Konfirmation

Konfirmationsläsningen ger dig ett nytt perspektiv på tillvaron,verktyg för livet och nya vänner.

Vissa tycker att konfirmation verkar högtidligt och trist.
Det är oftast de som inte har konfirmerat sig som säger så. De som konfirmerat sig nyligen säger att det varit roligt, intressant och att de lärde känna nya spännande människor.

Under konfirmationstiden träffar vi nya kompisar, leker, åker på läger  och diskuterar allt mellan himmel och jord, som vänskap, kärlek, tro, sex och meningen med livet. Man får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om Bibeln, om psalmboken och vad kristen tro innebär och hur det hänger ihop med våra liv idag. Målet är att man ska lämna konfirmationsläsningen som lite mer vuxen och komplett som människa, oavsett om man väljer att konfirmera sig eller inte. Det är förstås frivilligt och det är ditt val.

Konfirmation är inte som du tror!

Konfastart i höst 2020

Vintergruppen 2020-2021
Uppstart Onsdag 7 oktober kl 19-20.30 i Leksands  församlingshem, S:t Persgården.  Terminen börjar med föräldramöte där vi presenterar upplägget för vintergruppen.
Gruppen träffas varannan onsdag på S:t Persgården, kl. 15.30 serverar vi ett lättare mellanmål, sen startar vi passet kl. 16.00 och avslutar kl. 18.00

Konfirmationsgrupper 2020-2021

alternativ

Sommargruppen i Leksand 2021

Vi träffas under 2 sommarveckor, mer info kommer

Andra konfirmationsformer

Dessa alternativ erbjuds även i samarbete med andra församlingar:

Regnbågskonfa: För dig som är intresserad av värdegrund och HBTQ-frågor, och så klart allt annat som också hör till livet finns Regnbågskonfa på Andreasgården i Mora.

Anmäl dig här!

Så här gör du:

Fyll i formuläret, välj vilken grupp du vill gå med och klicka på skicka knappen.

Konfirmationsdräkt

Enligt tradition bär konfirmanderna i Leksands pastorat folkdräkt  när de konfirmeras. Om dräkt saknas kan man  försöka låna eller så får man hyra  en Leksandsdräkt . Detta bekostas då vanligtvis av församlingens egen dräktkassa.