Leksands Pastorat

Prata med oss

Kontakt

Leksands Pastorat Besöks- och postadress: Kyrkallén 23, 79331 LEKSAND Telefon: +46(247)80700 E-post till Leksands Pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation

Konfirmationsläsningen ger dig ett nytt perspektiv på tillvaron,verktyg för livet och nya vänner.


Vissa tycker att konfirmation verkar högtidligt och trist.
Det är oftast de som inte har konfirmerat sig som säger så. De som konfirmerat sig nyligen säger att det varit roligt, intressant och att de lärde känna nya spännande människor.

Under konfirmationstiden träffar vi nya kompisar, leker, åker på läger  och diskuterar allt mellan himmel och jord, som vänskap, kärlek, tro, sex och meningen med livet. Man får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om Bibeln, om psalmboken och vad kristen tro innebär och hur det hänger ihop med våra liv idag. Målet är att man ska lämna konfirmationsläsningen som lite mer vuxen och komplett som människa, oavsett om man väljer att konfirmera sig eller inte. Det är förstås frivilligt och det är ditt val.

Konfirmation är inte som du tror

I Leksands pastorat är vi ett stort arbetslag som jobbar kring konfirmanderna. Här finns präster, fritidsledare och musiker, diakoner och husmödrar.

 Konfirmationsgrupper 2017-2018

alternativ

Vårgruppen 2018: Vi träffas en helg i månaden under vårterminen. Läger har vi 4-8 april (under påsklovet) och konfirmationen blir den 2 och 3 juni.

Ladda ned infoblad

Sommargruppen 2018: Vi  träffas några gånger under våren, men den största delen av undervisningen kommer att ske under 6-19 augusti där där vi träffas dagtid en vecka och har läger en vecka tillsammans.. Konfirmationen blir 18 och ev. 19 augusti.

Ladda ned infoblad

Anmälan

I år sker anmälan digitalt genom att du går in på www.intesomdutror.se

Så här gör du:
När du är  inne på sidan intesomdutror.se kommer det upp olika grupper.

 • Klicka på ”sök via fritext” och  skriv   ”Leksand”  välj sedan ””Vårgruppen i Leksands Pastorat” eller ”Sommargruppen i Leksands Pastorat"  beroende på vilket alternativ du vill gå på i första hand.
 • Klicka på ”till anmälan” längst ner i högra hörnet och fyll i dina uppgifter, se över uppgifterna en extra gång innan du skickar dem. När du skickat anmälan får du en bekräftelse via sms.
    

  Det finns fortfarande finns möjlighet att anmäla sig till sommarkonfirmation.

  Sista anmälningsdatum 10/3

   

Ladda ned  konfirmandhäftet här (PDF)

 

Helgträffar för Vårgruppen 2018

 • 13-14 januari
 • 10-11 februari
 • 17 mars
 • 21-22 april
 • 5-6 maj
 • 19-20 maj

Konfirmations dräkt

Enligt tradition bär konfirmanderna i Leksands pastorat folkdräkt  när de konfirmeras. Om dräkt saknas kan man  försöka låna eller så får man hyra  en Leksandsdräkt . Detta bekostas då vanligtvis av församlingens egen dräktkassa.