Meny

LÖVESTADS FÖRSAMLING

Välkommen in i vår gemenskap

I sommar samlas vi som vanligt vid Röddinge skola på Midsommardagen och vid Hallsbergs stenar andra söndagen i juli. Idrottsplatserna i Äsperöd och Lövestad får vi också använda den 19 juli och den 9 augusti, se kalendern för tider.
Varmt välkomna.

Friluftsgudstjänster

I sommar samlas vi som vanligt vid Röddinge skola på Midsommardagen och vid Hallsbergs stenar andra söndagen i juli. Idrottsplatserna i Äsperöd och Lövestad får vi också använda den 19 juli och den 9 augusti, se kalendern för tider. Varmt välkomna.

Vanstads kyrka

Gospelkonsert med Zion Gospel - Inställd

Tyvärr är gospelkonsert med Zion Gospel den 1 juli kl 19 i Vanstad kyrka inställd.

Tolånga i kvällsljus

Taizémässa på tisdagen den 14/7 kl.18.30

Mässa med inspiration från Taizé har blivit ett viktigt inslag i församlingens liv. Vi delar gemenskapen kring Ordet, sången och måltiden. Mässan börjar 18.30. Varmt välkomna.

Dopfunten i Vanstads kyrka

Dop och vigsel

Om du vill boka in tid för dop eller vigsel är det allra bäst om du ringer till våra präster direkt: Åke, kyrkoherde, 0706212900 eller Katarina, komminister, 0703006114. Du kan också skicka ett SMS så hör vi av oss.

Kyrkfönstret 2020 nr 2 framsida

Kyrkfönstret 2020 nr 2

Sommaren i församlingen och dagar med kyrkligt kulturarv.

Gud, vi oroas för den pandemi som nu pågår.
Vi ber för vår värld; din skapelse.
Hjälp oss till kloka beslut och överväganden.
Ge kraft och vishet till alla som arbetar med sjukvård och begränsning av smittan.
Var nära alla som smittats och är sjuka i denna och andra sjukdomar.
Kom med din läkande kraft och ge styrka.
Vi ber också för alla som av olika skäl är rädda för smittan.
Hjälp oss att se varandra och vara ett stöd för varandra.
Låt denna omsorg bli bestående så att vi alla växer till i vår ambition
att vara förvaltare av din skapelse.
Amen

Biskop Johan Tyrberg

Coronavirus

Coronaviruset - ett ansvar för att hejda smittspridningen

Regeringen har beslutat att inte tillåta aktiviteter som samlar fler än 50 personer på en och samma plats. Det är naturligtvis något vår församling, liksom alla andra, måste respektera. För vår del betyder det inte så mycket på söndagarna då vi sällan är fler än 50 personer men om det skulle inträffa har tjänstgörande präst rätt att neka tillträde. Skulle det visa sig att väldigt många människor kommer till gudstjänst får vi satsa på dubbla gudstjänster 😊! När det gäller dop, vigslar och begravningar kan det vara annorlunda då dessa gudstjänster ibland samlar långt fler deltagare än 50 stycken. I anslutning till de förberedande samtal prästen har inför dessa kyrkliga handlingar kommer antalet deltagare att diskuteras. Jag vädjar om allas förståelse för de beslut som regeringen fattat. Vi har alla ett ansvar för att hejda smittspridningen. Jag vädjar till er alla att hjälpa till efter bästa förmåga. Känner du dig det minsta krasslig – stanna hemma! Medverka inte till smittspridning och oroa inte din medmänniska. Vi uppdaterar vår hemsida och vår facebooksida kontinuerligt när det gäller de konsekvenser coronaviruset får för oss. Gud välsigne dig! Åke Appelgren, kyrkoherde