Other languages with Google Translate

Välkommen in i vår gemenskap

Grundurs I
Lördagen 19 oktober klockan 10-16
Grundkurs II
Lördagen den 23 november klockan 10-16

Mandalamåleri - telefon 070 300 61 14

Att måla mandala är ett fantastiskt sätt att vara sig själv tillsammans med andra. När vi målar övar vi närvaro och får en inre stillhet och glädje. Vi börjar varje målardag med en genomgång av hur man konstruerar en mandala,sedan mediterar vi och därefter börjar den kreativa processen. Former och färger fyller pappret och vi har gott om tid till att skapa. Innan vi avslutar dagen mediterar vi igen och tackar för den tid vi fått tillsammans. Grundkurserna passar alla – nybörjare så väl som erfarna mandalamålare – och alla är hjärtligt välkomna! Grundurs I Lördagen 19 oktober klockan 10-16 Grundkurs II Lördagen den 23 november klockan 10-16 Tag med passare, linjal, blyertspenna, suddi och rundpenslar (gärna 2:or och 4:or), samt lunch. Församlingen står för papper, färger, kaffe och te! Anmäl ditt intresse till Katarina Mårtensson på telefon 070 300 61 14 (OBS! att i kyrkfönstret står det fel i telefonnumret!). Hjärtligt välkomna!

Kyrkokören sjunger och det bjuds på kaffe efter mässan.

Vi välkomnar Katarina i Röddinge kyrka 13 oktober kl 18

Det är med stor glädje och förväntan vi tar emot Katarina i samband med skördemässan i Röddinge kyrka den 13 oktober. Kyrkokören sjunger och det bjuds på kaffe efter mässan.

Mässa med inspiration från Taizé har blivit ett viktigt inslag

Taizémässa på tisdagen den 15/10 kl.18.30

Mässa med inspiration från Taizé har blivit ett viktigt inslag i församlingens liv. Vi delar gemenskapen kring Ordet, sången och måltiden. Mässan börjar 18.30. Varmt välkomna.

Stiftelsen N.V. Hultmans
minne delar ut stipendier till studerande
ungdomar från Lövestad
gamla församling. Du kan
söka om du påbörjat någon utbildning
efter grundskolan, om
du tillhör Svenska kyrkan och är
bosatt i Lövestads gamla församling.
Stipendiet kan erhållas en
gång.
Skriv lite om dig själv, vad du
studerar och hur du tänker dig
din framtid. Posta eller maila din
ansökan senast 10 oktober. Stipendiet
delas ut i samband med
gudstjänsten Första advent.

Sök Stipendium!

Stiftelsen N.V. Hultmans minne delar ut stipendier till studerande ungdomar från Lövestad gamla församling. Du kan söka om du påbörjat någon utbildning efter grundskolan, om du tillhör Svenska kyrkan och är bosatt i Lövestads gamla församling. Stipendiet kan erhållas en gång. Skriv lite om dig själv, vad du studerar och hur du tänker dig din framtid. Posta eller maila din ansökan senast 10 oktober. Stipendiet delas ut i samband med gudstjänsten Första advent.

Småbarnscaféet

På onsdagar träffas vi i församlingshemmet i Lövestad. Alla barn är välkomna med minst en vuxen. Lek efter ålder, musik och rytmik, ibland bad. Vi börjar klockan 9 och slutar kl 12. På fredagar mellan klockan 9 och 12 kommer vi att blanda vanliga barntimmar (då man kan lämna sitt barn 3-5 år) och öppen verksamhet (då minst en vuxen följer barnet). Jane Göransson och Gudrun Nilsson är ledare. Har du frågor kontakta Gudrun på 0417 210 43.