Konfirmander på väg till kyrkan
Foto: Ingrid del Castillo

Leksands församling

Leksand är centralorten för Leksands kommun. Leksands församling består av 77% kyrkotillhöriga. Kyrkan och pastorsexpeditionen är beläget i naturskön miljö på Leksands kyrkudde.

Leksands församling har tre olika arbetsplatser:

Pastorsexpeditionen ligger inärheten av Leksands kyrka och granne med Prostgården.  Här arbetar kyrkoherden och kyrkans administrativa personal. Här sköts kyrkobokföringsuppgifter för samtliga församlingar hemmahörande i pastoratet.

Församlingshemmet S:t Persgården,   beläget mitt emot kulturhusparkeringen. Här arbetar diakoner, fritidsledare, husmor mm och här finns verksamheter för alla åldrar.

Kyrkogårdsförvaltningen är beläget i närheten av kyrkan på vänster sida om grusvägen som leder upp mot kyrkvallen. Hit kan man vända sig mer frågor rörande gravar och gravsättning i allmänhet. Här har kyrkogårdchef och vaktmästare kontor.

Till församlingen hör även Kyrkan på Tällberg