Foto: Åsa Modin

Välkommen att söka jobb hos oss i Brösarp-Tranås församling.

Vi söker nu dig som vill lära känna detta sammanhang och oss som lever och arbetar här. Vi söker dig som med tillit, värme och mod vill arbeta tillsammans med oss och för oss. Som vill ta dig an utmaningar och förnya. Framåtblickande med kyrkans tro och lokal tradition som grund.

Vi söker Kyrkoherde 100%

Brösarp-Tranås församling består av sju små lokala enheter som blivit ett, där vi i församlingens arbete försöker slå vakt om varje litet sammanhang. Här finns sju kyrkor, varav fyra medeltida. Vi är en av tre församlingar i Tomelilla kommun och ligger i norra delen av vackra Österlen. Församlingen har en anslutningsgrad på 69 %, vilket innebär 2 450 kyrkotillhöriga. I denna natursköna bygd finns många krafter som tillsammans verkar för en levande landsbygd.

Vi söker dig som;

-        är tydlig och kommunikativ i ditt ledarskap.

-        har god social kompetens och samarbetsförmåga.

-        har förmåga att tänka visionärt och att leda vår organisation i utvecklingsarbete.

-        tar ansvar för struktur, administration, ekonomi och att kyrkogårdsförvaltning fungerar.

-        har erfarenhet av arbetsmiljö och personalansvar.

-        att dagens teknik och digitala hjälpmedel är en naturlig del i ditt arbete.

Kvalifikationer;

-        behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning

-        kunskap i arbetsrätt och annan relevant lagstiftning

-        arbetet kräver körkort och tillgång till bil.

Läs gärna Församlingsinstruktion 2022 för att få en överblick över vår verksamhet.

För information skicka mail till;

Facklig företrädare Vision Anders Christensson anders.christensson@fv.vision.se

Facklig företrädare KyrkA Anders Knutsson anders.knutsson@kyrka.se / 070-2603170

Komminister Åsa Modin asa.modin@svenskakyrkan.se

Kyrkorådets ordförande Lena Berndin lena.berndin@svenskakyrkan.se

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2023-02-13

Domkapitlets intervju genomförs: 2023-02-27 eller 2023-03-06.

Välkommen med din ansökan tillsammans med personligt brev, referenser och eventuellt löneanspråk.

Nedanstående kompletta handlingar ska bifogas din ansökan;

-        Prästbrev

-        Intyg om teologisk examen (alla sidor av examensbeviset)

-        Intyg från Svenska kyrkans utbildningsinstitut/motsvarande

-        Intyg från behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning