Svenska kyrkan Härnösand

Välkommen till våra sju församlingar och mötesplatser i Härnösand där du kan hitta gemenskap, stöd, tro och engagemang. Vi erbjuder gudstjänster, körer, gemenskapsträffar, barngrupper och mycket mer.

Två lediga tjänster, Komminister 100 % & Komminister/fängelsepräst 100%

Härnösands pastorat ligger vid porten av Höga Kusten. Förutom fina jobbmöjligheter hittar du storslagna naturupplevelser här hos oss. Välkommen med din ansökan senast 31 juli.

Här kan du läsa om vad som händer i Svenska kyrkan Härnösand.

Sommarmusik i våra kyrkor 2022

Fri entré! Boka platsbiljett för att vara säker på plats! OBS! till domkyrkan behöver du inte boka plats.

Sommarmusik i domkyrkan

Onsdagar kl 20.00 med start 29 juni, då vi får hälsa Per Brudsten tillbaka med orgelkonserten "Symfoniskt fyrverkeri". Välkommen. Fri entré!

Sommaröppen kyrka & loppis

I sommar är Viksjö kyrka, Hemsö kyrka och Loppisen vid Säbrå kyrka öppna i juli.

Allsång vid domkyrkotrappan 21juni, 19 juli & 9 aug kl 13.00

Ta gärna med stol att sitta på, vid regn inne i domkyrkan.

Dagläger i Säbrå 15-19 augusti

Boka senast 29 juli på webben! Begränsat antal!

Konfirmation 2023

Född 2008 eller börjar åk 8? Nya grupper startar i höst! Anmälan stänger 14 augusti. Begränsat antal platser!

Anmäl dig till våra utskick

Prenumerera på vårt Gudstjänst- och musikprogram. Det kommer ut månadsvis och innehåller samtliga gudstjänster, inklusive uppgifter om tjänstgörande präst och musiker.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Flyktingmottagande i Härnösand

Den pågående kriget i Ukraina innebär att många människor flyr. Några har redan kommit till Härnösand och vi förväntar oss att fler kommer. Här hittar du samlad information om Act Svenska kyrkans insamlingar och länkar till Härnösands kommun och myndigheter.

Härnösands domkyrka renoveras

Här kan du följa projektet som kommer att pågå från januari 2022 till november 2023

En liten pojke i vit skjorta och grön fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten.

Upptäck kulturarvet

Kyrkor och begravningsplatser är fulla av historia och rymmer olika slag av berättelser. Samtidigt är rummen och platserna inte museala utan används än idag, ett levande kulturarv.

Medlem i Svenska kyrkan

Svenska kyrkan Härnösand följer dig i livets olika skeden. Vi vill ge förutsättningar för att de stora familjehögtiderna som dop, konfirmation, vigsel och begravning ska upplevas som meningsfulla. Det handlar om att både dela glädje och sorg, att skapa fest och att ge tröst.

Live från Härnösands domkyrka

För dig som inte har möjlighet att delta i våra ordinarie gudstjänster i våra olika kyrkor erbjuder vi nu livesända gudstjänster från Härnösands domkyrka.

Tidigare livesändningar från Härnösands domkyrka

Här kan du se de senaste livesändningarna från Härnösands domkyrka.

Titta runt på våra kyrkogårdar

Här kan du titta runt med hjälp av panoramabild.

Vi söker gravrättsinnehavare!

Har du fått en grön skylt vid anhörigs grav? Då innebär det av vi söker gravrättsinnehavare. Kontakta oss på tel: 0611-288 90. Har du fått en gul skylt vid anhörigs grav? Då innebär det att gravstenen inte klarat provtryckning och behöver åtgärdas av gravrättsinnehavare.

Söker du graven?

På ”SvenskaGravar” kan du söka efter gravsatta på våra kyrkogårdar i Härnösands pastorat.

Någon vattnar blommorna på en grav.

Beställning av plantering

Vårblommor planteras innan morsdag. Beställ senast 12/4. Sommarblommor planteras innan midsommarafton. Beställ senast 20/5. Höstljung planteras september. Beställ senast 12/8. Vinterdekorationer (krans) läggs ut innan allhelgonahelgen. Beställ senast 2/9. Gravlykta placeras ut vardagar inför allhelgonahelgen. Beställ senast 14/10.

En gåva för världen

För allas rätt till ett värdigt liv. Din gåva gör skillnad.

Bli månadsgivare

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg - teckenspråk

Konkreta tips som gör det lättare att finnas där för någon som sörjer. Förklaras här i en teckenspråkstolkad film.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.