Fira gudstjänst hemma

Förutom att fira gudstjänster i Brösarp-Tranås församling uppmuntrar vi dig att fira gudstjänst på annat sätt också, till exempel genom att titta på nätet, tv eller lyssna på radio.

Det finns många olika sätt att vara en del av ett gudstjänstliv på nätet eller via tv och radio. Här hittar du länkar till några av alla de ställen som på olika sätt sänder gudstjänster och andakter.

Gudstjänster på SVT play

Varje söndag under året sänder SVT en gudstjänst från någon av landets alla kyrkor. Under adventstiden kan man delta digitalt i gudstjänster från Stiftsgården Åkersberg i Höör. Ni hittar sändningarna via SVT. 

Gudstjänster på SVT play

Gudstjänster i Sveriges radio

På Sveriges radio finns programmet Gudstjänsten. De sänder varje söndag från en kyrka i Sverige. De sänder också gudstjänster som innehåller religionsmöten. 

Lyssna på gudstjänster i Sveriges radio

Digitala gudstjänster i Svenska kyrkan

Det firas många gudstjänster digitalt i Svenska kyrkan. Det finns en kalender ”Delta digitalt” där du kan bläddra dig fram till olika gudstjänster och evenemang.

Från Lunds domkyrka sänds andakter och gudstjänster.

Gudstjänster från Lunds domkyrkaeller Lunds Domkyrkas YouTube-kanal.

Ordning för gudstjänst hemma

På nätet finns det många olika förslag på ordningar för gudstjänster hemma. I Lunds stift lägger man ut förslag på ordningar för gudstjänster hemma.

Fira gudstjänst hemma