Brösarp-Tranås församling

Välkommen till Svenska kyrkan Brösarp-Tranås församling på vackra Österlen. Här hittar du information om vår verksamhet och vilka vi är.

Gudstjänstkalendarium

Här kan du se vårt gudstjänstprogram
Adress: Albovägen 27, 273 50 Brösarp Foto: Jessica Larsson

Sopplunch & Onsdagscaféer

Välkomna på sopplunch och onsdagscafé i Brösarp-Tranås församling. Vid fjorton tillfällen under hösten kommer vi att servera soppa eller bjuda in till onsdagscafé i antingen Brösarps eller Onslunda församlingshem.

Öppen kyrka

Vi fortsätter att varje fredag ha någon kyrka öppen för enskild ljuständning, bön och andakt. Enklare fika finns för den som vill sitta ner en stund och prata. Någon av våra frivilliga kommer att finnas i kyrkan tillgängliga för samtal.

Stor version av Frälsarkransen på en bricka med tänt blockljus i mitten.

Barnverksamheten

I Brösarp-Tranås församling har vi verksamhet för barn i Brösarp och i Onslunda. Här nedan ser du en översikt över våra grupper. Har du frågor så kontakta gärna respektive ledare.

Körer och rytmik

I Brösarp-Tranås församling har vi ett rikt utbud av olika körer. Vi hoppas att du hittar någon som passar just dig. Har du några frågor så tveka inte att kontakta respektive körledare.

Två män fotograferade ovanifrån sitter i en soffa med varsin tidning.

Församlingstidningen Amos

I mars 2022 började Brösarp-Tranås församling ge ut Församlingstidningen Amos. Det är en tidning med lokalt material och riks material producerat av Verbum. Vi är glada och stolta att presentera en tidning som erbjuder lokal förankring och fördjupning i en bra mix. Berätta gärna vad du tycker!

Med anledning av COVID-19

Till följd av spridningen av coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19 publicerar vi fortlöpande information här på vår webbplats om hur vi agerar, vilka åtgärder vi vidtar och vilka rutiner som gäller. Vi i Brösarp-Tranås församling söker aktivt information och försöker vidta adekvata åtgärder utifrån myndigheters beslut. Informationen och åtgärderna kan ändras med kort varsel.

Dop, vigsel och begravning

Här kan du läsa om dop, vigsel och begravning i Svenska kyrkan. Längst ner på sidan hittar du information om du vill boka dop, vigsel och begravning i Brösarp-Tranås församling.

Våra kyrkor

I Brösarp-Tranås församling finns sju kyrkor från olika tidsepoker och med olika historia. På den här sidan kan du läsa om de olika kyrkorna, se hur de ser ut interiört och fördjupa dig på olika sätt.

Regnbågsnyckeln

Vi vill att Brösarp-Tranås församling ska vara en öppen och inkluderande gemenskap där vi människor ska kunna känna oss välkomna som de vi är. Tyvärr har samhället och Svenska kyrkan historiskt inte alltid levt upp till detta när det gäller personer och frågor rörande hbtq. Nu vill vi ändra på det.

Nytt på kyrkogårdarna

Här skriver vi om vad som är på gång på kyrkogårdarna.