Leksands Pastorat Besöksadress: Kyrkallén 23, 79331 LEKSAND Telefon: +46(247)80700 E-post till Leksands Pastorat

Leksands församling

Leksand är centralorten för Leksands kommun. Leksands församling består av 77% kyrkotillhöriga. Kyrkan och pastorsexpeditionen är beläget i naturskön miljö på Leksands kyrk udde.

Leksands församling har tre olika arbetsplatser. Pastorsexpeditionen ligger inärheten av Leksands kyrka och granne med Prostgården.  Här arbetar  Kyrkoherden och kyrkans administrativa personal. I församlingshemmet S:t Persgården, som är beläget mitt emot kulturhusparkeringen, arbetar diakoner fritidsledare, husmor mm.  Kyrkogårdsförvaltningen är beläget inärheten av kyrkan på vänster sida om grusvägen som leder upp mot kyrkvallen. Här  har kyrkogårdchef och vaktmästare kontorslokaler.

Pastorsexpeditionen.
Kyrkobokföringsuppgifter för samtliga församlingar hemmahörande i pastoratet finns på expeditionen i Leksand.

Öppettider: Tisdag & onsdag 10-12
Adress: Kyrkallén 23, 793 31 Leksand
Telefon:  0247 - 80 700

Till församlingen hör även Kyrkan på Tällberg.
Telefontid: Onsdagar, 10-12.