Foto: Anna Braw

”Sveriges mest kärleksfulla barockbyggnad” - så har den kallats, Kalmar domkyrka, ritad av arkitekten Nicodemus Tessin den äldre. Det tog 43 år att bygga den, och den invigdes 1682, innan den var riktigt färdig. Men för vem byggdes Kalmar domkyrka? För Gud. Och vem är det? Det är inte lätt att svara på den frågan. Om vi skulle göra ett försök skulle vi säga kärlek. Kalmar domkyrka är med andra ord ett hem för kärlek. För livet självt. För dess källa, ursprung och innersta mening. Du är välkommen in.

Avtackning av Christer Munther

Söndagen den 20 juni kl 09.30 och 12.00 OBS! Tiderna

Högmässa, Kristina Strandklo, predikant, Peter Wänehag, celebrant

Anmälan till tel 0480–123 00

Välkommen att delta digitalt på högmässan, Andra söndagen efter Trefaldighet i efterhand.

Nu äntligen kom de nya restriktionerna och vi får var 50 personer i kyrkorummet och fira gemensam högmässa kl 11.00

Covid-19-restriktionerna innebär dock att alla grupper och samlingar i Kalmar domkyrkoförsamling, både för minderåriga och för vuxna, är på paus fortfarande.

Vi fortsätter att streama vår högmässa på söndagar klockan 11. Den finns på vår Facebook-sida, och tanken är också att du ska kunna hitta den längst ner här på hemsidan.

Du är alltså mycket välkommen att fira gudstjänst i Kalmar domkyrka!

Och du är välkommen in i kyrkorummet när det är öppet och välkommen att höra av dig.

Kalmar domkyrka är öppen alla vardagar 8–15, lördagar 9–15 och söndagar 12–15.

Lyssna till Dietrich Buxtehudes tonsättning av Jesu ord om Mose och ormen i öknen, inspelad i Kalmar domkyrka!