Foto: Anna Braw

”Sveriges mest kärleksfulla barockbyggnad” - så har den kallats, Kalmar domkyrka, ritad av arkitekten Nicodemus Tessin den äldre. Det tog 43 år att bygga den, och den invigdes 1682, innan den var riktigt färdig. Men för vem byggdes Kalmar domkyrka? För Gud. Och vem är det? Det är inte lätt att svara på den frågan. Om vi skulle göra ett försök skulle vi säga kärlek. Kalmar domkyrka är med andra ord ett hem för kärlek. För livet självt. För dess källa, ursprung och innersta mening. Du är välkommen in.

Välkommen att delta digitalt på högmässa Söndagen före pingst i efterhand.

Covid-19-restriktionerna innebär bland annat att alla grupper och samlingar i Kalmar domkyrkoförsamling, både för minderåriga och för vuxna, har tagit paus, och att gudstjänsterna inte kan hållas öppna för allmänheten.

Men gudstjänstlivet fortsätter.

Vår högmässa på söndagar vid 11 sänds på vår Facebook-sida, och tanken är också att du ska kunna hitta den längst ner här på sidan. Tyvärr gjorde Facebook i höstas en ändring som gör att bara den som loggar in på Facebook kan se allt, och vi har fått veta att det bara är ibland som sändningen går att se här på webbplatsen. Vi arbetar för att hitta en lösning så att också du som inte vill använda Facebook ska kunna vara med. Sedan nyår har vi publicerat sändningen på Youtube och här på webbplatsen i efterhand.

Du är alltså mycket välkommen att fira gudstjänst med Kalmar domkyrkoförsamling, just nu vid din skärm! Och du är välkommen in i kyrkorummet när det är öppet och välkommen att höra av dig.

Kalmar domkyrka är öppen alla vardagar 8–15, lördagar 9–15 och söndagar 12–15.

Lyssna till Dietrich Buxtehudes tonsättning av Jesu ord om Mose och ormen i öknen, inspelad i Kalmar domkyrka!