Jultid i prästgården

Nyhet Publicerad Ändrad

Prästgården i Siljansnäs drar till sig allt fler besökare i advent och jultid. Ett enkelt julfirande erbjuds dig som söker gemenskap på julafton. Påsfest för stora och små avslutar julens festligheter under trettondedag jul

Julpyssel i prästgården
Julpyssel i prästgården Foto: Eva Hurtig

Julen är en tid för gemenskapsfrämjande aktiviteter och prästgårdens mysiga miljö är nu den naturliga mötesplatsen . Under den gångna veckan har det gått i ett för husmor, Eva Hurtig. Under måndagskvällens julpyssel och gröt samlades 90 besökare. För våra daglediga serverades det julgröt på Lucia dagen . Ann Marie Rask stod för pianounderhållningen. Totalt kom 56 deltagare som drog 2595 kr i lotter till Svenska kyrkans julkampanj. Till sista torsdagsfrukosten denna termin för siljansnäs kôllor kom 36 damer.  Kôllornas frukost som startades i höst har blivit populärt och kommer därför att fortsätta nästa termin med start den 26 januari 2017.  Gröt frukosten för Siljansnäs karlar böjrar den 12januari. "Allt fler kommer till prästgården, och att allt fler känner att det är deras ny(gamla) församlingshem. Det känns gott!", säger Marianne Kronberg, diakon i församlingen.

Enkelt Julbord

 På julafton kl 12.00 dukas en enkel jullunch upp i prästgården.  Det är för alla som själva inte har möjlighet att fira jul som man annars skulle önska. Kom som du är och var med  i den varma gemenskapen.
Ingen anmälan.
har du frågor ring Eva Hurtig 0247-80773
Välkomna !

Påsfest

 Trettondedag jul  6/1 kl 16.00 är det fest i Prästgården . Det börjar med en liten andakt med Per Rönnegård och påsfest, kyrk-korv, dans kring granen för stora och små.