Välkommen till Härnösands domkyrkoförsamling och den vackra vita domkyrkan mitt i Härnösands centrum. Här finns gemenskap, tro och en plats att växa som församling, människa och kristen.

23/8-30/9 finns Café Trädgårn i körrummet,
Härnösands domkyrka.
Måndag-fredag kl 9.00-14.00
Lördag (från 16/9) kl 11.00-15.00

Välkommen till Café Trädgårn

23/8-30/9 finns Café Trädgårn i körrummet, Härnösands domkyrka. Måndag-fredag kl 9.00-14.00 Lördag (från 16/9) kl 11.00-15.00

Domkyrkoförsamlingens inspirationsvecka pågår mellan 16-24 september och har temat "förändring".

Inspirationsveckan 2017

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen.

Kalender/Program

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen.

Vi välkomnar till konfirmation 2017-2018. Alla ungdomar som börjar åk 8 till hösten eller som är född 2003 bjuds in till konfirmation. Upptakt 9 september!

Konfirmation

Var med i teamet i domkyrkan! Vi söker dig som vill vara kyrkvärd eller katedralvärd i Härnösands domkyrka. Kontakta domkyrkokaplan Cristina Grönroos så får du veta mer om uppdraget, telefon 0611-245 15.

Kyrkvärdar och katedralvärdar sökes!

Hur ser Gud ut? Vad menas med att Jesus offrade sig? Är det fel att spela våldsamma TV-spel som kristen? Leta hos Jesus för att hitta svar på frågor om livet och kristen tro.

OMG!

Över 20 miljoner människor är drabbade av en pågående hungerkatastrof. Människor dör redan av brist på mat och vatten. Behoven är enorma och Svenska kyrkan finns på plats genom lokala partners i bland annat Somalia, Etiopien och Sydsudan. Din gåva behövs!

Stöd människors kamp mot svält i Afrika

Vi har ny prislista och gravskötselavtal utifrån gällande
lagkrav och anhörigas önskemål.

Gravskötsel

Vi har ny prislista och gravskötselavtal utifrån gällande lagkrav och anhörigas önskemål.

Gå på gudstjänst, besök öppen förskola, umgås eller lär dig något nytt! I Svenska kyrkans gemensamma kalender hittar du aktiviteter nära dig. Sök på plats eller det du vill göra, här finns något för alla.

Svenska kyrkans kalender

Här kan du läsa mer om var du vänder dig för att hitta mer information om det teckenspråkiga arbetet i stiftet.

Teckenspråkig verksamhet

Vi har verksamheter för barn i alla åldrar. Kyrkans öppna förskola, juniorer, barnkörer, konfirmander, unga konfirmandledare och ungdomskvällar.

Barn och ungdom

Stiftsstyrelsen har tagit beslut om att flera nya pastorat ska bildas 2018. Inom de nya organisationerna ska berörda församlingar samverka kring övergripande frågor. Församlingarna kommer att finnas kvar lokalt med verksamhet som gudstjänster, barn- och ungdomsgrupper och socialt arbete. Påståendet i Tidningen Ångermanland (20/10) att församlingarna slås ihop är alltså felaktigt och beror på ett missförstånd från Mittmedias sida.

Nya organisationer för Svenska kyrkan i södra Ångermanland och västra Jämtland

Kent Nordin blir ny domprost i Härnösand från 13 mars 2017. Det beslutade tillsättningsnämnden på måndagen den 23 januari.

Ny domprost utsedd i Härnösand

Aktuellt från Härnösands domkyrkoförsamling