Foto: Joachim Grusell

”Sveriges mest kärleksfulla barockbyggnad” - så har den kallats, Kalmar domkyrka, ritad av arkitekten Nicodemus Tessin den äldre. Det tog 43 år att bygga den, och den invigdes 1682, innan den var riktigt färdig. Men för vem byggdes Kalmar domkyrka? För Gud. Och vem är det? Det är inte lätt att svara på den frågan. Om vi skulle göra ett försök skulle vi säga kärlek. Kalmar domkyrka är med andra ord ett hem för kärlek. För livet självt. För dess källa, ursprung och innersta mening. Domkyrkan är öppen för besök och andakt måndag-fredag kl 8.00-15.30 lördag-söndag kl 9.00-14.00 Boka gärna guidning av Kalmar domkyrka genom att ringa 0480-123 00 Välkommen in!

Aktuellt i församlingen

Café act

Välkommen till Café act i Kalmar domkyrka på onsdagar med start 25/1!

Kalmar domkyrkas boksällskap

Våren 2023, start 20 januari Välkomna att lyssna till föredrag och berättelser!

Växa i tro

Vuxenkonfirmation i Kalmar domkyrka

Nicodemussamtal i katedralen

Dela tankar om tro och liv

Kristen meditation

Detta är en meditation där vi sitter oss till stillhet. Vi närmar oss vårt inre djup. Meditationen kan beskrivas som en tyst inre bön. Terminsstart måndag 9 januari!

Domkapitlet De lomhörde

Vi strävar efter förkovran, bildning och att ta del av andras och varandras erfarenheter och kunskaper. Vi vill också odla humor och värme!

Gudstjänst och kristen tro

Mitt i livets glädjeämnen och sorger, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. Alla är välkomna att vara med: unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan.

Livets skeden

Vid livets stora tillfällen finns Svenska kyrkan, oavsett om det handlar om att välkomna det nya barnet, erbjuda tonåringar rum för frågor, manifestera kärlek till den man älskar och att få ta farväl när en anhörig eller nära vän gått bort.

Mötesplatser

Välkommen till Kalmar domkyrkas mötesplatser för olika åldrar

Medlem

Nära 66 procent av Sveriges befolkning är medlemmar i Svenska kyrkan, det är vi glada för! Är du inte redan medlem är du varmt välkommen att bli det!

Diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete.

Vi arbetar i Kalmar domkyrka. Välkommen att kontakta oss!

I Kalmar domkyrka har vi en rik musikverksamhet!

Om Kalmar domkyrka

Här hittar du information och intressanta videos om vår katedral!

Välkommen att se högmässor från Kalmar domkyrka vid din skärm!

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.