LÖVESTADS FÖRSAMLING Besöksadress: Lövestad byaväg 43, 27571 Lövestad Telefon: +46(417)21043 E-post till LÖVESTADS FÖRSAMLING Webbplats

Lövestadbönen

Tack! hemskt mycket tack! Tack! Ännu mera tack!

Nu har vi sett hur det blev med TV-gudstjänsterna. Vi har anledning att i all ödmjukhet känna oss stolta över vad en liten församling med små resurser ändå kan åstadkomma av fantastiska gudstjänster. Vi har fått många positiva reaktioner från när och fjärran via brev, telefonsamtal och e-post. Vi har kunnat läsa ord som högtidligt, vacker körsång, underbara ungar i barnkören, bra predikningar, vacker kyrka och en fantastiskt vacker slutvinjett på Trettondedagen.

Gudstjänsterna sågs av mellan 55 000 och 265 000 människor!
Många har också frågat efter Lövestadbönen. Man har velat använda den i den egna församlingen. Någon har velat sätta upp den på kylskåpet till eftertanke och egen bön. Kanske beror det på att bönen fångar något av vår egen tids längtan och tillförsikt inför framtiden. Kanske vill du också sätta upp den på ditt kylskåp. Varsågod, här är den. Kopiera den och sätt upp den.

Gud, låt oss inte fastna i det förflutna, inte oroa oss för framtiden.
Vi kan inte göra ogjort det som varit, vi kan inte förutse allt som kommer.
Låt oss istället vara i din frid, älska och bli älskade, läka och bli läkta. Vi ger det förflutna till dig och vilar i din förlåtelse.
Vi ger framtiden till dig och vilar i din kärlek.
Vi lever i ditt ljus och ber om öppna ögon så att vi kan se.
Vi lever i din kärlek och ber att din kärlek ska forsa genom oss, för att ditt rike ska bli allt i alla.

Åke Appelgren