En grusväg med gräs i mitten går genom en åker.
Foto: Mona Davidsson /Ikon

Brösarp-Tranås församling

Välkommen till Svenska kyrkan Brösarp-Tranås församling på vackra Österlen. Här hittar du information om vår verksamhet och vilka vi är.

Välkommen in till Expeditionen i Brösarp!

Ändrade och utökade öppetider från och med vecka 23. 

Vi har öppet tisdagar och fredagar kl. 10.00-12.00

Du kan komma in personligen med dina ärenden eller ringa till oss, du kan även nå oss på mejl.

Telefon: 0414-181 00

Besöks och postadress: Albovägen 27, 273 50 Brösarp

Mejl:  brosarp-tranas.forsamling@svenskakyrkan.se 

Välkomna in! 

En vas med sommarblommor står på ett bord i trädgården.

Musik i sommarkväll & Vägkyrka 2024

Under årens lopp har det vuxit fram en tradition att med frivilligas hjälp hålla våra sju kyrkor öppna, en vecka i taget under sommaren. Vi är glada att återigen kunna erbjuda våra kyrkor som träffpunkt. Vi erbjuder under dessa veckor ”Vägkyrka”, utställningar av olika slag, föredrag, rundvisning i kyrkan, kyrkogårdsvisning och samtal om kulturgravar. Dessutom erbjuder vi fina konserter i kyrkorna under rubriken ”Musik i sommarkväll”. Under ”Vägkyrka” finns det frivilliga på plats för en stunds samtal och om man så vill en kopp kaffe eller te med tilltugg. Vi hälsar dig varmt välkommen till våra kyrkor i sommar.

Prästen ute i byarna

Kyrkorådet och vi som arbetar i Brösarp-Tranås församling vill att det skall vara lätt, enkelt och naturligt att komma i kontakt med kyrkan och församlingen för samtal och gemenskap.

Öppen kyrka

Vi fortsätter med Öppen kyrka i Brösarp på fredagar. Kyrkan är öppen mellan 10.00-12.00. Kyrkan är öppen för enskild ljuständning, bön och samtal. Stanna en stund vi bjuder på enklare fika. Någon av våra frivilliga kommer att finnas i kyrkan tillgängliga för samtal.

En prydnadsängel står bredvid ett dopljus.

Dop, vigsel och begravning

Här kan du läsa om dop, vigsel och begravning i Svenska kyrkan. Längst ner på sidan hittar du information om du vill boka dop, vigsel och begravning i Brösarp-Tranås församling.

Våra kyrkor

I Brösarp-Tranås församling finns sju kyrkor från olika tidsepoker och med olika historia. På den här sidan kan du läsa om de olika kyrkorna, se hur de ser ut interiört och fördjupa dig på olika sätt.

Kyrkogårdar

I Brösarp-Tranås församling har vi kyrkogårdar i anslutning till alla våra sju kyrkor. På den här sidan har vi samlat vägar till att få mer information om gravskick, gravrätter, skötsel och andra frågor kopplade till våra kyrkogårdar.

En litet barn fingermålar på ett papper.

Barn- och Ungdomsverksamhet

Välkommen att delta i vår barn och ungdomsverksamhet i Brösarp och Onslunda.

Körverksamhet

I Brösarp-Tranås församling har vi ett rikt utbud av olika körer. Vi hoppas att du hittar någon som passar just dig. Har du några frågor så tveka inte att kontakta respektive körledare.

Sopplunch & Onsdags café

Välkomna på sopplunch och onsdags café i Brösarp-Tranås församling. Vi serverar soppa och bjuder in till onsdags café i både Brösarp och Onslunda församlingshem. Här kan du se vårterminens tider och datum.

Konfirmander

Blivande konfirmand, LÄS DETTA!  Under konfirmandtiden får du möjlighet att tänka nya tankar och möta nya människor. Tillsammans funderar vi kring allt mellan himmel och jord. Finns Gud? Om Gud finns hur kan det då finnas så mycket ont som händer i världen? Vad innebär det att älska någon? Vad händer när vi dör? Läs mer...

Två män fotograferade ovanifrån sitter i en soffa med varsin tidning.

Församlingstidningen

Här hittar du det senaste numret av Församlingstidningen. Det är en tidning med lokalt material och riks material producerat av Verbum. Vi är glada och stolta att presentera en tidning som erbjuder lokal förankring och fördjupning i en bra mix.  Passa gärna på att tycka till om innehållet. Skriver vi om rätt saker? Är det något speciellt du skulle vilja läsa i kommande församlingstidningar?

Testa Svenska kyrkans app för barn

I appen Kyrkan kan ditt barn utforska kyrkorummet på ett lekfullt sätt.

Läs om appen

Nytt på kyrkogårdarna

Här skriver vi om vad som är på gång på kyrkogårdarna.

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen