Leksands Pastorat Besöksadress: Kyrkallén 23, 79331 LEKSAND Telefon: +46(247)80700 E-post till Leksands Pastorat

Vigsel

En milstolpe i livet för många är bröllop. Det finns lika många varianter som det finns människor. Men utgångspunkten är den samma kärleken till varandra och Guds kärlek och nåd.

Vigsel

Att säga ja till kärleken genom att ingå i äktenskap med varandra kräver egentligen inte lång planering, tjusiga kläder, blommor och en stor fest.  Själva vigselaktens kärna tar fem minuter. Ett vanligt kyrkbröllop tar ca en halvtimme.  Platsen för vigseln behöver nödvändigtvis inte vara i kyrkan. Det är paret som själva bestämmer var vigseln ska äga rum.

Det krav som ställs är
däremot få men viktiga:

• Hinders prövning från skattemyndigheten. Läs mer om detta.
  • Två vittnen*
  • En präst
  • Medlemskap i Svenska kyrkan (det räcker att en är medlem)

* om inga vittnen finns att tillgå kan, om möjligt, våra anställda inom församlingen agera som vittnen.

Ladda ned vår vigsel broschyr (pdf)

Kontakta oss :
Pastors Expeditionen:  0247- 80700