Other languages with Google Translate

Konfirmation

Konfirmationsläsningen ger dig ett nytt perspektiv på tillvaron,verktyg för livet och nya vänner.

Vissa tycker att konfirmation verkar högtidligt och trist.
Det är oftast de som inte har konfirmerat sig som säger så. De som konfirmerat sig nyligen säger att det varit roligt, intressant och att de lärde känna nya spännande människor.

Under konfirmationstiden träffar vi nya kompisar, leker, åker på läger  och diskuterar allt mellan himmel och jord, som vänskap, kärlek, tro, sex och meningen med livet. Man får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om Bibeln, om psalmboken och vad kristen tro innebär och hur det hänger ihop med våra liv idag. Målet är att man ska lämna konfirmationsläsningen som lite mer vuxen och komplett som människa, oavsett om man väljer att konfirmera sig eller inte. Det är förstås frivilligt och det är ditt val.

Konfirmation är inte som du tror!

Konfastart i höst 2019

Vinter- och sommarkonfirmander 2019-2020
27 septmeber kl 18-20 i Leksands  församlingshem, S:t Persgården.  Vare sig du vill ingå i vintergruppen för att konfirmeras i maj 2020, eller ingå i sommargruppen för konfirmation i juni, så träffas vi alla blivande konfirmander, föräldrar och ledare för en gemensam informationskväll.

Konfirmationsgrupper 2019-2020

alternativ

Vintergruppen i Leksand

Vi träffas onsdagar i S:t Persgården, Leksand kl 16.00 -18.00, sedan är det Ungdomskväll för den som vill stanna kvar till kl. 20.00!

Lotta Eriksson, konfirmandpräst.
Mikael Demasure och Samuel Park, konfirmandledare.
Konfirmandassistenter ingår också vårt team.

Vintergruppen i Insjön , Åhls pastorat

Vi träffas tisdagar i Åhls prästgård16.00 -18.00,
Ledare: Sten Boman, konfirmandpräst och Mattias Bäck, musiker och ungdomsledare

Sommarkonfirmation 2020:

Under två sommarveckor, 13-27 juni  lär vi känna varandra och oss själva genom samtal om livet och om kristen tro.  Konfirmationsläsningen sker i samarbete med Leksands sportscamp. Vi kombinerar konfirmation med sport, hälsa och äventyr på Siljansvallen och Leksands Sommarland

Upplägget i grova drag :

På förmiddagarna har du konfirmationsundervisning  cirka 4 timmar / dag i församlingshemmet, S:t Persgården i Leksand med konfirmandledare .

På eftermiddagarna står Leksands sport camp för sport- och fritidsaktiviteter vid Siljansvallen och på Leksands sommarland.

Logi och mat
 Du bor och äter dina måltider på Leksands Strand. Personal från Leksands sportcamp asvarar.

Du som tillhör Leksand-Djura-Siljanäs församlingar och deltar, oavsett om det är hela lägerutbudet eller bara under dagen  betalar anmälningsavgiften på 2000 kr Hela avgiften får du tillbaka efter fullgången konfirmation!

Andra konfirmationsformer

Dessa alternativ erbjuds även i samarbete med andra församlingar:

Regnbågskonfa: För dig som är intresserad av värdegrund och HBTQ-frågor, och så klart allt annat som också hör till livet finns Regnbågskonfa på Andreasgården i Mora.

Anmäl dig här!

Så här gör du:

Fyll i formuläret, välj vilken grupp du vill gå med och klicka på skicka knappen.

Konfirmationsdräkt

Enligt tradition bär konfirmanderna i Leksands pastorat folkdräkt  när de konfirmeras. Om dräkt saknas kan man  försöka låna eller så får man hyra  en Leksandsdräkt . Detta bekostas då vanligtvis av församlingens egen dräktkassa.