Illustration av Tove Hennix

Välkommen till Sofia kyrka på Södermalm, Sjöstadskapellet i Hammarby sjöstad och Fryshuskyrkan i Fryshuset.

Gör slag i saken!

Två personer håller hand utomhus.

Drop in-dop & vigsel

Nu finns chans att döpas eller vigas i den vackra trädgården vid Kyrkstugorna intill Sofia kyrka. Ingen föranmälan! Lördag 20 augusti kl 10-16

Sommar i Sofia

Illustration av Tove Hennix

Sofia vid stugorna

Öppen scen i Vita bergen. Deltagare från Skrivardagar i Vita bergen framträder, följt av öppen scen. Anmälan till tommie.sewon@svenskakyrkan.se. Tisdag 23 augusti kl 17.45-20 i Kyrkstugornas trädgård. Obs! Inställt vid regn.

Rosa och lila lupiner på en sommaräng.

Musikgudstjänst i Sjöstaden

Under juli och augusti samlas vi i Sjöstadskapellet för kvällsgudstjänst med ett varierat musikprogram. Söndagar kl 18-19 med start 3 juli.

Sommar i Sofia

Sofia församling tar inte sommarlov! Här finns sommarcafé och vandringar. Konserter och gudstjänster. Gemenskap och stillhet. Dessutom är det allra mesta kostnadsfritt. Oavsett om du bor i stan eller om du är här på besök så är du varmt välkommen.

Konstutställning i Sofia kyrka

Emmas magiska änglar

"Jag har alltid trott på änglar, att varje människa har en vakande ängel." Konstnären Emma Asplund ställer ut i Sofia kyrka 18-30 augusti. Fri entré!

Festival 3 september

Sofia i Vitan

Välkomna till årets festivaldag i Vitabergsparken! Musik, aktiviteter, fika och fri entré! Barn- och familjeprogram, orgelkonert, och flera konserter utanför Sofia kyrka. På scen bl.a. Alva Klum, Staffan Hellstrand, Sofia Gospel, Caspar Camiz, m.fl. Lördag 3 sept kl 13-19 utanför Sofia kyrka.

Sofia i Vitan: Konsert

Ossler med support Daniela Dahl + dans av Jane Daun. Biljett krävs. Förköp eller i dörren 200 kr. Biljetter köps på tickster.com. 3 sept kl 20 i Sofia kyrka.

Dags för en ny termin

Höstupptakt

Ännu dröjer sig sommaren kvar, men i Sofia församling står vi i startgroparna inför hösten. Här hittar du hela vårt utbud av grupper och verksamheter. Och välkommen på gudstjänst i Sjöstadskapellet 28 augusti och Sofia kyrka 4 sept för att starta hösten på bästa sätt!

Musik & konserter

Någon spelar piano.

Musik i sommarkväll

Fyra augustikvällar bjuds det på musik i sommarkväll med ett blandat program från klassiskt till jazz. Varmt välkommen! Torsdagar kl 19.30-20.30 i Sofia kyrka med start 4 augusti

Musik i Sofia kyrka

Ta det av ett stort och varierat utbud av konserter i Sofia kyrka under vårterminen. Följ årets högtider och årstidernas växlingar i text och ton, framfört av församlingens körer och organister samt gästmusiker.

Musik i Sjöstadskapellet

Välkommen att njuta av ett rikt och varierat konsertprogram i Sjöstadskapellet!

Dags för dop?

En liten bebis blir döpt. En kvinnlig präst håller sin hand på hans huvud.

Boka dop på webben

Nu blir det ännu enklare att boka dop. Boka dop för ditt barn eller dig själv direkt på webben. Du kan även hyra lokal för dopkalas och låna dopklänning.

Kropp & själ

Livsstegen - 12 steg till inre hälsa

Livsstegsgrupp är till för oss både vanliga och ovanliga människor. Vi delar våra tankar kring livet, maktlöshet, försoning och tacksamhet. I höst startar fyra grupper, varav en är en mansgrupp. Anmäl dig redan nu!

För dig som har flytt från Ukraina

Welcome Ukraine

Här finns information för dig som har flytt från Ukraina och är ny i Sverige. Sök efter mötesplatser, tolk, svenskaträning, samtalsstöd och mycket mer. Sidan finns både på svenska och ukrainska. Tipsa och dela gärna!

Konfirmation 22/23 - Anmälan är öppen!

Konfirmation

Sofia församling erbjuder konfirmation med olika inriktningar. Våga ta chansen att upptäcka mer om dig själv, om dina medmänniskor, om världen och om Gud. Anmälan till Konfirmation 22/23 är nu öppen för dig född 2008!

Test alternativ text

Kontakt och öppettider

Vill du boka dop, vigsel eller begravning? Har du frågor om Sofia församlings verksamhet eller vill komma i kontakt med vår personal?

Bli medlem i Sofia församling

Två unga kvinnor sitter vid en putsad vägg.

Bli medlem

Nästan 6 miljoner är redan medlemmar i Svenska kyrkan. Välkommen du också! Nu kan du fylla i medlemsansökan direkt på webben. Enklare kan det inte bli.

Behöver du någon att prata med?

Två män sitter och samtalar över en kopp kaffe.

Samtalsgrupp för dig i sorg

Att mista någon är svårt. I sorgegruppen får du möjlighet att tillsammans med andra dela dina tankar om sorgen och saknaden, nuet och framtiden samt om sorgens förlopp. Nya grupper startar kontinuerligt. Välkommen att kontakta oss för mer information och anmälan!

Någon står vid vattnet och balanser tre stenar på varandra i handen.

Samtal & stöd

Att få dela sina tankar och känslor med någon kan betyda mycket. Vi har stor erfarenhet att möta människor i livets alla skeden. Du kan träffa en präst eller diakon för enskilt samtal eller delta i en samtalsgrupp. Alla samtal är kostnadsfria.

Gudstjänst, dop & konfirmation

En präst bryter en oblat.

Gudstjänster

Varje vecka året runt samlas vi i Sofia församling till olika slags gudstjänster. Välkommen att vara med i gemenskapen!

Dop

I dopet får vi ett löfte om att Gud är med genom hela livet, vad som än händer. Det är också en glädjens fest för familj, släkt och vänner.

Vuxenkonfirmation - något för dig?

Funderar du på liv och tro och dig själv? Är du nyfiken på Gud? Gå en kostnadsfri terminskurs tillsammans med andra vuxna och utbyt tankar om liv och tro. Efter kursen ges möjlighet till konfirmation och/eller dop.

På gång på Södermalm

Kalendarium för allt som händer i Sofia församling på Södermalm.

På gång i Sjöstadskapellet

Kalendarium för alla aktiviteter i Sofia församling i Hammarby Sjöstad.