Other languages with Google Translate

Välkommen in i vår gemenskap

Påsken är kyrkoårets viktigaste helg. På den hänger allting annat.

Påskfirandet

Påsken är kyrkoårets viktigaste helg. På den hänger allting annat. I vår församling firar vi skärtorsdagen i Lövestad kyrka kl 18.30. Mässan firas till åminnelse av hur Jesus instiftar nattvarden och avslutas med att vi klär av altaret för att vi, i bildlig mening, skall följa Jesus ut i Getsemane. Årets allvarligaste dag, långfredagen, firar vi 10.30, även det i Lövestads kyrka. Klockorna är tysta, orgeln vilar, allt för att förstärka allvaret. Fokus är på korset och den korsfäste Kristus. Vi skiljs åt, allt vilar stilla i väntan på tredje dags morgon då vi samlas för att följa kvinnorna ut till graven... I Röddinge kyrka byts sorg till jubel! Kyrkklockorna ringer, påskljuset tänds och vi sjunger med glädje och kraft i påskens glada psalmer tillsammans med kyrkokören. Annandagen kommer vi ihåg lärjungarnas vandring till Emmaus och hur Jesus bryter brödet och blir igenkänd. Stanna hos oss, ber lärjungarna, men Jesus drar vidare. Han kan inte stanna. Fler måste få se och förstå. Mässa i Tolånga kyrka på kvällen.

Välkomna på morgonmässa i Lövestads kyrka den 4 april.
Vi firar i all enkelhet en kortare mässa i stillhet och i bön.

Morgonmässa på torsdagen den 4/4 kl. 8.00

Välkomna på morgonmässa i Lövestads kyrka den 4 april. Vi firar i all enkelhet en kortare mässa i stillhet och i bön.

ljuständning, inte så många ord, lyssnande inåt – kom och dela!

Taizémässa på tisdagen den 16/4 kl.18.30

Inspirerade av Taizé, utmanade av ett annorlunda sätt att söka efter livets djupare mening firar vi enkla gudstjänster en tisdagskväll varje månad i Tolånga kyrka. Meditativ sång, bön, ljuständning, inte så många ord, lyssnande inåt – kom och dela!

Som vanligt vandrar vi tillsammans med Tomelillabygdens
församling från Ramsåsa kyrka, där vi startar klockan 9,
ned genom Fyledalen och upp mot Röddinge kyrka där vi firar
pilgrimsmässa ungefär kl 11. Halvvägs stannar vi till i Slagarp
för en liten vilopaus och för att kunna fika. Ta med matsäck.
Vid förra årets vandring kunde den som hade sina ögon öppna
se som ett kors i Fyldealen. Varmt välkomna att vandra med oss.

Pilgrimsvandring

Som vanligt vandrar vi tillsammans med Tomelillabygdens församling från Ramsåsa kyrka, där vi startar klockan 9, ned genom Fyledalen och upp mot Röddinge kyrka där vi firar pilgrimsmässa ungefär kl 11. Halvvägs stannar vi till i Slagarp för en liten vilopaus och för att kunna fika. Ta med matsäck. Vid förra årets vandring kunde den som hade sina ögon öppna se som ett kors i Fyldealen. Varmt välkomna att vandra med oss.

Här på denna sidan hittar du de Kyrkfönstren som nyligen har utgetts. Här samlar vi Kyrkfönstren en efter en, till alla som vill läsa.

Kyrkfönstret 2019 nr 1