Välkommen till Härnösands domkyrkoförsamling och den vackra vita domkyrkan mitt i Härnösands centrum. Här finns gemenskap, tro och en plats att växa som församling, människa och kristen.

Välkommen till en cafékväll för kvinnor och barn.
Vi syr, stickar, leker och tränar svenska.
Tisdagar kl 15.00-19.00

Café Dama

Välkommen till en cafékväll för kvinnor och barn. Vi syr, stickar, leker och tränar svenska. Tisdagar kl 15.00-19.00

Gemenskapsträff 4 maj

Torsdag 4 maj kl 13.30-15.00 är du välkommen till gemenskapsträff i församlingsgården. Per Brudsten, organist i Härnösands domkyrkoförsamling berättar om sin bakgrund, utbildning och musikintresse. Fika och samtal runt borden.

Tisdagar kl 9.30-10.30 i Härnösands domkyrka

Musikstund för små barn

Tisdagar kl 9.30-10.30 i Härnösands domkyrka

Söndag 14 maj kl 18.00

Barnkörkonsert 14 maj

Söndag 14 maj kl 18.00 Domkyrkoförsamlingens och Landsförsamlingarnas barnkörer, Elisabeth Helgesson Palm, Per Brudsten, Maria Robertson, Marco Fonseca, Solveig Hamrin.

Temakvällar 27 april, 11 maj och 8 juni kl 18.00-21.00.
Kom och dela tankar med oss över en fika.
För dig från 13 år.

Dela tro-dela liv

Temakvällar 27 april, 11 maj och 8 juni kl 18.00-21.00. Kom och dela tankar med oss över en fika. För dig från 13 år.

Vi välkomnar till konfirmation 2017-2018. Alla ungdomar som börjar åk 8 till hösten eller som är född 2003 bjuds in till konfirmation. Informationskväll 31 maj kl 18.30 i domkyrkan.

Konfirmation

Hur ser Gud ut? Vad menas med att Jesus offrade sig? Är det fel att spela våldsamma TV-spel som kristen? Leta hos Jesus för att hitta svar på frågor om livet och kristen tro.

OMG!

Måndag 3 april kl 15.11.

Intervju med Kent Nordin i Sveriges Radio Västernorrland

Måndag 3 april kl 15.11.

Vi har ny prislista och gravskötselavtal utifrån gällande
lagkrav och anhörigas önskemål.

Gravskötsel

Vi har ny prislista och gravskötselavtal utifrån gällande lagkrav och anhörigas önskemål.

På Bönewebben kan du tända ljus eller skriva böner. Du kan också läsa andras böner eller dela dem vidare i sociala medier.

Be en bön

Här kan du läsa mer om var du vänder dig för att hitta mer information om det teckenspråkiga arbetet i stiftet.

Teckenspråkig verksamhet

Kent Nordin blir ny domprost i Härnösand från 13 mars 2017. Det beslutade tillsättningsnämnden på måndagen den 23 januari.

Ny domprost utsedd i Härnösand

Nu nystartar körverksamhet för killar i åldrarna

Domherrarna

Nu nystartar körverksamhet för killar i åldrarna 6-12 år. Kören Domherrarna övar på torsdagar kl 16.00-17.30. Vi övar i domkyrkans körrum, ingång från Franzéngatan. Välkommen att prova! Start 26 januari.

Att sjunga innebär att ta hand om både kropp och själ! Domkyrkoförsamlingen erbjuder körer för de flesta åldrar.

Sjung i kör

Stiftsstyrelsen har tagit beslut om att flera nya pastorat ska bildas 2018. Inom de nya organisationerna ska berörda församlingar samverka kring övergripande frågor. Församlingarna kommer att finnas kvar lokalt med verksamhet som gudstjänster, barn- och ungdomsgrupper och socialt arbete. Påståendet i Tidningen Ångermanland (20/10) att församlingarna slås ihop är alltså felaktigt och beror på ett missförstånd från Mittmedias sida.

Nya organisationer för Svenska kyrkan i södra Ångermanland och västra Jämtland

Kyrkomusiken är en stor del i kyrkans liv. Musik och sång är också viktiga inslag i ett levande gudstjänstliv. I domkyrkan firar vi musikgudstjänster och bjuder på konserter- och musikevenemang. Varje vecka bjuds det även på lördagsmusik i domkyrkan. I många av våra högmässor medverkar någon av domkyrkans körer.

Musikprogram

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen.

Kalender/Program

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen.

Vi har verksamheter för barn i alla åldrar. Kyrkans öppna förskola, juniorer, barnkörer, konfirmander, unga konfirmandledare och ungdomskvällar.

Barn och ungdom

Härnösands domkyrkoförsamling vill att alla som bor i eller besöker församlingen ska uppleva att Svenska kyrkan följer dem i livets olika skeden. Vi vill ge förutsättningar för att de stora familjehögtiderna som dop, konfirmation, vigsel och begravning ska upplevas som meningsfulla. Det handlar om att både dela glädje och sorg, att skapa fest och att ge tröst.

Medlem i Svenska kyrkan

Café Trädgårn är ett socialt café och mötesplats i Härnösand där alla är välkomna. Här bedrivs försäljning av hembakat fikabröd, rättvisemärkt kaffe och te.

Café Trädgårn

Aktuellt från Härnösands domkyrkoförsamling