Foto: Illustration: Tove Hennix

Sofia församling

Välkommen till Sofia kyrka på Södermalm, Sjöstadskapellet i Hammarby sjöstad och Fryshuskyrkan i Fryshuset.

Kyrkoårets största högtid

Påskens program

Samtidigt som våren kommer så får vi fira påsk. Vi får fira att ljuset vinner över mörkret, att livet segrar över döden. Välkommen till Sofia församling i påsk!

Dela lika under samma himmel

* 110 kronor räcker till exempel till en matkasse för en familj på Filippinerna i en vecka.

Läs mer och ge en gåva

Musik & kultur

Nu är våren kommen!

Sjung allsång tillsammans med barnkörerna! Alla åldrar är välkomna, stora som små. Insamling till förmån för Act Svenska kyrkans fastekampanj "Dela lika under samma himmel". Lördag 25 mars kl 16 i Sofia kyrka.

I was glad!

Konsert med Sofia kyrkokör som tillsammans med Jennie Eriksson Nordin, sopran, och Henrik Arlestrand, orgel, bjuder på musik av bland andra Havryletsj, Stanford, Gardiner och Parry. Fri entré. Söndag 26 mars kl 18 i Sofia kyrka.

Musik inför Stilla veckan

Körkonsert med Sofia Kammarkör under ledning av Henrik Arlestrand. Musik av bland andra Taverner och Palestrina. Lördag 1 apr kl 16 i Sofia kyrka. Fri entré.

Från mörker till ljus

Körkonsert med Sofiakören som under ledning av Åsa Burman-Laxvik bland annat framför Requiem av John Rutter. Söndag 2 april kl 18 i Sofia kyrka. Fri entré.

Musik i Sofia kyrka

Ta det av ett stort och varierat utbud av konserter i Sofia kyrka. Njut av såväl klassiker som nya influenser i text och ton, framfört av församlingens körer och organister samt gästmusiker.

Musik i Sjöstadskapellet

Välkommen att njuta av ett rikt och varierat konsertprogram i Sjöstadskapellet!

Påskens mysterier

Konstutställning av Ingela Hageman. I samband med kyrkkaffet den 2 april ca kl 12:45 berättar konstnären själv om utställningen. Konstverken hänger i kyrkan 2-23 april.

Jobba hos oss

Lediga tjänster

Vi söker just nu en kyrkomusiker 100% med placering i Sjöstadskapellet för en tillsvidaretjänst. Är det du eller någon du känner? Tipsa och sök! Senast den 31 mars vill vi ha din ansökan.

Mötesplatser

Några personer sitter runt matbordet och äter.

Gubbröra - Mat med prat

Matlagning och goda samtal bjuds det på vid fyra tillfällen under vårterminen. Du som är man - ta chansen att vara med. Nästa tillfälle fre 24 mars kl 10-14 i Sjöstadskapellet. Anmälan senast dagen före. Klicka för att läsa mer »

Anonyma ensamma

Vill du ta steget från ensamhet till gemenskap? Här finns möjlighet att skapa kontakter med andra som delar samma längtan efter sammanhang och vänskap. Vi träffas varannan tisdag kl 18-20 i Församlingshuset, Borgmästargatan 11. Nästa tillfälle tis 28 mars.

När tron tar ton

Lilian och Ingemar Gard bjuder på en blandning av nya och gamla andliga sånger. Entré 20 kr. Onsdag 29 mars kl 14-15.30 i Stora salen, Församlingshuset på Borgmästargatan 11.

Skrivarhelg i Sofia 12-14 maj

Några tonårstjejer sitter och sjunger och spelar gitarr.

Psalmskrivardagar för unga låtskrivare

Var med och skriv framtidens allsånger för konfirmander, ungdomsgrupper och gudstjänster. Du som är mellan 15-23 år och skriver text och/eller musik är välkommen med din anmälan till en skrivarhelg i Sofia församling 12-14 maj. Läs mer och anmäl dig redan idag »

Fördjupning & samtal

Ekoteologiska samtal

Med utgångspunkt i Bibeln och med ett ansvar för skapelsen möts vi och samtalar vid tre tillfällen under vårterminen. Teman är Skapelsen, Människan och Krisen. Torsdagarna 23 feb, 23 mars och 20 april kl 18 i Sjöstadskapellet.

Diakonins historia

Söders kristna råd bjuder in till Ersta diakoni

Fika och visning av Ersta Diakonis lokaler och museum, fullt av diakonihistoria. Avslut med andakt i kyrkan. Kvällens program är öppet för alla som önskar delta! Adress: Erstagatan 1K, plan 3. Södermalm. T-bana Slussen eller Medborgarplatsen. Tisdag 28 mars kl 18.00.

Kropp & själ

Tre personer varav en med vandringskäpp är ute och promenerar.

Stavgång och sopplunch

Varje vecka snörar vi på oss promenadskorna och ger oss ut på en gemensam runda. Den som vill stannar kvar på sopplunch efteråt. Samling utanför Sjöstadskapellet. Tisdagar kl 10.30 under hela vårterminen.

Behöver du någon att prata med?

Någon står vid vattnet och balanser tre stenar på varandra i handen.

Samtal & stöd

Att få dela sina tankar och känslor med någon kan betyda mycket. Vi har stor erfarenhet att möta människor i livets alla skeden. Du kan träffa en präst eller diakon för enskilt samtal eller delta i en samtalsgrupp. Alla samtal är kostnadsfria.

Två personer samtalar. En av de håller en porslin-kopp i händerna.

Hembesök av präst

Du som är över 80 år kan få hembesök av en präst med stor erfarenhet av samtal med äldre. Du får möjlighet att dela dina tankar om precis det du vill, det som känns angeläget i ditt liv just nu. Läs mer och boka »

Barn & familj

Ett glatt barn med rutig mössa gör V-tecknet med båda händerna mot kameran.

Barn

Barnen har en stor och viktig plats i Sofia församling. Här finns öppen förskola, barnkörer och många möjligheter att lära känna nya kompisar.

En liten pojke hjälper till att hälla vatten i dopfunten. Bakom pojken håller någon en bebis i dopklänning i famnen.

Boka dop på webben

Nu blir det ännu enklare att boka dop. Boka dop för ditt barn eller dig själv direkt på webben. Du kan även hyra lokal för dopkalas och låna dopklänning.

Kontakta oss

Test alternativ text

Kontakt och öppettider

Vill du boka dop, vigsel eller begravning? Har du frågor om Sofia församlings verksamhet eller vill komma i kontakt med vår personal?

Bli medlem i Sofia församling

Två unga kvinnor sitter vid en putsad vägg.

Bli medlem

Nästan 6 miljoner är redan medlemmar i Svenska kyrkan. Välkommen du också! Nu kan du fylla i medlemsansökan direkt på webben. Enklare kan det inte bli.

Gudstjänst, dop & konfirmation

En präst bryter en oblat.

Gudstjänster

Varje vecka året runt samlas vi i Sofia församling till olika slags gudstjänster. Välkommen att vara med i gemenskapen!

Dop

I dopet får vi ett löfte om att Gud är med genom hela livet, vad som än händer. Det är också en glädjens fest för familj, släkt och vänner.

På gång på Södermalm

Kalendarium för allt som händer i Sofia församling på Södermalm.

På gång i Sjöstadskapellet

Kalendarium för alla aktiviteter i Sofia församling i Hammarby Sjöstad.