Närbild på en snödroppe i snön.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Brösarp-Tranås församling

Välkommen till Svenska kyrkan Brösarp-Tranås församling på vackra Österlen. Här hittar du information om vår verksamhet och vilka vi är.

Adress: Albovägen 27, 273 50 Brösarp, E-post: brosarp-tranas.forsamling@svenskakyrkan.se Foto: Jessica Larsson

Vill du bli medlem i Svenska kyrkan?

Fyll i blanketten och skicka den till oss via post eller e-post.

Blanketten hittar du här!

Prästen i byarna

Kyrkorådet och vi som arbetar i Brösarp-Tranås församling vill att det skall vara lätt, enkelt och naturligt att komma i kontakt med kyrkan och församlingen för samtal och gemenskap.

Öppen kyrka

Vi fortsätter med Öppen kyrka i Brösarp på fredagar. Kyrkan är öppen mellan 10.00-12.00. Kyrkan är öppen för enskild ljuständning, bön och samtal. Stanna en stund vi bjuder på enklare fika. Någon av våra frivilliga kommer att finnas i kyrkan tillgängliga för samtal.

En prydnadsängel står bredvid ett dopljus.

Dop, vigsel och begravning

Här kan du läsa om dop, vigsel och begravning i Svenska kyrkan. Längst ner på sidan hittar du information om du vill boka dop, vigsel och begravning i Brösarp-Tranås församling.

Våra kyrkor

I Brösarp-Tranås församling finns sju kyrkor från olika tidsepoker och med olika historia. På den här sidan kan du läsa om de olika kyrkorna, se hur de ser ut interiört och fördjupa dig på olika sätt.

Kyrkogårdar

I Brösarp-Tranås församling har vi kyrkogårdar i anslutning till alla våra sju kyrkor. På den här sidan har vi samlat vägar till att få mer information om gravskick, gravrätter, skötsel och andra frågor kopplade till våra kyrkogårdar.

En litet barn fingermålar på ett papper.

Barnverksamheten

I Brösarp-Tranås församling har vi verksamhet för barn i Brösarp och i Onslunda. Här nedan ser du en översikt över våra grupper. Har du frågor så kontakta gärna respektive ledare.

Körverksamhet

I Brösarp-Tranås församling har vi ett rikt utbud av olika körer. Vi hoppas att du hittar någon som passar just dig. Har du några frågor så tveka inte att kontakta respektive körledare.

Sopplunch & Onsdags café

Välkomna på sopplunch och onsdags café i Brösarp-Tranås församling. Vi serverar soppa och bjuder in till onsdags café i både Brösarp och Onslunda församlingshem. Här kan du se vårterminens tider och datum.

Konfirmander

Blivande konfirmand, LÄS DETTA!  Under konfirmandtiden får du möjlighet att tänka nya tankar och möta nya människor. Tillsammans funderar vi kring allt mellan himmel och jord. Finns Gud? Om Gud finns hur kan det då finnas så mycket ont som händer i världen? Vad innebär det att älska någon? Vad händer när vi dör? Läs mer...

Församlingstidningen

I mars 2022 började Brösarp-Tranås församling ge ut Församlingstidningen Amos. Det är en tidning med lokalt material och riks material producerat av Verbum. Vi är glada och stolta att presentera en tidning som erbjuder lokal förankring och fördjupning i en bra mix. Maj 2023 bytte tidningen namn från Amos till Församlingstidningen. Berätta gärna vad du tycker!

Läs Församlingstidningen här...
Två män fotograferade ovanifrån sitter i en soffa med varsin tidning.

Församlingstidningen

I mars 2022 började Brösarp-Tranås församling ge ut Församlingstidningen Amos. Det är en tidning med lokalt material och riks material producerat av Verbum. Vi är glada och stolta att presentera en tidning som erbjuder lokal förankring och fördjupning i en bra mix. Maj 2023 bytte tidningen namn från Amos till Församlingstidningen. Berätta gärna vad du tycker om tidningen. Skriver vi om rätt saker? Är det något speciellt du skulle vilja läsa i vår församlingstidning?

Testa Svenska kyrkans app för barn

I appen Kyrkan kan ditt barn utforska kyrkorummet på ett lekfullt sätt.

Läs om appen

Nytt på kyrkogårdarna

Här skriver vi om vad som är på gång på kyrkogårdarna.

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen