Södermalm

Svenska kyrkan på Södermalm består av fyra församlingar: Högalid, Katarina, Maria Magdalena och Sofia.

Aktuellt i Svenska kyrkan på Södermalm

Collage av renoveringsbilder kyrktorn, kyrksal och tornur

Högalidskyrkans renovering

Högalidskyrkan renoveras och är stängd för allmänheten. Återinvigning sker på 100-årsdagen den 10 juni 2023. Vi bevarar ett viktigt kulturarv och kyrkan kan fortsätta att vara en öppen, trygg och tillgänglig mötesplats.

Sopplunch i Sofia församling

Välkommen att äta lunch i trevligt sällskap. Husmor serverar soppa för 50 kronor varje torsdag kl 12-13 i Församlingshuset, Borgmästargatan 11. Vi behöver också dig som vill arbeta ideellt och hjälpa till med sopplunchen!

I Maria Magdalena församling har vi konfirmation 3 gånger per år.

Katrina kulturskola

Ett kreativt rum för våra yngsta kreatörer. Vi tror att kultur kan förändra världen. Att som ung lära sig sjunga, spela ­teater eller ett ­instrument är ­något som följer med en hela livet.

Konfirmation på Södermalm

Konfirmationen är en upptäcksresa om livet. Här kan du läsa mer om de olika konfa-alternativ som finns i Svenska kyrkan på Södermalm. Anmälan hittar du under respektive alternativ.

Besök din församling

En liten pojke håller handen på en regnbåge målad på ett fönster.

Barn och familj

Välkommen till vår barn- och familjeverksamhet i Svenska kyrkan på Södermalm.