Other languages with Google Translate

Konfirmation

Konfirmationsläsningen ger dig ett nytt perspektiv på tillvaron,verktyg för livet och nya vänner.

Vissa tycker att konfirmation verkar högtidligt och trist.
Det är oftast de som inte har konfirmerat sig som säger så. De som konfirmerat sig nyligen säger att det varit roligt, intressant och att de lärde känna nya spännande människor.

Under konfirmationstiden träffar vi nya kompisar, leker, åker på läger  och diskuterar allt mellan himmel och jord, som vänskap, kärlek, tro, sex och meningen med livet. Man får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om Bibeln, om psalmboken och vad kristen tro innebär och hur det hänger ihop med våra liv idag. Målet är att man ska lämna konfirmationsläsningen som lite mer vuxen och komplett som människa, oavsett om man väljer att konfirmera sig eller inte. Det är förstås frivilligt och det är ditt val.

Konfirmation är inte som du tror

I Leksands pastorat är vi ett stort arbetslag som jobbar kring konfirmanderna. Här finns präster, fritidsledare och musiker, diakoner och husmödrar.

Konfirmationsgrupper 2018-2019

alternativ

Vintergruppen 2018-2019

Vi träffas en helg i månaden under höst- och vårterminen och pratar om livets frågor och kristen tro och hur det hänger ihop med våra liv idag. Vi aktiverar oss, fikar, myser, sjunger, åker på läger och växer som människor tillsammans.

Helg träffar: Under en helg träffas vi lördag kl. 13-17 och söndag kl. 10-14 ,

Konfirmantion: 24-26 maj . Se faktaruta för fler datum.

Sommarkonfirmation 2019:

Under två sommarveckor i juni 2019, (15- 29/6) lär vi känna varandra och oss själva genom samtal om livet och om kristen tro.  Konfirmationsläsningen sker i samarbete med Leksands sportscamp. Vi kombinerar konfirmation med sport, hälsa och äventyr på Siljansvallen och Leksands Sommarland

Upplägget ser ut följande:

På förmiddagarna har du konfirmationsundervisning  cirka 4 timmar / dag i församlingshemmet, S:t Persgården i Leksand med konfirmandledare från Svenska kyrkan i Leksand och Västerås stift.

På eftermiddagarna står Leksands sport camp för sport- och fritidsaktiviteter vid Siljansvallen och på Leksands sommarland.

Konfirmation sker lördagen den 29 juni, kl. 11.00  i Leksands kyrka

Logi och mat
 Du bor och äter dina måltider på Leksands Strand. Personal från Leksands sportcamp asvarar.

Du som tillhör Leksand-Djura-Siljanäs församlingar och deltar ,oavsett om det är hela lägerutbudet eller bara under dagen  betalar anmälningsavgiften på 2000 kr Hela avgiften får du tillbaka efter fullgången konfirmation!

För mer information ring Samuel Park, Konfirmandledare: 070-2924391

Anmälan: leksandsportscamp.se/konfirmation

Konfastart!
Vinter- och sommarkonfirmander HT2019-2020

Datum kommer inom kort om höstens konfastarti S:t Persgården i Leksand för bägge grupperna. Där träffas blivande konfirmander, föräldrar och ledare.

Platser för träffar- vintergruppen 2018-2019

Träffarna kommer att vara på olika ställen. Vi kommer att vara på S:t Persgården i Leksand, i Sockenstugan i Djura och i Prästgården i Siljansnäs. Vi kommer också att ha två lägerhelger 14-16/12 på Stiftsgården i Rättvik och 12-14/4 på Olsnäsgården i Siljansnäs. Dessutom åker vi på en stiftskonfirmanddag 16/3 i Mora tillsammans.

Andra konfirmationsformer

Dessa alternativ erbjuds även i samarbete med andra församlingar:

Regnbågskonfa: För dig som är intresserad av värdegrund och HBTQ-frågor, och så klart allt annat som också hör till livet finns Regnbågskonfa på Andreasgården i Mora.

Anmäl dig genom att gå in på www.intesomdutror.se

Så här gör du:

När du är inne på intesomdutror.se kommer det upp olika grupper.

• Klicka på “Sök via fritext” och skriv “Leksand”.
  • Välj  ”Vårgruppen i Leksands Pastorat” eller ”Sommargruppen i Leksands Pastorat” beroende på vilket alternativ du vill gå på i första hand.

• Klicka på “Anmälan” längst ner i högra hörnet och fyll i dina uppgifter, se över uppgifterna en extra gång innan du skickar in dem.

Anmäl dig senast:16/11 och glöm inte konfastarten den 19/10!

Konfirmationsdräkt

Enligt tradition bär konfirmanderna i Leksands pastorat folkdräkt  när de konfirmeras. Om dräkt saknas kan man  försöka låna eller så får man hyra  en Leksandsdräkt . Detta bekostas då vanligtvis av församlingens egen dräktkassa.