Två unga kvinnor sitter vid en putsad vägg.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Bli medlem

Nästan 6 miljoner är redan medlemmar i Svenska kyrkan. Välkommen du också!

Kyrkan är allt mellan söndagens gudstjänst och öppen förskola, mellan kyrkkaffe och matkassar till behövande, mellan dop och begravning, mellan babysång och kammarkör, mellan enskilt samtal och ungdomsgrupp, mellan hembesök och pampig kyrka, mellan glädje och sorg.

Vi finns där i livets alla skeden, i stort och smått.

Men kyrkan är ingen kyrka utan sina medlemmar. Tillsammans är vi Sofia församling. Tack vare varje medlem kan kyrkan fortsätta finnas och erbjuda gemenskap, förmedla hopp, bevara vårt kulturarv och fira livets högtider.

Ansök om medlemskap

Du kan ansöka om medlemskap i Sofia församling här på webben. När du har skickat in din ansökan kommer du att få en bekräftelse till din e-post. En bekräftelse på ditt nya medlemskap skickas sedan hem till din folkbokföringsadress.

Genom din anmälan godkänner du att du registreras hos Sofia församling. Registret innehåller de personuppgifter som du själv har lämnat. Personuppgifterna används enbart i Sofia församlings verksamhet och du kan närsomhelst begära att uppgifterna om dig tas bort. Fördjupad information om vilka uppgifter vi sparar och hur vi hanterar dem kan du läsa i vår integritetspolicy »

Välj ett av följande alternativ:

Uppgifterna i formuläret kommer att sparas. Sofia församling behandlar personuppgifter i enlighet med GDPR.

Frågor och svar

Vem kan bli medlem i Sofia församling?

Du som är bosatt i Sofia församling är välkommen att bli medlem. Medlem blir du antingen genom att döpas eller genom att skicka in formuläret på den här sidan.

Vad kostar det att vara medlem?

Kyrkoavgiften syns på ditt skattebesked och är olika stor beroende på din inkomst. Begravningsavgift betalar alla, oavsett om man är medlem i Svenska kyrkan eller inte.

Kan man vara medlem utan att vara döpt?

Dopet ger ett medlemskap i den världsvida kyrkan, men även om du inte är redo att döpas är du välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Välj då alternativet ”Medlem i väntan på dop”.

Var kan man lära sig mer om kristen tro?

Har du funderingar på livet, Gud och tro så finns det kostnadsfria kurser att ta del av, välkommen att höra av dig! Här på webben hittar du information om: