Svart vit bild på tre ungdomar
Foto: Ingrid E del Castillo

Konfirmation

Konfirmationsläsningen ger dig ett nytt perspektiv på tillvaron, verktyg för livet och nya vänner!

Konfirmation är inte som du tror!

Konfirmation är en möjlighet i livet. Under konfirmationstiden träffar du nya vänner och diskuterar allt mellan himmel och jord. Som tro, kärlek, vänskap, naturen, livet och döden. Med hjälp av aktiviteter, upp­levelser och samtal lär vi oss tillsammans om hållbarhet och rättvisa, och om hur vi som människor kan bidra till ett gott liv.

Vi åker på läger, fikar, är kreativa, lär oss om Bibeln och kristen tro samt är delaktiga i andakter och gudstjänster.

Du som är 14 år (född 2007 eller äldre) och på väg in i vuxenlivet har en möjlighet att lära dig mer om dig själv och din plats i livet. Konfirmationen är en minnesvärd upplevelse.

Konfirmationsarbetet sker i församlingarna Leksand, Åhl, Siljansnäs och Djura .

KONFIRMATIONSGRUPPER 2021-2022

Gemensam uppstartskväll
6 oktober 2021 kl. 18-20  i församlingshemmet S:t Persgården, Leksand
För vårdnadshavare och blivande konfirmander.

Vintergrupp
Du som väljer att konfirmeras under pingsthelgen 4-5 juni 2022 kommer att ingå i vintergruppen. Träffar sker regelbundet på onsdag eftermiddagar kl. 16-17.30, från och med 13 oktober . Det kommer bli ett läger, helgen v.42 och ett läger under Kristi himmelsfärdshelgen i maj. Dessutom åker vi på stiftskonfirmanddag i mars.

Sommargrupp
Du som väljer att konfirmeras 3 juli 2022 ingår i sommargruppen. Det kommer att vara tre förträffar, en dag under höstlovet v.44, stiftskonfirmanddag en helgdag mars,  läger med övernattning 9-10 april, konfirmationsläger på dagtid 2 veckor med 20/6 start och konfirmation 3/7.

För mer information om vintergruppen:
Mikael Demasure, konfirmandledare
mobil: 073-261 69 50
e-postMikael Demasure

För mer information om sommargruppen:
Carolin From, konfirmandledare
mobil: 070-258 55 79
e-post Carolin From

Konfirmationsdräkt

Enligt tradition bär konfirmanderna i Leksands pastorat folkdräkt  när de konfirmeras. Om dräkt saknas kan man  försöka låna eller så får man hyra  en Leksandsdräkt . Detta bekostas då vanligtvis av församlingens egen dräktkassa.