Foto: Alex Giacomini /Ikon

Barn

Barnen har en stor och viktig plats i Sofia församling. Här finns öppen förskola, barnkörer och många möjligheter att lära känna nya kompisar.

Öppna förskolan på Borgmästargatan

I öppna förskolan i Sofia församling får barn och vuxna träffas, skapa nya kontakter och leka och sjunga tillsammans. Adressen är Borgmästargatan 11, 2 tr. Om du har med dig barnvagn finns barnvagnsparkering på innergården, ingång via Bondegatan 66.

För att kunna ha öppet under hösten har vi gjort en del förändringar av verksamheten och tiderna. Endast 12 vuxna med tillhörande barn släpps in, sedan sätts skylten ”Fullt på öppna förskolan” upp i porten. Detta för att kunna hålla avstånd inne. Det är viktigt att vi hjälps åt att att minska risken för smittspridning, så att både besökare och personal kan känna sig trygga i vår verksamhet.

OBS! Porten kommer att vara låst framöver, som deltagare får du en portkod av pedagogerna på plats. Första gången använder du porttelefonen och ringer församlingens expedition så blir du insläppt.

Det är viktigt att det inte blir köbildning i trapphuset så kommer du för tidigt vill vi att du väntar på innergården tills klockan blir 10 och Öppna förskolan öppnar.

Öppettider under höstterminen fr.o.m. 31/8:

Måndagar kl 10–11.30, 0–5 år

Tisdagar kl 10–11.30, 0–12 mån

Torsdagar kl 10–11.30, 0–5 år

Babysång

Sjung med ditt lilla barn! För bebisar 0-10 mån tillsammans med vuxen. Till den här gruppen behöver du anmäla dig.

Datum: Start 21 sept. 10 tillfällen med uppehåll v. 44.
Tid: Måndagar 13.00-14.30
Plats: Öppna förskolans lokaler

Anmälan: till Maria Nordin - mejla eller ring 070-6461321

BARNENS KYRKSTUND

En torsdag i månaden flyttar vi upp Öppna förskolan till Sofia kyrka för att ge barnen en upplevelse av kyrkorummet på deras egna villkor. Under kyrkstunden sjunger vi alla våra välbekanta sånger och avslutar med fika i kyrkan.

Höstens datum: 17/9 (vi träffas utomhus), 15/10, 12/11 och 3/12.

Välkommen att höra av dig till oss som jobbar i öppna förskolan på Borgmästargatan:

Ingegärd Stridh, församlingsassistent - mejla eller ring 08-615 31 05

Maria Nordin, förskollärare - mejla eller ring 08-615 31 21

Anna-Lena Björk, präst - mejla eller ring 08-615 31 11

Öppna förskolan i Sjöstadskapellet

INSTÄLLT TILLSVIDARE! Välkommen till öppna förskolan i Hammarby sjöstad! Vi sjunger, leker, fikar och lär känna varandra. Sångstund kl 10.00.

Öppettider under höstterminen - 3/12:

Måndagar och torsdagar utomhus kl 10.00 - 11.30 för barn 3 månader-3 år.
Häng gärna med på barnvagnspromenad efter sångstunden. Fika finns att ta med!

Himmel & pannkaka

Vissa torsdagar firas barngudstjänsten ”Himmel & pannkaka” kl 10 med soppa och pannkaka efteråt.

Datum: 17/9, 15/10, 12/11och 10/12

Välkommen att höra av dig till oss som jobbar i öppna förskolan i Sjöstadskapellet:

Helene Eliasson, pedagog - mejla eller ring 08-615 31 36

Åsa Jakobsson, präst - mejla eller ring 08-615 31 55

Facebookgrupp för Öppna förskolan

Öppna förskolan i Sofia församling på Facebook är en sluten grupp för dig som besöker öppna förskolan och vill vara uppdaterad om verksamheten eller kommunicera tryggt och smidigt med oss. Gå med i vår grupp på Facebook »

Barnkörer

I Sofia kyrka och Sjöstadskapellet finns det körer för barn i alla åldrar.

Här hittar du information om alla våra barnkörer »

Pärlan - kör för 3-4 år

Under hösten 2020 erbjuder vi en fast kör för våra yngsta körsångare. Vi träffas i kyrkan för sång, lek och rörelse. Vi träffas mellan kl 15-16. Körledare: Maria Nordin och Anna-Lena Björk. Max 10 barn.

Anmälan krävs - mejla Maria Nordin eller ring 08-615 31 21.

Datum: 6/10, 20/10, 3/11, 17/11 och 1/12.

Tid: Tisdagar kl 15-16

Dop

Funderar du på om ditt barn ska döpas? Välkommen att kontakta oss för att boka tid för dop eller för att ställa frågor!

Här kan du läsa mer om dopet »