​Det här är Sofia

Sofia kyrka ligger belägen i en kyrkby i vackra Vitabergsparken på Söder.

Vägen är målet. Också i storstan kan friden vänta alldeles runt knuten. Varje sommar pilgrimsvandrar vi genom Söder.

Det vackra kyrkorummet lämpar sig till många olika aktiviteter. I kyrkan ska alla känna sig välkomna.

Ledorden för våra gudstjänster är inspiration, delaktighet och eftertanke. På bilden ses också vår nyligen ombyggda orgel, som vi är mycket stolta över!

Kulturen har en given plats i församlingen och vi har under åren satt upp flera hyllade pjäser och passionsspel.

Vi är hemförsamling åt ett dussin körer, från elit till nybörjare. Alla är välkomna!

Församlingen har ett musikaliskt liv av högsta klass, med regelbundna besök av artister från hela världen. Här spelar Henrik Arlestrand, musikdirektör.

Konfirmation kan se ut på många sätt i Sofia. Dansen frigör tankarna och ger tillgång till nya sätt att uttrycka vem man är och vad man tror. På bilden deltar Pär Friberg, konfirmandpräst

Sjöstadskapellet har blivit en naturlig mötesplats i Hammarby sjöstad.

Öppna förskolan erbjuder avslappnat umgänge med andra barn och föräldrar i församlingen. Den är gratis och öppen för alla.

Assisikonfan är en resa i både det inre och det yttre.

Vi syns och deltar i livet på Söder. Vi har mycket som vi vill berätta om, och Söderborna har många berättelser att lyssna på. På bilden Dag Lindberg, präst, och Johanna Wolf Öhman, kyrkoherde.

Dopet är en fest då vi tillsammans hälsar barnet välkommet hos oss. På bilden: Peter Sandin, präst.

Sofia kyrka är uppkallad efter Oscar II:s gemål, drottning Sofia. Den ritades av Gustav Hermansson 1899 och stod klar på sin kulle 1906.

Skapad: 2015-08-28 13:38:00

Helgen i Sofia kyrka

Skapad: 2014-09-04 14:30:00

Lördag 29/8 kl 15 Sofia kyrka
Konsert
Griegensemblen från Moskva framför klassisk musik och rysk folkmusik

Söndag 30/8 kl 11 Sofia kyrka
Mässa
"Medmänniska" Präst, Sara Björk, musik med Griegensemblen från Moskva

Skapad: 2015-08-28 13:42:00

Helgen i Sjöstadskapellet

Skapad: 2015-03-26 16:18:00

Söndag 30/8 kl 9.30-14.00
Upptakssöndag
Välkommen att fira terminsstarten i Sjöstadskapellet!
Program för dagen:
9.30 Frukost
10.30 Mässa
12.00 Allsång med orkestern Bomkapellet
12.00-14.00 Tårta, ansiktsmålning, tipspromenad, fiskdamm

F.o.m hösten 2015 ändras gudstjänsterna till kl 10.30. Kom gärna innan och ät frukost med oss från kl 9.30. Barnen är självklart välkomna och under gudstjänsten finns det möjlighet att pyssla i Barnens hörna.

Skapad:2015-03-26 15:28:00

Svenska kyrkan på Södermalm anordnar grupper där man tillsammans, och med hjälp av varandra, kan bearbeta sin sorg.

Läs mer om Samtalsgrupp för dig i sorg

Kommunikationsträff för engagerade

Välkommen på "Kommunikationsträff för engagerade"! Vi träffas söndag 27 september kl 12.45-14.00 i Glasrummet i Sofia kyrka. Anmäl dig till Charlott Melin senast 14 sept.

Tel:08-615 31 00, charlott.melin@svenskakyrkan.se

Bokning av dop, vigsel och lokal sker på telefon: 08-6153150

Nya öppettider från 1 juni:

Expeditionen: mån-fre 9-15
Bokningen: stängd onsdagar
Sofia kyrka: mån-sön 11-17

Sjöstadskapellet från 21 juni:
tis 10-16
sön 16-19

FÖRSAMLINGSEXPEDITIONEN
Växel: 08-615 31 00
sofia.forsamling@svenskakyrkan.se

Adress:
Borgmästargatan 11, 1 tr
> (hitta hit)

På gång i Sofia

Konsert
2015-08-29 kl: 15:00
Sofia kyrka

Varje torsdag kl 18.30, veckomässa i Sofia kyrka

Varje lördag kl. 15.00, lördagskonsert i Sofia kyrka

Varje söndag
kl. 11.00, mässa i Sofia kyrka
kl. 10.30, mässa i Sjöstadskapellet (från 30/8)

Läs Sofiabladet Nytt nr varje månad!

Prenumenera på Sofiabladet? Ring: 08-615 31 00
Maila: sofia.forsamling@svenskakyrkan.se

Vi har en App!

Nu kan du se vad som händer i Sofia församling enkelt i din smartphone, vart än du är. Den finns att ladda ner gratis i Appstore eller Google Play.