Välkommen till hösten i vår församling

Alla är varmt välkomna till gravsmyckningskaffe på våra kyrkogårdar den 3 november mellan kl 10 och 15.

Gravsmyckningskaffe

Under året har vi döpt ett antal
barn i församlingen. Från den
Första Advent 2016 har varje
dopbarn fått en minifrälsarkrans
som vi hängt i dopträdet i varje
kyrka. Nu bjuder vi in alla att
hämta sitt barns frälsarkrans när
vi firar dopfest lördagen den 18
november kockan 14.00 i Lövestad
församlingshem.
En personlig inbjudan skickas ut
under oktober.

Dopfest

Under året har vi döpt ett antal barn i församlingen. Från den Första Advent 2016 har varje dopbarn fått en minifrälsarkrans som vi hängt i dopträdet i varje kyrka. Nu bjuder vi in alla att hämta sitt barns frälsarkrans när vi firar dopfest lördagen den 18 november kockan 14.00 i Lövestad församlingshem. En personlig inbjudan skickas ut under oktober.

Nästa film är den uppmärksammade
svenska filmen “Sameblod”
som i stora drag handlar
om Sveriges kolonisering av
samerna och rasbiologins 30-
tal. Handlingen kretsar kring en
samisk kvinna som återvänder
till sitt ursprung efter att tidigare
velat lämna allt samröre med sin
samiska kultur. “Sameblod” ser
vi den 26 oktober.
Filmkvällarna börjar kl 18.30,
fri entré och avslutas med fika.

Filmkvällarna

Nästa film är den uppmärksammade svenska filmen “Sameblod” som i stora drag handlar om Sveriges kolonisering av samerna och rasbiologins 30- tal. Handlingen kretsar kring en samisk kvinna som återvänder till sitt ursprung efter att tidigare velat lämna allt samröre med sin samiska kultur. “Sameblod” ser vi den 26 oktober. Filmkvällarna börjar kl 18.30, fri entré och avslutas med fika.

Varje onsdag i församlingshemmet i Lövestad öppnar vi för
dom minsta med förälder och syskon. Pyssel, rytmik, sång och
fika. Vi börjar kl 9.30 och slutar kl 12.

Gudrun Nilsson leder småbarnsacféet. Du når henne på
0417-210 43. Termien börjar den 6 september.

Småbarnscaféet

Småbarnscafé med sångstund och rytmik är en grupp för dig med barn upp till cirka 3 år. Varje onsdag i församlingshemmet i Lövestad öppnar vi för dom minsta med förälder och syskon. Pyssel, rytmik, sång och fika. Vi börjar kl 9.30 och slutar kl 12. Gudrun Nilsson leder småbarnsacféet. Du når henne på 0417-210 43. Termien börjar den 6 september. Ni lär känna andra barn och föräldrar och oss i församlingen. Två gånger per termin åker vi och badar. Kom och titta in, du behöver inte föranmäla ditt besök. Information: Gudrun Nilsson på tel. 0417-210 43 eller mail lovestads.forsamling@svenskakyrkan.se

Här på denna sidan hittar du de Kyrkfönstren som nyligen har utgetts. Här samlar vi Kyrkfönstren en efter en, till alla som vill läsa.

Kyrkfönstret 2017 nr3