Foto: Isabell Karlsson

”Sveriges mest kärleksfulla barockbyggnad” - så har den kallats, Kalmar domkyrka, ritad av arkitekten Nicodemus Tessin den äldre. Det tog 43 år att bygga den, och den invigdes 1682, innan den var riktigt färdig. Men för vem byggdes Kalmar domkyrka? För Gud. Och vem är det? Det är inte lätt att svara på den frågan. Om vi skulle göra ett försök skulle vi säga kärlek. Kalmar domkyrka är med andra ord ett hem för kärlek. För livet självt. För dess källa, ursprung och innersta mening. Domkyrkan är öppen för besök och andakt måndag-fredag kl 8.00-18:00 lördag-söndag kl 9.00-14.00 Boka gärna guidning av Kalmar domkyrka genom att ringa 0480-123 00 Du är välkommen in.

Konfirmander och ledare väntar på guidning utanför en kyrka i Rom.

Konfirmation i Kalmar domkyrka

Konfirmation i Kalmar domkyrkoförsamling 2022–2023

Nicodemussamtal i Katedralen 12 maj

Vi delar tankar om tro och liv.

Anledningar att vara medlem i Svenska Kyrkan

Vad bidrar ditt medlemsskap till?

Manifestationskonsert i Kalmar domkyrka

Läs delar av tal som hölls samt hur mycket pengar vi lyckades samla in till de krigsdrabbade i Ukraina

Välkommen att se högmässor från Kalmar domkyrka. Filmade högmässor  finns att se i efterhand på facebooksidan.

Längst ner på denna sida finns facebook tillgänglig för alla.

Välkommen att vara med vid din skärm!

Kalmar domkyrkas boksällskap

Välkomna att lyssna till föredrag och berättelser!

Kvinnor i Bibeln

Välkommen att få veta mer om kvinnorna i Bibeln, varannan onsdag under våren, jämna veckor - med start onsdag 6 april!

Nicodemussamtal i katedralen

Dela tankar om tro och liv

Gudstjänster i veckan

Predikoturer den 20 - 26 maj 2022.

Högmässa

Hur firar vi högmässa

JAG & VÄRLDEN – söndagsträffar

Kalmar domkyrkoförsamlings konfirmandgrupp heter "Jag & världen"

Välkommen att boka dopgudstjänst i Kalmar domkyrka

Lunchmusik

Lunchmusik Våren 2022. Varje onsdag året runt kl 12.00 (utom helgdagar)

Ingen måste vara ensam – det är bara att ringa!

Präster och diakoner i Kalmar pastorat finns tillgängliga på telefon för dig som vill fråga om något eller prata en stund.

Swisha till en matkasse

På diakonimottagningen kan den som behöver få presentkort på en matkasse. Och du kan vara med och hjälpa till!

Välkommen att upptäcka Barnens altarskåp!

Barnens altarskåp finns i Kristofferkoret i Kalmar domkyrka. Välkommen att upptäcka kyrkans symboler och färger och prästens kläder!

Snabb information om Kalmar domkyrka

Är du nyfiken på Kalmar domkyrka? Byggnaden har en egen webbplats med kortfattad information om historia, arkitektur och många detaljer.

Bild ur Youtube-film om Kalmar domkyrka.

Ny film om Kalmar domkyrka

På uppdrag av Växjö stift har företaget Kyrkoguiden gjort en kort informationsfilm om Kalmar domkyrka. Den släpptes i slutet av sommaren.

Om Kalmar domkyrkas klenoder i Kalmar Live

Förra året sändes ett lokalt TV-program i Kalmar. Ett av programmen innehöll ett inslag om Kalmar domkyrkas metallföremål.

Bremerska Gårdens fasad.

Välkommen till diakonimottagningen

Diakonerna i Svenska kyrkan i Kalmar och på Kalmar Stadsmission har en mottagning för dig som behöver tillfälligt ekonomiskt stöd. Du ringer oss för att boka ett möte!

Diakoni med visir och munskydd

Britt Jonasson som samordnar arbetet på diakonimottagningen berättar om hur diakonerna har förändrat sina rutiner för att kunna fortsätta hålla öppet.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Be för mig – förbön i Kalmar domkyrka

Har du ett förbönsämne? Här kan du skriva ner det och skicka det till Kalmar domkyrkoförsamling, så blir det en del av förbönen i söndagens högmässa.