2019-2020

Nu kan du anmäla dig till konfirmandåret 2019-2020!

Du är välkommen att vara med i konfirmandundervisningen i Svenska kyrkan. Vi vill erbjuda dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om tro och livet i kyrkan att anmäla dig till konfirmation i Byarums pastorat inför år 2019/20.

Varför ska just Du konfirmeras?

Ta chansen att bättre lära känna Gud, mig själv och mina kompisar. Dessutom får Du skratta, sjunga, leka, be och resa.

Du behöver inte vara döpt för att delta. Konfirmation betyder att bekräfta sitt dop så om du vill konfirmera dig, döps du någon gång innan konfirmationsgudstjänsten.

Vad gör man egentligen under konfirmationstiden?

Konfirmandtiden handlar om dig och ditt liv, och tillsammans med de andra konfirmanderna får du fundera på vad du tänker och tror om livets små och stora frågor.

När vi träffas på torsdagarna 14:30 så startar vi med frukt och avslutar med fika. Vi har också något slags pass som kan se lite olika ut och vi slutar senast 16:30. Någon enstaka gång kan vi sluta något senare.

Vi går också i kyrkan tillsammans, främst i veckomässan på onsdagar 18:30 men även några söndagar.

Vi åker också på utflykter, på läger och en resa. Vi leker, sjunger, diskuterar och provar livet i kyrkan tillsammans.

Kostar det nåt?

- Nej, det är gratis! men det kan tillkomma en kostnad för resa. Det går även söka ekonomiskt bidrag för detta.

Det bästa med konfirmationen? Tidigare konfirmander tipsar:

- Gemenskap, nya vänskaper, utflykter, läger, samtalsstunder m.m.

Vad pratar vi om?:

Kärlek! Vänskap! Svek! Förlåtelse! Gud! Jesus! Tro!  Liv och död! Och vad är egentligen meningen med livet? De flesta som konfirmerats är helt överens om att det bästa med konfirmandtiden var att få nya vänner för livet och få möjlighet att prata om det som verkligen betyder något.

Klart du ska bli konfirmand!!!

Läsningen startar med en upptaktsträff under vårterminen och inskrivning i augusti tillsammans med föräldrar.

Välkommen med din anmälan här nedan.

Anmälan till konfirmation 2019-2020

Trivselpolicy för barn- och ungdomsarbetet i Byarums pastorat

Denna policy vill göra klart att alla barn, ungdomar och ledare har ett ansvar för att alla ska trivas, känna sig trygga och få en möjlighet att växa som människor. Den gäller vid alla våra samlingar, resor och läger.

Följande ansvar gäller:

• Du respekterar din kropp och hälsa samt är solidarisk med våra medmänniskor. Det innebär att du är drogfri. Om Du är över 18 år och brukar tobak måste det skötas diskret, dessutom hanterar Du fimpar miljövänligt.
  • Du behandlar andra med respekt och omtanke. Så som Du vill att andra ska vara mot dig, så behandlar Du andra. Både i IRL, på nätet och via SMS/MMS.
  • Du tar av det som erbjuds. Allt annat får Du låta vara. Dessutom är Du rädd om andras saker.

I och med att Du är med och deltar i pastoratets verksamhet ser vi det som självklart att Du följer policyn.

Brott mot policyn kan få konsekvenser som t.ex. kontakt med föräldrar/vårdnadshavare och är vi på resa/läger kan det innebära att Du får återvända hem vilket då bekostas av Dig själv.

Mikael Svenningsson

Thommy Rosenspira