Dopgudstjänsten
I Byarums pastorat får hela familjen vara delaktig i dopakten med läsningar, böner, sånger och eventuella dikter. Dopgudstjänsten följer en speciell ordning, men familjen kan vara med och påverka gudstjänsten. Ett dop kan ingå i en vanlig söndagsgudstjänst eller en egen dopgudstjänst på en lördag eller söndag. Ett eller flera barn kan döpas vid samma gudstjänst.

Inför alla dop följer ett dopsamtal med präst, i hemmet eller i kyrkan och då man samtalar kring och planerar gudstjänsten.

Dopkaffe och dopklänning
Alla dopfamiljer har möjlighet att låna Mikaelisalen eller samlingsrummet i Vaggeryds kyrka för "dopkaffe". I Svenarum finns det möjlighet att låna församlingshemmet. Naturligtvis är det gratis!

Det finns dopklänningar att låna i alla pastoratets kyrkor. Säg till när du bokar dopet om du vill låna en dopklänning eller lokal för dopkaffe.

Boka dop
För att boka ett dop ringer du till församlingsexpeditionen, se nedan.

Innan ni ringer kan ni fundera på några datum och tider som passar er, vilken kyrka ni helst vill ha, om ni vill ha en separat dopgudstjänst på en lördag eller i en vanlig gudstjänst en söndag och om ni har några andra önskemål. För de familjer som vill ha en dopgudstjänst en lördag finns det reserverade doptider kl. 13.00 och 15.00 eller söndag kl. 14.00. Det kan bli fler barn som döps under samma dopgudstjänst.

Det är många som vill döpa sina barn och vi försöker tillgodose alla önskemål så långt det går.

Petra Bertilsson

Administration - information