Other languages with Google Translate

Välkommen in i vår gemenskap

Normalt använder vi våra kyrkor för våra gudstjänster. Vi gör
det därför att det är lättare att komma “i stämning” i ett rum
som vi uppfattar som heligt. De som forskar på hur svenskens
religionsutövning ter sig har noterat att många i vår tid söker
Våra friluftsgudstjänster
följer traditionen. Vi börjar vid
Röddinge skola på Midsommardagen
kl 10.30, fortsätter
vid Hallsbergs stenar i Heinge
den 14 juli klockan 13.30. Här
får du ta med dig fikakorg för det
blir både program och möjlighet
att se den underbara parken med
de fantastiska stenarna. Sedan
gör vi besök vid två idrottsplatser,
första i Äsperöd den 28 juli
klockan 13.30 och sedan vid
Lövängen i Lövestad den 11 augusti
klockan 13.30. Till Äsperöd
behöver du ta med fika och på
Lövängen ordnar kyrkvärdarna
fika.

Friluftsgudstjänster

Normalt använder vi våra kyrkor för våra gudstjänster. Vi gör det därför att det är lättare att komma “i stämning” i ett rum som vi uppfattar som heligt. De som forskar på hur svenskens religionsutövning ter sig har noterat att många i vår tid söker den andliga upplevelsen också i naturen. Självklart, Gud uppenbarar sig var och hur han vill. Gud är inte, i sig bunden av ett särskilt rum. Våra friluftsgudstjänster följer traditionen. Vi börjar vid Röddinge skola på Midsommardagen kl 10.30, fortsätter vid Hallsbergs stenar i Heinge den 14 juli klockan 13.30. Här får du ta med dig fikakorg för det blir både program och möjlighet att se den underbara parken med de fantastiska stenarna. Sedan gör vi besök vid två idrottsplatser, första i Äsperöd den 28 juli klockan 13.30 och sedan vid Lövängen i Lövestad den 11 augusti klockan 13.30. Till Äsperöd behöver du ta med fika och på Lövängen ordnar kyrkvärdarna fika.

Mässa med inspiration från Taizé har blivit ett viktigt inslag
Därför samlas vi i Tolånga kapell följande tisdagar: 18 juni,
16 juli, 13 augusti och 17 september. Mässan börjar 18.30. Varmt välkomna.

Taizémässa på tisdagen den 16/7 kl.18.30

Mässa med inspiration från Taizé har blivit ett viktigt inslag i församlingens liv. Bara för att det blir sommar behöver vi inte sluta med att dela gemenskapen kring Ordet, sången och måltiden. Därför samlas vi i Tolånga kapell följande tisdagar: 18 juni, 16 juli, 13 augusti och 17 september. Mässan börjar 18.30. Varmt välkomna.

Vår sommarvikarie på orgelpallen, Paula Walters Fransson, ger
mässan ett rikare musikaliskt innehåll i Vanstad kyrka den 23
juni kl 18.00. Varmt välkomna.

Musikalisk mässa

Vår sommarvikarie på orgelpallen, Paula Walters Fransson, ger mässan ett rikare musikaliskt innehåll i Vanstad kyrka den 23 juni kl 18.00. Varmt välkomna.

Röddinge kyrka den 1 augusti kl 19.00. Välkomna!

Kul Tur i musikens värld

Trio Österlen är nog egentligen ingen trio utan snarare en kvartett. Den kommer till oss den 1 augusti för att dela en musikalisk upplevelse med oss. Vi sjunger fyrstämmigt a capella, 1600-talsmusik av Ravenscraft men också svängig filmmusik från slutet av 1970-talet. Pianotrion framför ett sprittande Mozartstycke och den lättsamma Concert polka för två violiner. I år kommer vi också att bjuda in församlingen att sjunga med i en del av musiken. Inga texter kommer att delas ut. Vi löser det på annat sätt. ”Den maxade trion” består av fyra musikanter. Vi började som en helt instrumental trio men är numera en kvartett. Röddinge kyrka den 1 augusti kl 19.00. Välkomna!

Här på denna sidan hittar du de Kyrkfönstren som nyligen har utgetts. Här samlar vi Kyrkfönstren en efter en, till alla som vill läsa.

Kyrkfönstret 2019 nr 2