LÖVESTADS FÖRSAMLING Besöksadress: Lövestad byaväg 43, 27571 Lövestad Telefon: +46(417)21043 E-post till LÖVESTADS FÖRSAMLING Webbplats

Välkommen till sommaren i vår församling

Frliuftsgudstjänster hör också
sommaren till. Gud har givit
oss vissa platser där vi mer påtagligt
kan känna hans närvaro. Våra
kyrkor är just sådana platser.
Gud låter sig också finnas i naturens
skönhet. Därför firar vi
gudstjänst i det fria.
Midsommardagen 24 juni vid
Röddinge skola kl 10.30 med
utsikt över den vackra Fyledalen.
Vid Hallsbergs stenar möts vid
till gudstjänst den 9 juli kl 13.30.
Tag med dig fikakorg. Här finns
en av kommunens kulturskatter,
nämligen “stenarna” som möllaren
Nils Nilsson högg.
Mitt i högsommaren träffas vi
vid Äsperöds idrottsplats. Håkan
Jälmby leder gudstjänsten på
Kristi förklarings dag den 30 juli
kl 13.30. Tag med kaffekorgen.
Sommarens sista friluftsgudstjänst
firar vi vid Lövängens
idrottsplats den 6 augusti kl
13.30. Här blir det enkelt kyrkkaffe
efter gudstjänsten.

Frliuftsgudstjänster

Frliuftsgudstjänster hör också sommaren till. Gud har givit oss vissa platser där vi mer påtagligt kan känna hans närvaro. Våra kyrkor är just sådana platser. Gud låter sig också finnas i naturens skönhet. Därför firar vi gudstjänst i det fria. Midsommardagen 24 juni vid Röddinge skola kl 10.30 med utsikt över den vackra Fyledalen. Vid Hallsbergs stenar möts vid till gudstjänst den 9 juli kl 13.30. Tag med dig fikakorg. Här finns en av kommunens kulturskatter, nämligen “stenarna” som möllaren Nils Nilsson högg. Mitt i högsommaren träffas vi vid Äsperöds idrottsplats. Håkan Jälmby leder gudstjänsten på Kristi förklarings dag den 30 juli kl 13.30. Tag med kaffekorgen. Sommarens sista friluftsgudstjänst firar vi vid Lövängens idrottsplats den 6 augusti kl 13.30. Här blir det enkelt kyrkkaffe efter gudstjänsten.

Välkomna till Vanstad kyrka  4 juni kl 10.30.

Högmässa i Vanstad

Gästpredikant är prästen Gunnar Pelinka som hjälper oss på Pingstdagen. Gunnar har tidigare varit svensk präst i Wien men arbetar nu som föreståndare på Vilbohemmet. Välkomna till Vanstad kyrka 4 juni kl 10.30.

Vad är mer somrigt i Sverige än
midsommarhelgen. Naturen är
som allra vackrast, vädret är på
topp (nåja?) och vi dansar kring
midsommarstången, äter sill och
jordgubbar. I vår församling brukar
vi fira söndagen i midsommarhelgen
med en musikalisk
mässa och så blir det i år också.
Sven O. tillsammans med sångare
och musiker framför en blandad
kompott av svensk sommarmusik
i Vanstad kyrka söndag
den 25 juni kl 18.00.

Sommarmusik

Vad är mer somrigt i Sverige än midsommarhelgen. Naturen är som allra vackrast, vädret är på topp (nåja?) och vi dansar kring midsommarstången, äter sill och jordgubbar. I vår församling brukar vi fira söndagen i midsommarhelgen med en musikalisk mässa och så blir det i år också. Sven O. tillsammans med sångare och musiker framför en blandad kompott av svensk sommarmusik i Vanstad kyrka söndag den 25 juni kl 18.00.

Här på denna sidan hittar du de Kyrkfönstren som nyligen har utgetts. Här samlar vi Kyrkfönstren en efter en, till alla som vill läsa.

Kyrkfönstret 2017 nr2

Under sommaren kommer prosten
Håkan Jälmby att vikariera
som kyrkoherde under tiden
15 juli t o m den 30 juli. Under
dessa två veckor kommer det att
vara begränsad service på församlingsexpeditionen.
Expeditionen
kommer att vara öppen
för besök endast på torsdagar
mellan kl 9 och 11.
Håkan Jälmby nås på telefon
070 666 06 60.

Semestervikarie

Under sommaren kommer prosten Håkan Jälmby att vikariera som kyrkoherde under tiden 15 juli t o m den 30 juli. Under dessa två veckor kommer det att vara begränsad service på församlingsexpeditionen. Expeditionen kommer att vara öppen för besök endast på torsdagar mellan kl 9 och 11. Håkan Jälmby nås på telefon 070 666 06 60.