Leksands Pastorat Besöksadress: Kyrkallén 23, 79331 LEKSAND Telefon: +46(247)80700 E-post till Leksands Pastorat

Siljansnäs Församling

Församlingen består av 81 % kyrkotillhöriga och 17 byar kring vad man kan kalla ett litet centrum med skola, affär, kiosk och kyrka. Kyrkan och prästgården är belägen vid Björkbergets fot.

Siljansnäs blev sin egen församling 1866. Följande år påbörjades bygget av bygdens egen kyrka. Efter många av slitsamma roddfärder i kyrkbåtar till moderkyrkan i Leksand, kunde siljansäsborna gå till sin egen kyrka 1875 . Prästgården intill blev klar kort därefter. Efter en omfattande renovering återinvigdes prästgården 2014 och fungerar numera som församlingshem. Här ryms en rik musik- barn- och vuxenverksamhet. Lokalerna kan även bokas för minnesstunder och dylikt.