Vinter vid Siljans strand
Foto: Ingrid del Castillo

Välkommen till våra församlingar i Leksand, Djura, Åhl och Siljansnäs. Till pastoratet hör även Kyrkan på Tällberg.

En vädjan inför Allhelgonahelgen och kommande vinter

Undvik alltid inköp av gravljus gjord av palmolja och i glas.

En adventsljusstake med två ljus tända.

Stipendieutdelning 2022

Stipendieutdelning av Anders Westborgs stiftelse på andra advent

Svenska flaggan och Ukrainska flaggan vajar i varsin flaggstång.

Ukrainska flyktingar i Leksand behöver din hjälp!

Läget är akut för de ukrainska flyktingarna i Leksand

Mötesplatsen för alla

Vi vill vara en öppen mötesplats där vi samverkar med det samhälle vi själva är en del av . Vi verkar för en kyrka som är närvarande och vi ska med missionsbefallingens ord gå ut synas och höras. Med öppenhet vill vi verka för mångfald, delaktighet och allas lika värde.  Att ingjuta hopp i människors liv är en stor del i kyrkans arbete. Vi möter människor i livets alla skiften; i sorg, glädje, brustenhet och helhet, tvivel och tro.

Konfirmander på väg till kyrkan

Leksands församling

Leksand är centralorten för Leksands kommun. Kyrkan och pastorsexpeditionen är beläget i naturskön miljö på Leksands kyrkudde.

Siljansnäs kyrka

Siljansnäs Församling

Siljansnäs församling består av 81 % kyrkotillhöriga och 17 byar kring vad man kan kalla ett litet centrum med skola, affär, kiosk och kyrka. Kyrkan och prästgården är belägen vid Björkbergets fot.

Djura kyrka

Djura Församling

Djura är en mindre tätort med fem byar nära Gagnef. Djura församling tillhör Leksands pastorat och består av 86 procent kyrkotillhöriga.

Vy över Åhls kyrka

Åhls församling

Åhls församling, i Insjön har 1796 tillhöriga och ingår i Leksands pastorat från och med 1 januari 2022. Församlingen har funnits sedan tidig medeltid.