Other languages with Google Translate

Välkommen in i vår gemenskap

Droppar i vatten

Mindfulness - startar 25 februari

Välkommen att prova på mindfulness under 5 tisdagar i Lövestads församlingshem. Mindfulness innebär närvaro i nuet och ökad medvetenhet om tankar och känslor. Att vara mindful är att vara medveten om nuet utan att ständigt döma eller bedöma det. Forskning visar att mindfulness bland annat ger minskad stress, ökad självinsikt och förmåga till koncentration, samt bättre sömn. Smärtor i kroppen kan minska eller försvinna.

När livet vänder

Församlingsbion i vinter - Torsdagen den 20 februari

Den andra filmen heter När livet vänder och bakom denna klichéartade titel dröjer sig ett familjedrama. Den fackligt engagerade Olivier håller hårt på rättvisan på jobbet men är frånvarande när han kommer hem. Plötsligt en dag har hustrun fått nog och lämnar familjen. Olivier blir ensam med de två barnen. Torsdag 20 februari. Filmvisningarna börjar klockan 18.30 i Lövestad församlingshem. Efter filmen blir det fika och tillfälle till samtal. Fri entré! Välkomna!

Altaret i Lövestads kyrka

Askonsdagen den 26 februari

inleder fastan och vår vandring mot Jerusalem och Kristi kors. Mässa i Lövestad kyrka med möjlighet att få korset tecknat på pannan. Efter mässan församlingsafton där vi skall se vilka psalmer som är mest uppskattade. Lämna ditt förslag till Åke eller Helen så kommer vi att spela och sjunga med kyrkokören i Psalmtoppen! Lövestad kyrka den 26 februari kl 18.30. Varmt välkomna.

Tolånga i kvällsljus

Taizémässa på tisdagen den 10/3 kl.18.30

Mässa med inspiration från Taizé har blivit ett viktigt inslag i församlingens liv. Vi delar gemenskapen kring Ordet, sången och måltiden. Mässan börjar 18.30. Varmt välkomna.

Kyrkfönstret 2019 nr 4 - framsidan

Kyrkfönstret 2019 nr 4

Här kan du läsa våra julhälsningar, allt som händer under Julfirandet och även blicka in på det nya året 2020.