Välkommen till Härnösands domkyrkoförsamling och den vackra vita domkyrkan mitt i Härnösands centrum. Här finns gemenskap, tro och en plats att växa som församling, människa och kristen.

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen.

Kalender/Program

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen.

I samband med Härnösand Pride Festival

Regnbågsmässa i Härnösands domkyrka lördag 26 augusti kl 18.00

I samband med Härnösand Pride Festival

Härnösands pastorat söker ekonom med arbetsledaransvar. Denna ekonomtjänst är en ny tjänst under domprosten med arbetsledaransvar för kansliets personal, totalt kommer du att vara arbetsledare för 7 medarbetare.

Ekonom med arbetsledaransvar, 100 %

Vi välkomnar till konfirmation 2017-2018. Alla ungdomar som börjar åk 8 till hösten eller som är född 2003 bjuds in till konfirmation. Informationskväll 31 maj kl 18.30 i domkyrkan.

Konfirmation

8 juli medverkade domkyrkokaplan Cristina Grönroos och domprost Kent Nordin på Korum på Lungön där Sjövärnskåren har sommarskola för ungdomar.

Korum på Lungön

Även denna sommar var domkyrkoförsamlingen kvällens värd på en av allsångskvällarna på Murberget. Med Anna Stadling som artist och strålande sol kunde inte kvällen den 6 juli bli något annat än lyckad.

Lyckad allsångskväll på Murberget

Nu har det varit läger på Gotland och konfirmation i domkyrkan för alla våra konfirmander. Vi önskar våra konfirmander allt gott på livets väg och hoppas att vi ser många av er i Svenska kyrkans verksamhet framöver. Kom ihåg: Du är värdefull, älskad, dyrbar. Skapad av Gud.

Konfirmation 2017

Café Trädgårn

Just nu har Café Trädgårn sommarstängt men startar igen 26 augusti. På grund av renovering flyttar verksamheten tillfälligt till domkyrkans utbyggnad. Café Trädgårn är ett socialt café och mötesplats i Härnösand där alla är välkomna. Här bedrivs försäljning av hembakat fikabröd, rättvisemärkt kaffe och te.

28 juni bjöd domkyrkoförsamlingen in till sommarfest i domkyrkoparken och domkyrkan. Det blev en härlig dag med runt 500 besökare i domkyrkan och uppskattningsvis runt 1000 besökare i domkyrkoparken. Det goda vädret bidrog till somrig stämning, många nya möten och picknick i parken.

Sommarfesten lockade många till domkyrkan och domkyrkoparken

Lördag 8 juli vigdes tre par av Cristina Grönroos och Kent Nordin under drop in-bröllopsdagen på Murberget.

Drop in-bröllop på Murberget

Över 20 miljoner människor är drabbade av en pågående hungerkatastrof. Människor dör redan av brist på mat och vatten. Behoven är enorma och Svenska kyrkan finns på plats genom lokala partners i bland annat Somalia, Etiopien och Sydsudan. Din gåva behövs!

Stöd människors kamp mot svält i Afrika

20 maj arrangerade Härnösands kommun och Rådet för trygghet och hälsa att hålla en "trygghetsmässa" på Härnösands teater. Domkyrkoförsamlingen medverkade och berättade om hur Svenska kyrkan bidrar till ett tryggare samhälle.

Domkyrkoförsamlingen medverkade på Härnösands trygghetsmässa

Vi människor behöver formulera vår glädje, vår oro och våra rädslor. Vi behöver få jubla och rikta vår tacksamhet och glädje till Gud. Bönewebben gör våra böner synliga, både för oss själva och för andra.

Svenska kyrkans bönewebb

Hur ser Gud ut? Vad menas med att Jesus offrade sig? Är det fel att spela våldsamma TV-spel som kristen? Leta hos Jesus för att hitta svar på frågor om livet och kristen tro.

OMG!

Måndag 3 april kl 15.11.

Intervju med Kent Nordin i Sveriges Radio Västernorrland

Måndag 3 april kl 15.11.

Vi har ny prislista och gravskötselavtal utifrån gällande
lagkrav och anhörigas önskemål.

Gravskötsel

Vi har ny prislista och gravskötselavtal utifrån gällande lagkrav och anhörigas önskemål.

Gå på gudstjänst, besök öppen förskola, umgås eller lär dig något nytt! I Svenska kyrkans gemensamma kalender hittar du aktiviteter nära dig. Sök på plats eller det du vill göra, här finns något för alla.

Svenska kyrkans kalender

Här kan du läsa mer om var du vänder dig för att hitta mer information om det teckenspråkiga arbetet i stiftet.

Teckenspråkig verksamhet

Vi har verksamheter för barn i alla åldrar. Kyrkans öppna förskola, juniorer, barnkörer, konfirmander, unga konfirmandledare och ungdomskvällar.

Barn och ungdom

Stiftsstyrelsen har tagit beslut om att flera nya pastorat ska bildas 2018. Inom de nya organisationerna ska berörda församlingar samverka kring övergripande frågor. Församlingarna kommer att finnas kvar lokalt med verksamhet som gudstjänster, barn- och ungdomsgrupper och socialt arbete. Påståendet i Tidningen Ångermanland (20/10) att församlingarna slås ihop är alltså felaktigt och beror på ett missförstånd från Mittmedias sida.

Nya organisationer för Svenska kyrkan i södra Ångermanland och västra Jämtland

Kent Nordin blir ny domprost i Härnösand från 13 mars 2017. Det beslutade tillsättningsnämnden på måndagen den 23 januari.

Ny domprost utsedd i Härnösand

Aktuellt från Härnösands domkyrkoförsamling