Närbild på en elektrisk adventsljusstake som lyser i ett fönster.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Byarum-Bondstorps och Svenarums församlingar omgärdar "vår lilla stad" Vaggeryd och bildar tillsammans Byarums pastorat.

Någon surfar i mobilen vid en prästkrageäng.

Aktuellt i våra församlingar

Här hittar du aktuell information om aktiviteter i våra församlingar.

för verksamhet i Byarums pastorat.

Två flickor och en präst står framme vid nattvardsbordet.

Byarums pastorat söker medarbetare! Är det du?

Kör och musik

Tycker du om att sjunga och spela? Vi har flera körer att välja på – för olika åldrar, för dig som är en van sångare och för dig som vill pröva på.

Barn och familj

Att få vara tillsammans med andra människor stora som små och göra saker man tycker om är både utvecklande och framför allt roligt.

Gemenskap för daglediga

Här står gemenskapen i centrum. Välkommen med!

Diakoni

Vi kan alla hamna i situationer i livet då vi behöver någon att prata med. Som diakon finns jag här för samtal i situationer när livet gör ont.

Internationella gruppen

Internationella gruppen i Byarums pastorat vill arbeta och stödja människor i världen genom ACT Svenska kyrkans arbete.

Tillsammans för fred

Med anledning av kriget i Ukraina, men också övriga konflikter runt om i världen, finns ett behov att få hjälpa till på olika sätt. Alla kan göra något.

Begravningsplats med en rad av gravstenar som alla har färgsprakande blommor. Solen skiner.

Gravskötsel

Som gravrättsägare finns det möjlighet att köpa skötseln från kyrkogårdsförvaltningen. Då hålls gravplatsen i ordnat och värdigt skick.

Digital kyrkogårdsvandring

Här finns hjälp till digital kyrkogårdsvandring som du kan göra både på plats och hemma.

Kontaktuppgifter till förtroendevalda och anställda.

Ulla von Seths stiftelse

Hjälpverksamhet genom att utge bidrag till sjuka och handikappade i Vaggeryds kommun. Bidragen ska användas till vård, rehabilitering eller liknande ändamål.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Tack för att du är medlem

Du och ditt medlemskap är en viktig del för Svenska kyrkan och dina medmänniskor.

Basunen

Basunen är pastoratets egen tidning som sänds ut till alla hushåll fyra gånger om året.