Leksands Pastorat Besöksadress: Kyrkallén 23, 79331 LEKSAND Telefon: +46(247)80700 E-post till Leksands Pastorat Webbplats

Välkommen till våra församlingar i Leksand, Djura och Siljansnäs. Till pastoratet hör även Kyrkan på Tällberg.

Mötesplatsen för alla

Vi vill vara en öppen mötesplats där vi samverkar med det samhälle vi själva är en del av . Vi verkar för en kyrka som är närvarande och vi ska med missionsbefallingens ord gå ut synas och höras. Med öppenhet vill vi verka för mångfald, delaktighet och allas lika värde.  Att ingjuta hopp i människors liv är en stor del i kyrkans arbete. Vi möter människor i livets alla skiften; i sorg, glädje, brustenhet och helhet, tvivel och tro.

Leksand är centralorten för Leksands kommun. Kyrkan och pastorsexpeditionen är beläget i naturskön miljö på Leksands kyrkudde.

Leksands församling

Siljansnäs församling består av 81 % kyrkotillhöriga och 17 byar kring vad man kan kalla ett litet centrum med skola, affär, kiosk och kyrka. Kyrkan  och prästgården är  belägen vid Björkbergets fot.

Siljansnäs Församling

Siljansnäs församling består av 81 % kyrkotillhöriga och 17 byar kring vad man kan kalla ett litet centrum med skola, affär, kiosk och kyrka. Kyrkan och prästgården är belägen vid Björkbergets fot.

Djura är en mindre tätort med fem byar nära Gagnef. Djura
församling tillhör Leksands pastorat och består
av 86 procent kyrkotillhöriga.

Djura Församling

Djura är en mindre tätort med fem byar nära Gagnef. Djura församling tillhör Leksands pastorat och består av 86 procent kyrkotillhöriga.

Kyrkan på Tällberg till hör Leksands församling och  är en mobil kyrka som månadsvis byter lokal.

Kyrkan på Tällberg

Kyrkan på Tällberg till hör Leksands församling och är en mobil kyrka som månadsvis byter lokal.

Jesus var en av de första som predikade ute i det fria. Välkommen till våra friluftsgudstjänster i fäbodar och andra vackra platser  i Leksands pastorat i sommar!

Friluftsgudstjänster

Jesus var en av de första som predikade ute i det fria. Välkommen till våra friluftsgudstjänster i fäbodar och andra vackra platser i Leksands pastorat i sommar!

Har ditt barns eller ditt eget dop bara inte blivit av?
Välkommen på drop-in dop  lördagen den 30 september 2017 i Leksands kyrka!

Drop-in Dop

Har ditt barns eller ditt eget dop bara inte blivit av? Välkommen på drop-in dop lördagen den 30 september 2017 i Leksands kyrka!

Miljontals människor kämpar just nu mot akut brist på mat och vatten. I flera länder är behoven enorma och Svenska kyrkan finns på plats genom lokala partners i bland annat Somalia, Sydsudan, Nigeria och Etiopien. Din gåva behövs!

Stöd människors kamp mot svält i Afrika

Just nu  finns det en vakant tjänst i Siljansnäs församling. Den vi söker är Diakon, diakoniassistent eller församlingspedagog med diakonal inrikting.

Bygg kyrka med oss!

Just nu finns det en vakant tjänst i Siljansnäs församling. Den vi söker är Diakon, diakoniassistent eller församlingspedagog med diakonal inrikting.

Kyrknyckeln är pastoratets församlingsblad. Vi finns även på facebook.

Kyrknyckeln- Nyheter

Kyrknyckeln är pastoratets församlingsblad. Vi finns även på facebook.