Välkommen till Härnösands domkyrkoförsamling och den vackra vita domkyrkan mitt i Härnösands centrum. Här finns gemenskap, tro och en plats att växa som församling, människa och kristen.

”Som hemma fast utomlands”. Åsa och Jan Sjöberg berättar om åren i San Francisco med Utlandskyrkan. Torsdag 6 oktober kl 13.30 i församlingsgården. Fika och samtal kring borden.

Gemenskapsträff oktober

Härnösands domkyrka söndag 9 oktober kl 16.00. Gemensam konsert med barn- och ungdomskörer och ledare från Härnösands domkyrkoförsamling och Härnösands landsförsamlingar.

Stor barnkörkonsert

Den 6 januari kan du lyssna till domprost Tor Frylmarks avskedspredikan i Härnösands domkyrka. Lyssna noga för den kommer inte på pränt. Tor har inte skrivit ned en predikan på papper sedan 1998.

Tor tar snart avsked

Kyrkomusiken är en stor del i kyrkans liv. Musik och sång är också viktiga inslag i ett levande gudstjänstliv. I domkyrkan firar vi musikgudstjänster och bjuder på konserter- och musikevenemang. Varje vecka bjuds det även på lördagsmusik i domkyrkan. I många av våra högmässor medverkar någon av domkyrkans körer.

Musikprogram

Att sjunga innebär att ta hand om både kropp och själ! Domkyrkoförsamlingen erbjuder körer för de flesta åldrar.

Sjung i kör

Samtal om livet och tron.

Samtalsgrupp om Frälsarkransen

Samtal om livet och tron.

(start med fika kl. 18.30) i församlingsgården.

Bibelsamtal med Luthertema

Inför reformationsåret 2017 startar vi bibelsamtal med Luthertema. Torsdag 22/9, 20/10, 17/11 kl 19.00 (start med fika kl. 18.30) i församlingsgården.

Nyfiken på kristen tro? Välkommen till församlingens upptäckargrupp. Vid fyra tillfällen under hösten samtalar vi om tro, tvivel, livet och kyrkan.

Upptäckargrupp

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen.

Kalender/Program

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen.

Kyrkans öppna förskola är en öppen, pedagogisk och kostnadsfri verksamhet där alla är välkomna. Barn och föräldrar leker, sjunger, skapar, umgås och lär känna varandra och kyrkans traditioner.

Kyrkans öppna förskola

Kyrkomusiken är en stor del i kyrkans liv. Musik och sång är också viktiga inslag i ett levande gudstjänstliv. I Härnösands domkyrkoförsamling har vi körer för alla åldrar. Vi bjuder även regelbundet på konserter i Härnösands domkyrka.

Musik i domkyrkan

Vi har verksamheter för barn i alla åldrar. Kyrkans öppna förskola, miniorer, juniorer, barnkörer, konfirmander, unga konfirmandledare och Svenska Kyrkans Unga. Verksamheterna för barn och ungdom har uppehåll under sommarlovet och startar igen v. 36.

Barn och ungdom

Härnösands domkyrkoförsamling vill att alla som bor i eller besöker församlingen ska uppleva att Svenska kyrkan följer dem i livets olika skeden. Vi vill ge förutsättningar för att de stora familjehögtiderna som dop, konfirmation, vigsel och begravning ska upplevas som meningsfulla. Det handlar om att både dela glädje och sorg, att skapa fest och att ge tröst.

Medlem i Svenska kyrkan

Alla ungdomar som börjar åk 8 till hösten eller som är födda 2002 bjuds in till konfirmation. Upptakt: 10 september kl 10-16 i församlingsgården, Franzéngatan 18.

Konfirmation

Café Trädgårn är ett socialt café och mötesplats i Härnösand där alla är välkomna. Här bedrivs försäljning av hembakat fikabröd, rättvisemärkt kaffe och te.

Café Trädgårn

Härnösands vackra vita domkyrka stod färdig 1846 efter ritningar av Johan Adolf Hawerman. Härnösands treskeppiga domkyrka är en av Sveriges förnämsta nyklassicistiska byggnader med en rik och imponerande exteriör och interiör.

Härnösands domkyrka

Aktuellt från Härnösands domkyrkoförsamling