Sofia församling Besöksadress: Borgmästargatan 11, 11629 Stockholm Postadress: BOX 11037, 10061 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6153100 E-post till Sofia församling Webbplats

Musik i Sjöstadskapellet

Här hittar du sommarens musikprogram i Sjöstadskapellet. Alla konserter är gratis om inget annat anges.

Musik i sommarkväll söndagar kl 18

18 JUNI "Flickan kom ifrån sin älsklings möte"
Sommarkonsert med Maria Demérus, sopran och Erik Berglund, piano.
Vi bjuds på musik av bl.a. Schumann, Mozart, Strauss, Gounod och Stenhammar.

25 JUNI Musik utan gränser - på vårt sätt
TRIO CON BRIO STOCKHOLM som består av Carina Cederwall, flöjt, Jan Holmgren, oboe/engelskt horn och Stig Andersson, piano, spelar ett lätt och varierat sommarprogram med bl a inslag från USA-repertoaren.

2 JULI Porträttkonsert av familjen Bach
Fastän Johann Sebastian Bach och hans söner tillhörde samma familj och verkade i samma tid kontrasterar deras musik på ett fascinerande sätt. Duo Nakamura Stevensson bjuder på ett underhållande och tankeväckande program där verken och tonsättarna knyts ihop med olika anekdoter och kuriosa detaljer.
Sebastian Stevensson, fagott och Asuka Nakamura, orgel och piano.

9 JULI Barockmusik i en ny tid
Barockmusik för flöjt och luta - en nära och intim kammarmusikalisk sättning. Musik av CPE Bach, Robert De Visée, Jaques-Martin Hotteterre och Francesco Barsanti mfl. Musiken är från mer eller mindra samma tid, men stil och uttryck varierar. Barockluta och teorb möter traversflöjt och blockflöjt i gamla och nya klangvärldar. Kristine West, flöjt och Anders Ericsson, teorb.

16 JULI Enkel, Vacker, Öm
En kväll i sällskap med Monica Z och Karin Boye med Amanda Ekberg Quartet AEQ. Konserten bjuder på kvartettens egna arrangemang av Zetterlunds mest kända sånger och dikter av Boye som de har tonsatt.
Amanda Ekberg, sång, Antoni Yammin, kontrabas, Fredrik Wik, trummor och Joel Lindblom, trombon.

23 JULI Pianorecital med Julia Sjöstedt
Julia spelar klassisk pianomusik av Bach, Brahms, Rachmaninov, Schubert och Ravel.

30 JULI Havsglitter och sommarskogar
Henrik Berg och Charlotta Henricson tar med dig med på en personlig romansafton då vi får möta några av Nordens största komponister och diktare. Musik som doftar av ljuv sommarkväll, mättad grönska och känslan av att komma hem.

6 AUGUSTI Och kanske var det själen jag såg
Sånger, poesi och instrumentalmusik i folkton, innerlig visa, jazz och en gnutta fransk nostalgi. Tradition och nyskrivet, ord och musik i lyrisk förening, där vemod, längtan och glädje växlar som sommarhimlen. Musik av bl a Taube, Ellington, Hjort-Anders och Gudmundsson. Ninna Gudmundsson sång, piano och fiol, Ingalill Högman, sopransax och gitarr och Magnus Marcks, kontrabas.

13 AUGUSTI Fuga och spansk dans
Per Skareng - klassisk gitarr
Musik av bl a J.S. Bach, Enrique Granados och Isaac Albeniz. Gitarrspel med rytmisk skärpa, lätt och luftigt anslag och läckra dragningar – Per Skareng trollar fram melodilinjer i ett glittrande pärlband av toner!

20 AUGUSTI Han gal i tröst och väst
När sommaren börjat spela sin sista vers blir vi guidade genom favoriterna ur vår svenska visskatt. Vi blir bjudna på pärlor av Olle Adolphson, Bo Nilsson, Evert Taube med flera. Andreas E Olsson, sång, Erik Berglund, piano och Thomas Wilhelmsson, bas

Söndagskonserter kl 16 i Sjöstadskapellet vår och höst

I samband med söndagskonserterna serveras Afternoon Tea kl 14.30