Om Brösarp-Tranås församling

Brösarp-Tranås är beläget på vackra Österlen i sydöstra Skåne.Vi är ca 2600 medlemmar i en församling präglad av landsbygd och byar.

Brösarp-Tranås församlingen är, som en del av Svenska kyrkan, ett evangelisk-luthersk trossamfund. I församlingen finns sju kyrkor: Brösarps kyrka, Eljaröds kyrka, Andrarums kyrka, Fågeltofta kyrka, Skåne-Tranås kyrka, Onslunda kyrka och Spjutstorps kyrka.

Förutom gudstjänster och kyrkliga handlingar, som dop, konfirmation, vigslar och begravningar, erbjuder Brösarp-Tranås församling året om många olika verksamheter i våra kyrkor och församlingshem.

Kalendariet

Här kan du läsa Brösarp-Tranås församlings tidigare informationsblad och kalendarium. För den aktuella församlingstidningen Amos har vi skapat en egen sida.

Förtroendevalda i Brösarp-Tranås församling

Svenska kyrkan har en demokratisk organisation där ledamöter i beslutande organ tillsätts genom val vart fjärde år. Alla medlemmar i Svenska kyrkan som har fyllt 16 år har möjlighet att påverka med sin röst.

Medlem i Brösarp-Tranås församling

Som medlem i Svenska kyrkan Brösarp-Tranås församling blir du en del av gemenskapen inom den evangelisk-lutherska kyrkan i Sverige. Du stödjer kyrkan som bärare av en kristen, humanistisk värdegrund och är med i gemenskapen i livets alla skeden.

Kontakta oss

Här hittar du uppgifter för att komma i kontakt med oss i Brösarp-Tranås församling.