Svenska kyrkan Härnösand

Härnösands pastorat består av församlingarna Domkyrko, Hemsö, Häggdånger, Högsjö, Stigsjö, Säbrå och Viksjö.

HÄNDER I HÄRNÖSANDS PASTORAT

Ett axplock ur våra verksamheter.

NYHETER

Idag söndag 23 september har vi firat högmässa i domkyrkan där domkyrkokaplan Cristina Grönroos ledde högmässan och Elisabeth H Palm satt vid orgeln/flygeln. Efteråt förflyttade vi oss till församlingsgården för internationellt kyrkkaffe. Vi fick smaka på vårrullar, piroger, fish cutlets, pepparsås med mera och toppade det hela med äppelkaka och kaffe.

Högmässa och efterföljande kyrkkaffe med internationella smaker

Det blev en spännande, fängslande och lärorik timme som gick alldeles för fort! Lördagen den 22 september fick vi under Arnes Wiigs föreläsning veta mer om symbolerna i Härnösands domkyrka t ex pelarna och dess utsmyckning, antal ljus på altaret, kalkens utformning, och cirkelns form och mycket, mycket mer.

Arne Wiig föreläste med inlevelse om kyrkans symboler