Kafé i gemenskap

Svenska kyrkan på Södermalm är med och driver Kafé i gemenskap för utsatta människor på vardagar 9-12.

– En viktig del av arbetet är att människorna som kommer hit känner att de kan bygga nya relationer. Men det är även en balansgång då det samtidigt ska kännas enkelt att gå vidare från gemenskapen utan att det känns som ett stort uppbrott, säger Magnus Helmner som varit med och startat kaféet. 

Kaféet har kontakt med socialtjänsten och sjukvården. Förhoppningen är att människor ska hitta en ny gemenskap, kanske en dagledigträff eller något annat sammanhang där de kan bygga upp nätverk. Många av de som kommer till kaféet saknar sociala sammanhang och skyddsnät. 

– Det största problemet upplever jag är ensamheten, människor i den här situationen har ingen att vända sig till och kaféet kan bli en möjlighet att ta sig ur utsattheten. 

Kafé i gemenskap – Söder
Kafé i gemenskap är ett samarbete mellan Söderhöjdskyrkan, Svenska Kyrkan (Högalids, Katarina, Maria Magdalena och Sofia församlingar), Andreaskyrkan, Katolska kyrkan och föreningen Ny Gemenskap.
Kaféet ligger i Söderhöjdskyrkan, Blecktornsgränd 13. Besök gärna kaféet, alla är välkomna!
Vill du hjälpa till? 
Baka – alla bakverk är väldigt uppskattade, tyvärr har de ansvariga inte möjlighet att hämta bakverk men kom gärna och lämna direkt i kaféet.
Finansiera en dagstidningsprenumeration eller liknande.
Vara volontär – kontakta Magnus, 
magnus.helmner@gmail.com

Kafé i gemenskap – Söder

Kafé i gemenskap är ett samarbete mellan Söderhöjdskyrkan, Svenska Kyrkan (Högalids, Katarina, Maria Magdalena och Sofia församlingar), Andreaskyrkan, Katolska kyrkan, föreningen Ny Gemenskap och Stockholms stad. 

Kaféet ligger i Söderhöjdskyrkan, Blecktornsgränd 13. Besök gärna kaféet, alla är välkomna! 

Kaféet har öppet mån-fre kl 9-12