Foto: Magnus Johansson

Leksands, Djura, Siljasnnäs och Åhls församlingar

Kyrkogårdsförvaltningen

Vi svarar på frågor om kyrkogården,  gravar och  gravskösel.

Kyrkallén 23, 793 31 Leksand
Öppettid och telefontid: Måndag - Torsdag  kl. 10-12
Tel: 0247-80720, Fax: 0247-80792

Vid frågor kontakta:

Kyrkogårdschef,Magnus Johansson
Mobil: 070-2620423 Fast: 0247-80720
E-post: Magnus Johansson

Eller
 Administratör på förvaltingen, Anette Hasselberg
E-post: Anette Hasselberg

Gravskötsel

Om man inte vårdar graven själv går det att beställa grav- skötsel enligt nedanstående lista

Minneslund, Djurakyrkokård

Gravsättning

Minneslunden är en plats för gravsättning av anonym karaktär medan askgravplatsen förses med en skylt där den avlidne är gravsatt.

Begravning, Bårtäcke

Inför en begravning

När en människa dör kan det kännas overkligt för de efter- levande. Fram till begravningen är det många praktiska saker som ska ordnas och beslut som ska tas. Här hittar du information och svar på några av alla de frågor man kan få inför en begravning.

Ängel på en gravsten

Hitta gravplatsen

Söker du en särskild gravplats? Här hittar du länkar till sidor där du kan leta vidare efter gravar på olika platser i Sverige.

Levande ljus i kyrkan

Begravning

Om du förlorar en människa som står dig nära, behöver du ta hand om dig och få tid att sörja. Men kanske är det inte nog med sorgen. Kanske är du den som ansvarar för allt det praktiska – att berätta för andra, att beställa en kista och att ordna med begravningen?

Gravsten

Kontroll av gravstenar

Vart femte år besiktar kyrkogårdsförvaltningen gravstenar på kyrkogårdarna, för att säkerställa att dessa är stabilt förankrade och inte utgör någon risk för personal och besökare.