Välkommen till Härnösands domkyrkoförsamling och den vackra vita domkyrkan mitt i Härnösands centrum. Här finns gemenskap, tro och en plats att växa som församling, människa och kristen.

Härnösands pastorat söker ekonom med arbetsledaransvar. Denna ekonomtjänst är en ny tjänst under domprosten med arbetsledaransvar för kansliets personal, totalt kommer du att vara arbetsledare för 7 medarbetare.

Ekonom med arbetsledaransvar, 100 %

Guidning 23 juni och 28 juni mellan kl 10-14.

Välkommen Birka Cruises resenärer!

Vi hälsar alla Birka Cruises resenärer välkomna till Härnösand och Höga Kusten och alldeles särskilt till Härnösands domkyrka. Det är promenadavstånd till Härnösand centrum, följ vägen uppmärkt med band i regnbågens färger, domkyrkan ligger mitt i centrum. Domkyrkan är öppen alla dagar kl 10-18. Guidning 23 juni och 28 juni mellan kl 10-14.

Den 8 juli 2017 kan man säga ”ja” till varandra spontant och enkelt, då det blir möjlighet till drop in-vigsel i Murbergskyrkan. Tid för brudpar att registrera sig för vigsel är mellan 11.00-14.00 och själva vigslarna är mellan 12.00-15.00.

Drop in-vigsel i Murbergskyrkan

Välkommen till sommarkvällsmusik i domkyrkan, onsdagar kl 20.00 från 28 juni-2 augusti.

Sommarkvällsmusik

Välkommen till sommarfest i domkyrkan och domkyrkoparken den 28 juni mellan kl 11-14

Sommarfest 28 juni

En öppen, pedagogisk och kostnadsfri verksamhet där alla är välkomna. Vi leker, sjunger, skapar och fikar!

Välkommen till Öppna förskolan öppet hela juni!

20 maj arrangerade Härnösands kommun och Rådet för trygghet och hälsa att hålla en "trygghetsmässa" på Härnösands teater. Domkyrkoförsamlingen medverkade och berättade om hur Svenska kyrkan bidrar till ett tryggare samhälle.

Domkyrkoförsamlingen medverkade på Härnösands trygghetsmässa

Vi välkomnar till konfirmation 2017-2018. Alla ungdomar som börjar åk 8 till hösten eller som är född 2003 bjuds in till konfirmation. Informationskväll 31 maj kl 18.30 i domkyrkan.

Konfirmation

Temakvällar 27 april, 11 maj och 8 juni kl 18.00-21.00.
Kom och dela tankar med oss över en fika.
För dig från 13 år.

Dela tro-dela liv

Temakvällar 27 april, 11 maj och 8 juni kl 18.00-21.00. Kom och dela tankar med oss över en fika. För dig från 13 år.

Vi människor behöver formulera vår glädje, vår oro och våra rädslor. Vi behöver få jubla och rikta vår tacksamhet och glädje till Gud. Bönewebben gör våra böner synliga, både för oss själva och för andra.

Svenska kyrkans bönewebb

Hur ser Gud ut? Vad menas med att Jesus offrade sig? Är det fel att spela våldsamma TV-spel som kristen? Leta hos Jesus för att hitta svar på frågor om livet och kristen tro.

OMG!

Måndag 3 april kl 15.11.

Intervju med Kent Nordin i Sveriges Radio Västernorrland

Måndag 3 april kl 15.11.

Vi har ny prislista och gravskötselavtal utifrån gällande
lagkrav och anhörigas önskemål.

Gravskötsel

Vi har ny prislista och gravskötselavtal utifrån gällande lagkrav och anhörigas önskemål.

Gå på gudstjänst, besök öppen förskola, umgås eller lär dig något nytt! I Svenska kyrkans gemensamma kalender hittar du aktiviteter nära dig. Sök på plats eller det du vill göra, här finns något för alla.

Svenska kyrkans kalender

Här kan du läsa mer om var du vänder dig för att hitta mer information om det teckenspråkiga arbetet i stiftet.

Teckenspråkig verksamhet

Kent Nordin blir ny domprost i Härnösand från 13 mars 2017. Det beslutade tillsättningsnämnden på måndagen den 23 januari.

Ny domprost utsedd i Härnösand

Nu nystartar körverksamhet för killar i åldrarna

Domherrarna

Nu nystartar körverksamhet för killar i åldrarna 6-12 år. Kören Domherrarna övar på torsdagar kl 16.00-17.30. Vi övar i domkyrkans körrum, ingång från Franzéngatan. Välkommen att prova! Start 26 januari.

Att sjunga innebär att ta hand om både kropp och själ! Domkyrkoförsamlingen erbjuder körer för de flesta åldrar.

Sjung i kör

Stiftsstyrelsen har tagit beslut om att flera nya pastorat ska bildas 2018. Inom de nya organisationerna ska berörda församlingar samverka kring övergripande frågor. Församlingarna kommer att finnas kvar lokalt med verksamhet som gudstjänster, barn- och ungdomsgrupper och socialt arbete. Påståendet i Tidningen Ångermanland (20/10) att församlingarna slås ihop är alltså felaktigt och beror på ett missförstånd från Mittmedias sida.

Nya organisationer för Svenska kyrkan i södra Ångermanland och västra Jämtland

Kyrkomusiken är en stor del i kyrkans liv. Musik och sång är också viktiga inslag i ett levande gudstjänstliv. I domkyrkan firar vi musikgudstjänster och bjuder på konserter- och musikevenemang. I sommar bjuder vi på sommarkvällsmusik på onsdagar kl 20.00.

Musikprogram

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen.

Kalender/Program

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen.

Vi har verksamheter för barn i alla åldrar. Kyrkans öppna förskola, juniorer, barnkörer, konfirmander, unga konfirmandledare och ungdomskvällar.

Barn och ungdom

Härnösands domkyrkoförsamling vill att alla som bor i eller besöker församlingen ska uppleva att Svenska kyrkan följer dem i livets olika skeden. Vi vill ge förutsättningar för att de stora familjehögtiderna som dop, konfirmation, vigsel och begravning ska upplevas som meningsfulla. Det handlar om att både dela glädje och sorg, att skapa fest och att ge tröst.

Medlem i Svenska kyrkan

Café Trädgårn är ett socialt café och mötesplats i Härnösand där alla är välkomna. Här bedrivs försäljning av hembakat fikabröd, rättvisemärkt kaffe och te.

Café Trädgårn

Aktuellt från Härnösands domkyrkoförsamling