Diakoni

Diakoni kommer från det grekiska ordet diakonos – en person som handlar på uppdrag av någon annan. Kyrkans diakoner arbetar på Kristi uppdrag. Diakonerna finns till som stöd och hjälp för människor som är utsatta eller som behöver någon som lyssnar.

samtal

Samtal

Behöver du någon att prata med? Vi erbjuder stödjande samtal

Blad med daggdroppar

Leva vidare grupp

När du hamnat i sorg kan vi erbjuda dig som mist din livskamrat eller en nära anhörig att gå med i en leva vidare grupp

Ukrainska flyktingar i Leksand behöver din hjälp!

Läget är akut för de ukrainska flyktingarna i Leksand.

De behöver din och vår hjälp med pengar till uppehälle.

Du kan bidra genom att genom att swisha ditt bidrag till 1230346544 eller sätt in på BG 982-4418. Märk ditt bidrag med ”Flykting”

Alla bidrag gör stor skillnad och mottages tacksamt!

/Diakonin på Leksands Pastorat

Medmänniskor

Våra diakoner i pastoratet heter Hans Jansson, Johanna Vinter och Liss Anna Holmdahl . De arbetar på olika sätt i våra tre församlingar men den gemensamma drivkraften är att vara medmänniska. Ofta handlar det om det enkla mötet, att se människan.

Våra diakoner har tystnadsplikt- det innebär att allt som sägs stannar mellan Dig och diakonen.

Ekonomisk hjälp

Du som bor i Djura-, Åhl-, Leksands- eller Siljansäs församlingar (dvs. Leksands pastorat) har möjlighet att söka ekonomisk hjälp hos diakon Liss Anna Holmdahl. Mottagningen är öppen tisdag, jämn vecka, mellan 15.00 – 17.00 i St:Persgården 2:a våningen.

Var beredd att ha dokumentation om din ekonomiska situation tillgänglig.
Som hjälp att orientera dig i vad som behövs kan du gärna använda vår blankett: blankett för utskrift.

Kontakt: Diakon Liss Anna Holmdahl
liss.anna.holmdahl@svenskakyrkan.se

Diakonala satsningar

Våra diakoner arbetar på många olika sätt för att finnas där för alla människor.

Bland annat genom att vi har Matbanken varje tisdag, där mat som annars skulle kastats bort kommer till nytta.

Du kan även få samtalsstöd hos våra diakoner, helt kostnadsfritt. Alla våra diakoner har total tystnadsplikt, vilket innebär att det som sägs stannar hos diakonen.

Vi slänger inte maten!

Varje vecka skänks matvaror till besökare som kommer till Matbanken i S:t Persgården. Varorna har diakonerna hämtat från ICA-Mårtas - mat som annars skulle ha slängts.