Leksands Pastorat Besöksadress: Kyrkallén 23, 79331 LEKSAND Telefon: +46(247)80700 E-post till Leksands Pastorat Webbplats

Konfirmation

Konfirmationsläsningen ger dig ett nytt perspektiv på tillvaron,verktyg för livet och nya vänner.

Under konfirmationstiden träffar man nya kompisar och diskuterar allt mellan himmel och jord, som vänskap, kärlek, tro, sex och meningen med livet. Man får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och Psalmboken innehåller och hur det kan hänga ihop med vårt liv här idag. Målet är att man ska lämna konfirmationsläsningen som lite mer vuxen och komplett som människa, oavsett om man väljer att konfirmera sig eller inte. Det är förstås frivilligt och det är ditt val.

Leksand och Åhls pastorat
I Leksands- och Åhls pastorat är vi ett stort arbetslag som jobbar kring konfirmanderna. Här finns musiker, pedagoger, präster, husmödrar, diakoner och barnledare.

Veckoläsning
100 % konfirmand är ett  koncept som innebär flexibilitet för våra ungdomar. Som konfirmand samlar du poäng genom att gå på olika lektioner och du väljer själv vilka lektioner du vill gå på. Målet är att komma upp i 100 poäng lagom till konfirmation i maj, 2018.

Konfirmandinskrivning HT2017
För årets konfirmander 2017-2018 är det inskrivning  på S:t Persgården fredagen den 29/9 kl. 18.00-19.00. Då delges allmän informantion till ungdomar och föräldrar. Därefter, kl 20.00, följer en kort men mycket viktig inskrivningsgudstjänst i Leksands kyrka. Välkommna!

Läsning och konfirmation i Åhl?
Vill du ha undervisningen och konfirmationen i Åhl? Anmäl dig då under Åhl vid inskrivningen! Det krävs minst 5 personer för att det ska bli till. Lektionsdagar och konfirmation bestämmer vi tillsammans.

Anmälan inför hösten 2017
Kontakta någon av våra konfirmandpräster: Sten Boman eller Åsa Carmensund (Åhls församling), eller kom till konfirmandinskrivningen den 29/9 i S:t persgården, Leksand

(Anmälnings blankett för nedladdning publiceras inom kort)

Blanketten frankeras ej,  skriv på kuvertet:
FRISVAR
Leksands pastorat
Svarspost 20623925
793 20 Leksand

Vinter och sommar

Det erbjuds olika typer av konfirmation: Vinterläsning och Sommarläsning

Under vinternäsningen, där konceptet 100% konfirmand ingår, äger två läger rum under året. och själva konfirmationen äger rum i Maj.  Sommarläsning sker under tre intensiva veckor med läger i Juli månad.

Enligt tradition bär ungdomarna dräkt  när de konfirmeras i Leksands pastorat . Om dräkt saknas kan detta hyras och bekostas vanligtvis av församlingensdräktkassa.