Meny

Mötesplatser

Välkommen ta del av våra mötesplatser, kurser och träffar. Kom och umgås med andra, fördjupa din tro, lyssna till föredrag och musik, eller bara vara.

Anonyma ensamma

Vill du bryta din ensamhet? Kom och knyt nya kontakter! Anonyma Ensamma är en gemenskap av kvinnor och män som delar sina erfarenheter, sina förhoppningar och sin styrka med varandra för att söka lösa sitt gemensamma problem – ensamhet. Här bygger vi varaktiga relationer.

Du behöver inte anmäla dig, utan det är bara att dyka upp. Välkommen!

Datum: Start den 8 sept
Tid: Kl 18-20 varannan tisdag (ojämna veckor)
Plats: Församlingshuset, Borgmästargatan 11
Kontakt: Mejla Tommie Sewón eller ring 073-9502481.

Canasta & fika

Tyvärr är denna aktivitet inställd under hösten 2020 med anledning av covid-19. 

Gör nya bekantskaper och träna ditt minne genom att spela kortspelet Canasta. Kortlek finns att låna och kaffepannan står på!

Församlingskretsen

Vi tar del av en andakt, dricker kaffe tillsammans och efter detta följer  programpunkter, med varierande innehåll, på cirka 45 min. Du behöver inte anmäla dig, utan det är bara komma. Kaffe med tilltugg till självkostnadspris.

Datum: 7 oktober, 4 november, 2 december 
Tid: Kl 14-15 
Plats: Församlingshuset, Borgmästargatan 11
Kontakt: Mejla diakon Minna Johansson, eller ring 08-615 31 09.

Samtalsdagar

Tyvärr måste vi ställa in höstens samtalsdagar pga covid-19. Vi är måna om ert bästa och vill inte utsätta er för smittorisk. 

Varje termin åker vi till vackra stiftsgården Stjärnholm för att dela några lugna och meningsfulla dagar tillsammans. vi får njuta av gemenskap, god mat, samtal och nya bekantskaper. Det finns möjlighet till samtal om livsberättelser utifrån Frälsarkransen.

Kostnaden är 300 kr/ boende i Sofia församling, 600 kr övriga. Kostnaden inkluderar resa, boende och mat.

Sofiaträffen

Öppen mötesplats med andakt, kaffestund, gemenskap och ett omväxlande program med kulturevenemang. Kaffe med dop serveras till självkostnadspris, 20 kr.

Datum: 30 september, 28 oktober, 25 november, 30 december (med juldans!)
Tid: Kl 14-15.15
Plats: Församlingshuset, Borgmästargatan 11
Kontakt: Mejla diakon Maria Sterner, eller ring 08-615 31 18.

Språkcafé

Är du ny i Sverige och vill lära dig svenska?
Varje måndag har vi språkträning för nyanlända som vill träna på sin svenska under lätta och trevliga former. Våra ”språkvolontärer” finns på plats för att lära ut svenska, umgås, samtala och fika. Det finns en lekhörna för små barn.

Datum: 7 sept - 14 dec
Tid: Måndagar kl 16-18
Plats: Församlingshuset, Borgmästargatan 11

LANGUAGE CAFÉ
Have you recently moved to Sweden and want to learn Swedish? Come and meet our ”language volunteers” and practice Swedish, talk and socialise. Children are welcome.

Date: from September 7th, to December 14th
Time: Mondays 4 pm-6 pm
Location: Borgmästargatan 11, second floor, Södermalm

VOLONTÄR?
Är du intresserad av människor och andra kulturer och gärna med en känsla för språk är välkommen att anmäla dig som volontär.

Kontakt: Mejla diakon Minna Johansson, eller ring 08-615 31 09.

Projektet Goda grannar är ett samarbete mellan kyrkor och moskén på Södermalm som erbjuder språkundervisning, rådgivning och samhällsinformation för nyanlända på ideell grund. För att läsa mer om detta besök Goda grannars webbsida »

Utflykter

Tyvärr måste vi ställa in höstens utflykt den 2 september pga covid-19. Vi är måna om ert bästa och vill inte utsätta er för smittorisk. 

Varje termin ordnar vi kortare resor till intressanta och vackra platser. Alla är välkomna att anmäla intresse och utflykten är särskilt anpassad att fungera bra för dig som vill promenera kortare sträckor eller behöver rullstol/rullator.