181119 Nattvardskärl i keramik fotograferade i Härlanda kyrka i Göteborg. Prästen Erik Gyll och Anna Hultcrantz.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Gudstjänster

Varje vecka året runt samlas vi i Sofia församling till olika slags gudstjänster. Välkommen att vara med i gemenskapen!

Mässa

Söndagar kl 9.30 och kl 11 i Sofia kyrka

Varje söndag firar vi högmässa med predikan, psalmsång och nattvard. Ofta deltar någon av församlingens körer. Från den 6 sept firar vi dubbla mässor för att minska risken för trängsel, en morgonmässa kl 9.30 och en mässa kl 11.

Barn och medföljande vuxen får gärna vara i Barnens hörna under mässan kl 9.30. Välkomna att leka och skapa tillsammans med en pedagog i kyrkans glasrum. Via högtalarsystem kan gudstjänsten följas även i glasrummet.

Efter mässan kl 11 serveras kyrkkaffe (utan sittning).

Söndagar kl 11 i Sjöstadskapellet

På söndagarna firar vi mässa i Sjöstadskapellet. Från den 30 aug kommer dessa att firas som friluftsgudstjänster utanför kapellet. Efteråt serveras kyrkkaffe utomhus.

Torsdagar kl 18.30 i Sofia kyrka

Kvällsmässa

Morgonbön

Tisdagar kl 7 i Sofia kyrka

Morgonbön i kyrkan.

Torsdagar kl 8 utanför Kyrkstugorna i Vitabergsparken

Bönen hålls utomhus oavsett väder. Vid nederbörd finns det ponchos att köpa för 20 kr. Efter morgonbönen serveras kaffe.

Mässa med små och stora

En söndag i månaden i Sofia kyrka

En enklare gudstjänst, där barnkörer eller någon annan av våra barngrupper medverkar på olika sätt. I gudstjänsten har barnen en central plats och vi försöker lära oss av barnen och barnens uttryckssätt för att kunna fira gudstjänster fulla av berättande, musik, drama, bild och form.

Höstens datum: 27 sept och 18 okt

Himmel och pannkaka

En torsdag i månaden kl 10 i Sjöstadskapellet

Vardagsgudstjänst som passar särskilt bra för yngre barn. En kort gudstjänst med sång, rörelse och delaktighet följs av pannkakslunch.

Höstens datum: 17 sept, 15 okt, 12 nov och 10 dec

Regnbågsmässan

En söndag i månaden kl 18 i Sofia kyrka

Ovan i kyrkan eller stammis? Gay eller strejt? Här är alla välkomna, precis som vi är! Regnbågsmässan är en kontemplativ kraftsamling med både kärlek och kandelabrar, en färgstark gemenskap med homo- och bisexuella, transpersoner och alldeles ovanliga heterosexuella som firar mässa tillsammans.

Ge kollekt med Swish

Nu finns möjlighet att ge din gåva med hjälp av din mobiltelefon genom mobilappen Swish. Kontantlösa kollekter kan skänkas vilken dag som helst i veckan. Från måndag till söndag registreras kollekten på den aktuella söndagens kollektändamål.

Sofia församlings Swish-nummer: 123 244 13 50

Givetvis går det också bra att lägga kontanter i kollekthåven när du är i kyrkan.

Gudstjänstgrupp

Vill du utvecklas och lära känna nya människor?
Vill du bidra med dig själv och dina erfarenheter?
Vill du påverka gudstjänsten vi firar på söndagar?
Vill du hitta en ny värld med nya värden?
Har du svarat ja på frågorna ovan kan Gudstjänstgrupperna i Sofia församling vara en plats för dig.

Gudstjänstgrupp i Sofia kyrka

En av fem söndagar ansvarar just din gudstjänstgrupp för söndagsgudstjänsten kl 11.00 i Sofia kyrka.
Vill du veta mer om gudstjänstgruppen i Sofia kyrka? Kontakta präst Elin Engström, 08-615 31 03, elin.engstrom@svenskakyrkan.se

Gudstjänstgrupp i Sjöstaden

Är du intresserad av att vara med i Sjöstadskapellets gudstjänstgrupp?
Vi har regelbunden gudstjänstplanering inför söndagens mässa kl 11.00.

Vill du veta mer? Kontakta präst Åsa Jakobsson på 08-615 31 55 , asa.jakobsson@svenskakyrkan.se

Inspelade och livesända gudstjänster och andakter

När vi inte kan ses i kyrkan kan vi istället fira gudstjänst på nätet! Här finns inspelade och livesända gudstjänster och andakter att ta del av, när vi inte kan mötas i kyrkan.

Kykkaffe på zoom!

Efter de livesända gudstjänsterna på söndagar möts vi som önskar på digitalt kyrkkaffe på zoom. Gör iordning din kopp kaffe eller té (med dopp?) där hemma och när klockan är 10.30 på söndag klickar du på länken här nedanför och ansluter till kyrkkaffet med prästen (som ledde gudstjänsten kl 10) och övriga kaffesugna. Första digitala kyrkkaffet genomförs söndagen den 31 jan kl 10.30. Välkommen!

Länk till kyrkkaffet: https://us04web.zoom.us/j/71772837459?pwd=a2w0anlHdk1KUFowZlFqKytLMTFCZz09

Inspelade och livesända gudstjänster och andakter 2021

Nyårsbön från Sofia kyrka 1 jan

Andakt från Sofia kyrka trettondedag jul 6 jan

Andakt från Sjöstadskapellet söndagen 17 jan

Ekumenisk gudstjänst från Södermalm söndagen 24 jan

Livesänd gudstjänst från Sofia kyrka söndagen 31 jan kl 10.00 - PREMIÄR!

Inspelade andakter 2020

Andakt från Sofia kyrka söndagen 26 april »

Andakt från Sofia kyrka söndagen 3 maj »

Andakt från Sofia församling med diakonerna Minna och Maria »