 9 och 12 för
små barn och förälder. Det är
bara att komma till församlingshemmet
i Lövestad. Lek, fika,
rytmik, samtal.

För de yngre i församlingen

Småbarnscaféet håller på varje onsdag mellan kl 9 och 12 för små barn och förälder. Det är bara att komma till församlingshemmet i Lövestad. Lek, fika, rytmik, samtal.

Vi återupptar våra mässor i
Taizéton i vår. Vi samlas i stillhet
kring tända ljus, sånger från
Taizé och nattvardens måltid.
Det ekumeniska klostret i Taizé
är sedan det grundades ett andligt
centrum där bön och sång
står i centrum. Det talar till vårt
inre. Dela gemenskapen i Tolånga
kyrka den 13 mars och 17
april kl 18.30.

Taizémässor

Vi återupptar våra mässor i Taizéton i vår. Vi samlas i stillhet kring tända ljus, sånger från Taizé och nattvardens måltid. Det ekumeniska klostret i Taizé är sedan det grundades ett andligt centrum där bön och sång står i centrum. Det talar till vårt inre. Dela gemenskapen i Tolånga kyrka den 13 mars och 17 april kl 18.30.

Här på denna sidan hittar du de Kyrkfönstren som nyligen har utgetts. Här samlar vi Kyrkfönstren en efter en, till alla som vill läsa.

Kyrkfönstret 2017 nr 4

Prästvigningen av Elisabet Runefors

Söndag den 4 februari fick vi fyra nya präster i Svenska kyrkan. Prästvigningen ägde rum i Växjö domkyrka. Biskop Fredrik Modéus vigde tre kvinnor och en man till präster. Det var en glädjefylld högtid i en fullsatt domkyrka. Kören sjöng, biskopen predikade, prästkandidaterna avgav sina löften och sin försäkran. Under prästvigningshymnen Veni Sancte Spiritus ikläddes de nyvigda stolan och mässhaken. Elisabet Runefors ikläddes Lövestad kyrkas röda stola och domkyrkans röda mässhake. Efter vigningen fick prästerna biträda biskop Fredrik vid nattvardsfirandet och utdelandet. Det var stort!

Vår församling har glädjen att få ta emot Elisabet i hennes första tjänst. Det är här hon skall lära sig hantverket i mötet med människor, i gläjde och i sorg, i dop, vigslar, begravningar, i den roliga ”brottningen” med våra konfirmander och i söndagens högmässa.

Söndagen den 11 februari firade Elisabet sin första mässa som präst i Vanstad kyrka.