LÖVESTADS FÖRSAMLING

Prata med oss

Kontakt

LÖVESTADS FÖRSAMLING Besöks- och postadress: Lövestad byaväg 43, 27571 Lövestad Telefon: +46(417)21043 E-post till LÖVESTADS FÖRSAMLING

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Tredje söndagen i Advent

Tredje söndagen i Advent 2011 kommer att framstå som en viktig dag i Lövestad församlings och kyrkas historia. Efter ett drygt halvår kunde vi åter fira gudstjänst i kyrkan.


Det blev en glädjefylld gudstjänst med både dop och stidpendieutdelning, extra musik med vår ordinarie kyrkomusiker Helen och Cecila Österlin, som skall vikariera för Helen när hon skall vara tjänstledig.

Vid nattvardsutdelandet tycktes strömmen av människor aldrig ta slut - det var en både glad och trött kyrkoherde som kunde fortsätta gemenskapen vid kyrkkaffet efteråt.
Helen har tagit några bilder från invigningsmässan som ni kan se i bildspelet och här på sidan.

Hela gudstjänsten handlade om hur vi nu fått riktigt fina förutsättningar för en skön, miljövänlig och ekonomisk värme, hur vi fått ett nytt ljud i kyrkan, om hur Gud vill möta oss - men detta fantastiska yttre måste fyllas med innehåll. Med musik, glädje, bön, tacksamhet, delad sorg, förlåtelse och omsorg, dop och nattvard - med människor!
 
Åke Appelgren

Lövestad får sin kyrka åter

Efter att ha varit stängd i över ett halvår ska Lövestadsborna nu få sin kyrka tillbaka. På söndag är det tänkt att kyrkan ska nyinvigas och då kan församlingsmedlemmarna njuta av investeringar på cirka sju miljoner kronor.

Läs vad Skånska Dagbladet skriver om Lövestad kyrka...