Utställningar

I Sofia kyrka har vi ofta olika slags konstutställningar. Vi lyfter gärna fram lokala konstnärer och aktuella ämnen.

Emmas magiska änglar

av Emma Asplund

Sofia kyrka 18-30 augusti 2022

”Jag har alltid trott på änglar, att varje människa har en vakande ängel.

Änglar betydde mycket då min mamma dog i cancer. Min mormor och jag pratade om döden och om kyrkan. Hon berättade att hon var rädd för att dö. Jag fann tröst i änglarna när livet var som jobbigast, och sen har jag bara kommit tillbaka till änglarna.

Jag heter Emma Asplund. Jag gillar att måla och rita sedan jag var liten. Jag målar mönster, djur, natur och änglar med mycket färg.”

Emma har gått på konstskolan Linnea innan hon började på Inuti dagliga verksamhet i början av 2000-talet. Emma har deltagit i flertalet utställningar, både separata och grupputställningar i Sverige och utomlands.

Stiftelsen Inuti bedriver daglig verksamhet i tre ateljéer på Kungsholmen i Stockholm för personer med autism och /eller intellektuella funktionsnedsättningar. Verksamheten har konstnärlig profil.

Emmas magiska änglar Foto: Emma Asplund

Sofia kyrka och dess interiör är ett konstverk i sig. Besök gärna vår vackra kyrka. Den är öppen dagligen kl 11-17.

Vill du ställa ut i Sofia kyrka?

Du som är konstnär och har material som du tror skulle passa att visa i Sofia kyrka, välkommen att höra av dig till oss!