Leksands Pastorat Besöksadress: Kyrkallén 23, 79331 LEKSAND Telefon: +46(247)80700 E-post till Leksands Pastorat Webbplats

Diakoni

Diakoni kommer från det grekiska ordet diakonos – en person som handlar på uppdrag av någon annan. Kyrkans diakoner arbetar på Kristi uppdrag. Diakonerna finns till som stöd och hjälp för människor som är utsatta eller som behöver helt enkelt någon som lyssnar.

Medmänniskor

Våra diakoner heter Janne Rydell, Birgit Arvids, Sofia Lirkas  och Johanna Vinter (diakoniassistent). De arbetar på olika sätt i våra tre församlingar men den gemensamma drivkraften är att vara medmänniska. Ofta handlar det om det enkla mötet. Att se människan. En blick eller en kram kan räcka länge. Våra Diakoner har tystnadsplikt det innebär att allt som sägs stannar mellan Dig och diakonen.