Leksands Pastorat Besöks- och postadress: Kyrkallén 23, 79331 LEKSAND Telefon: +46(247)80700 E-post till Leksands Pastorat

Välkommen till våra församlingar i Leksand, Djura och Siljansnäs. Till pastoratet hör även Kyrkan på Tällberg.

Mötesplatsen för alla

Vi vill vara en öppen mötesplats där vi samverkar med det samhälle vi själva är en del av . Vi verkar för en kyrka som är närvarande och vi ska med missionsbefallingens ord gå ut synas och höras. Med öppenhet vill vi verka för mångfald, delaktighet och allas lika värde.  Att ingjuta hopp i människors liv är en stor del i kyrkans arbete. Vi möter människor i livets alla skiften; i sorg, glädje, brustenhet och helhet, tvivel och tro.

Leksand är centralorten för Leksands kommun. Kyrkan och pastorsexpeditionen är beläget i naturskön miljö på Leksands kyrkudde.

Leksands församling

Siljansnäs församling består av 81 % kyrkotillhöriga och 17 byar kring vad man kan kalla ett litet centrum med skola, affär, kiosk och kyrka. Kyrkan  och prästgården är  belägen vid Björkbergets fot.

Siljansnäs Församling

Siljansnäs församling består av 81 % kyrkotillhöriga och 17 byar kring vad man kan kalla ett litet centrum med skola, affär, kiosk och kyrka. Kyrkan och prästgården är belägen vid Björkbergets fot.

Djura är en mindre tätort med fem byar nära Gagnef. Djura
församling tillhör Leksands pastorat och består
av 86 procent kyrkotillhöriga.

Djura Församling

Djura är en mindre tätort med fem byar nära Gagnef. Djura församling tillhör Leksands pastorat och består av 86 procent kyrkotillhöriga.

Kyrkan på Tällberg till hör Leksands församling och  är en mobil kyrka som månadsvis byter lokal.

Kyrkan på Tällberg

Kyrkan på Tällberg till hör Leksands församling och är en mobil kyrka som månadsvis byter lokal.

Varje månad med start februari 2018 har du möjlighet att få nyheter om vad som händer i våra församlingar direkt i din epost

Prenumerera på Nyhetsbrev

Barbro Lilja Brattgård  är teckenspråkig präst i Leksands pastorat och Västerås stift.

Teckenspråkig präst

Barbro Lilja Brattgård är teckenspråkig präst i Leksands pastorat och Västerås stift.

Leksand-Djura- Siljansnäs pastorat söker två pedagoger.

Leksand-Djura- Siljansnäs pastorat söker två pedagoger.

Här listas gemenskapsträffar under våren 2018 i våra församlingshem

Vårens gemenskap