Foto: Anna Braw

”Sveriges mest kärleksfulla barockbyggnad” - så har den kallats, Kalmar domkyrka, ritad av arkitekten Nicodemus Tessin den äldre. Det tog 43 år att bygga den, och den invigdes 1682, innan den var riktigt färdig. Men för vem byggdes Kalmar domkyrka? För Gud. Och vem är det? Det är inte lätt att svara på den frågan. Om vi skulle göra ett försök skulle vi säga kärlek. Kalmar domkyrka är med andra ord ett hem för kärlek. För livet självt. För dess källa, ursprung och innersta mening. Du är välkommen in.

Kalmar domkyrka är öppen alla vardagar 08.00–15.00 och lördagar och söndagar 09.00–15.00 – och dessutom, naturligtvis, i samband med kvällsgudstjänster och konserter. Vi är alltid högst 50 (plus eventuella medverkande i gudstjänst eller konsert) inne i kyrkorummet, och vi är noga med avstånd mellan sällskap. Du är mycket välkommen!