Församlingsbion 2021 - Filmkvällar

Under året 2011 fick församlingarna i sydöstra Skåne en oväntad utdelning från försäljningen av Bäckhallagården utanför Simrishamn. Församlingshemmet i Lövestad har nu en ny ljud- och bildanläggning för pengarna.

En gång för länge sedan fanns en biograf i Lövestad belägen på Norregatan. Där kunde man se dåtidens filmer. Det är nu många år sedan det visades film i Lövestad men nu är det dags igen.

I vinter kommer vi att visa två filmer på församlingens bio. Visningarna börjar kl 18.30 och äger rum i församlingshemmet i Lövestad.

När 30-åriga Alice anländer till Lyons stadshus för första dagen på nya jobbet, möts hon av goda och dåliga nyheter. De dåliga är att den tjänst hon har sökt och fått inte längre existerar; de goda är att borgmästaren behöver henne till annat.
Han har nämligen slut på idéer. Och Alice är ju filosof – eller nåja, hon har i varje fall undervisat i filosofi. Nu blir det hennes uppgift att tänka åt Paul.
Vi ser Alice och borgmästaren den 27 januari.

Vårens andra film heter Corpus Cristi och handlar om en ung man som är intagen på ungdomsfängelse. Han är troende och bistår fängelseprästen i dennes arbete. Han blir villkorligt frigiven och hamnar efter några turer i en by i norra Polen
där han säger sig vara präst. Det han inte vet om kallet googlar han fram. Han kommer i konflikt med byns starke man. I byn följer man reglerna och lyder auktoriteter - ända tills Daniel dyker upp.
Vi ser filmen den 10 mars.

Efter filmen blir det fika och tillfälle till samtal. Fri entré!
Välkomna!

Det kostar inget och vi har avtal med Swedish Film AB som ger oss rätten att visa upphovsrättskyddat material. Välkomna till intressanta filmkvällar! Fri entré!