Välkommen att delta digitalt på tredje söndagen i påsktiden högmässan i efterhand!
Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
”Sveriges mest kärleksfulla barockbyggnad” - så har den kallats, Kalmar domkyrka, ritad av arkitekten Nicodemus Tessin den äldre. Det tog 43 år att bygga den, och den invigdes 1682, innan den var riktigt färdig. Men för vem byggdes Kalmar domkyrka? För Gud. Och vem är det? Det är inte lätt att svara på den frågan. Om vi skulle göra ett försök skulle vi säga kärlek. Kalmar domkyrka är med andra ord ett hem för kärlek. För livet självt. För dess källa, ursprung och innersta mening. Du är välkommen in.
Välkommen att delta digitalt på tredje söndagen i påsktiden högmässan i efterhand!
I Kalmar domkyrka finns ett saknadsträd där alla som vill kan hänga upp en lapp med namnet på en saknad, eller några ord, eller en bön.
Präster och diakoner i Kalmar pastorat finns tillgängliga på telefon för dig som vill fråga om något eller prata en stund.
Här kan du lyssna på orgelmusik och kantater som har spelats in i Kalmar domkyrka under de första månaderna av år 2021.
Diakonerna i Svenska kyrkan i Kalmar och på Kalmar Stadsmission har en mottagning för dig som behöver tillfälligt ekonomiskt stöd. Du ringer oss för att boka ett möte!
Covid-19-restriktionerna innebär bland annat att alla grupper och samlingar i Kalmar domkyrkoförsamling, både för minderåriga och för vuxna, har tagit paus, och att gudstjänsterna inte kan hållas öppna för allmänheten.
Men gudstjänstlivet fortsätter.
Vår högmässa på söndagar vid 11 sänds på vår Facebook-sida, och tanken är också att du ska kunna hitta den längst ner här på sidan. Tyvärr gjorde Facebook i höstas en ändring som gör att bara den som loggar in på Facebook kan se allt, och vi har fått veta att det bara är ibland som sändningen går att se här på webbplatsen. Vi arbetar för att hitta en lösning så att också du som inte vill använda Facebook ska kunna vara med. Sedan nyår har vi publicerat sändningen på Youtube och här på webbplatsen i efterhand.
Du är alltså mycket välkommen att fira gudstjänst med Kalmar domkyrkoförsamling, just nu vid din skärm! Och du är välkommen in i kyrkorummet när det är öppet och välkommen att höra av dig.
Kalmar domkyrka är öppen alla vardagar 8–15, lördagar 9–15 och söndagar 12–15.
Lyssna till Dietrich Buxtehudes tonsättning av Jesu ord om Mose och ormen i öknen, inspelad i Kalmar domkyrka!
På diakonimottagningen kan den som behöver få presentkort på en matkasse. Och du kan vara med och hjälpa till!
Barnens altarskåp finns i Kristofferkoret i Kalmar domkyrka. Välkommen att upptäcka kyrkans symboler och färger och prästens kläder!
Är du nyfiken på Kalmar domkyrka? Byggnaden har en egen webbplats med kortfattad information om historia, arkitektur och många detaljer.
På uppdrag av Växjö stift har företaget Kyrkoguiden gjort en kort informationsfilm om Kalmar domkyrka. Den släpptes i slutet av sommaren.
Förra året sändes ett lokalt TV-program i Kalmar. Ett av programmen innehöll ett inslag om Kalmar domkyrkas metallföremål.
Du som har mist någon närstående är välkommen till en digital samtalsgrupp, på Zoom, nu under våren.
Britt Jonasson som samordnar arbetet på diakonimottagningen berättar om hur diakonerna har förändrat sina rutiner för att kunna fortsätta hålla öppet.
Du som vill att ditt barn ska döpas – hör av dig till oss! En dopgudstjänst med åtta personer är fortfarande en möjlighet.
Är det värt att ordna en vigsel när det inte går att bjuda många? Här hittar du information om bröllop i coronatider.
I år måste begravningsgudstjänster och begravningar i annan ordning än Svenska kyrkans anpassas till Covid-19-restriktionerna.
Vi är ett sällskap herrar som träffas en eller två gånger i månaden för att delta i mässan, äta lunch och lyssna på ett föredrag. Tyvärr måste vi förlänga vår paus in över vårterminsstarten 2021.
*** På grund av smittspridningen i Kalmarregionen måste boksällskapet tyvärr ställa in åtminstone de första träffarna vårterminen 2021. ***
Här finns Svenska kyrkans nätvandrare och vill lyssna på och prata med dig - du som är ungefär mellan 12 och 25 år. Du får prata om precis vad du behöver och vill. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, eller om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig.
Har du ett förbönsämne? Här kan du skriva ner det och skicka det till Kalmar domkyrkoförsamling, så blir det en del av förbönen i söndagens högmässa.