Foto: Anna Braw

”Sveriges mest kärleksfulla barockbyggnad” - så har den kallats, Kalmar domkyrka, ritad av arkitekten Nicodemus Tessin den äldre. Det tog 43 år att bygga den, och den invigdes 1682, innan den var riktigt färdig. Men för vem byggdes Kalmar domkyrka? För Gud. Och vem är det? Det är inte lätt att svara på den frågan. Om vi skulle göra ett försök skulle vi säga kärlek. Kalmar domkyrka är med andra ord ett hem för kärlek. För livet självt. För dess källa, ursprung och innersta mening. Du är välkommen in.

Den 16 november kom nya Covid-19-restriktioner som bland annat innebär att alla grupper och samlingar i Kalmar domkyrkoförsamling, både för minderåriga och för vuxna, tar paus, och att gudstjänsterna inte längre kan hållas öppna för allmänheten.

Men gudstjänstlivet fortsätter.

Vår högmässa på söndagar vid 11 sänds på vår Facebook-sida, och du hittar den också längst ner här på sidan.

Du är mycket välkommen att fira gudstjänst med Kalmar domkyrkoförsamling, just nu vid din skärm! Och du är välkommen in i kyrkorummet när det är öppet och välkommen att höra av dig.

Kalmar domkyrka är öppen alla vardagar 08–15, lördagar 09–15 och söndagar 12–15.