LÖVESTADS FÖRSAMLING Besöks- och postadress: Lövestad byaväg 43, 27571 Lövestad Telefon: +46(417)21043 E-post till LÖVESTADS FÖRSAMLING

KYRKODAGBOKEN NU OCH DÅ

Här på sidan blandar vi händelser som varit och som ska ske

Varje onsdag i församlingshemmet i Lövestad öppnar vi för
dom minsta med förälder och syskon. Pyssel, rytmik, sång och
fika. Vi börjar kl 9.30 och slutar kl 12.

Gudrun Nilsson leder småbarnsacféet. Du når henne på
0417-210 43. Termien börjar den 6 september.

Småbarnscaféet

Småbarnscafé med sångstund och rytmik är en grupp för dig med barn upp till cirka 3 år. Varje onsdag i församlingshemmet i Lövestad öppnar vi för dom minsta med förälder och syskon. Pyssel, rytmik, sång och fika. Vi börjar kl 9.30 och slutar kl 12. Gudrun Nilsson leder småbarnsacféet. Du når henne på 0417-210 43. Termien börjar den 6 september. Ni lär känna andra barn och föräldrar och oss i församlingen. Två gånger per termin åker vi och badar. Kom och titta in, du behöver inte föranmäla ditt besök. Information: Gudrun Nilsson på tel. 0417-210 43 eller mail lovestads.forsamling@svenskakyrkan.se

Under hösten 2017 gör vi en paus för
Öppet hus i Äsperöd. Sjöbohem
bygger om skolan i Äsperöd.
Så snart den öppnar igen igen
fortsätter vi som vanligt.

Öppet hus i Äsperöd

Under hösten 2017 gör vi en paus för Öppet hus i Äsperöd. Sjöbohem bygger om skolan i Äsperöd. Så snart den öppnar igen igen fortsätter vi som vanligt.

Kyrkans barntimmar i Äsperöd gör uppehåll på grund av ombyggnad av skolan.

Kyrkis - Kyrkans barntimmar

Kyrkans barntimmar i Äsperöd gör uppehåll på grund av ombyggnad av skolan.

Söndag den 4 februari fick vi fyra nya präster i Svenska kyrkan. Prästvigningen ägde rum i Växjö domkyrka. Biskop Fredrik Modéus vigde tre kvinnor och en man till präster. Det var en glädjefylld högtid i en fullsatt domkyrka. Kören sjöng, biskopen predikade, prästkandidaterna avgav sina löften och sin försäkran. Under prästvigningshymnen Veni Sancte Spiritus ikläddes de nyvigda stolan och mässhaken. Elisabet Runefors ikläddes Lövestad kyrkas röda stola och domkyrkans röda mässhake. Efter vigningen fick prästerna biträda biskop Fredrik vid nattvardsfirandet och utdelandet. Det var stort!

Vår församling har glädjen att få ta emot Elisabet i hennes första tjänst. Det är här hon skall lära sig hantverket i mötet med människor, i gläjde och i sorg, i dop, vigslar, begravningar, i den roliga ”brottningen” med våra konfirmander och i söndagens högmässa. Redan nu på söndag (11 februari) firar Elisabet sin första mässa som präst i Vanstad kyrka kl 10.30.