Gudstjänster

Varje vecka året runt samlas vi i Sofia församling till olika slags gudstjänster. Välkommen att vara med i gemenskapen!

Högmässa

Söndagar kl 11 i Sofia kyrka

Varje söndag firar vi högmässa med predikan, psalmsång och nattvard. Ofta deltar någon av församlingens körer. Barn och medföljande vuxen får gärna vara i Barnens hörna under mässan. Välkomna att leka och skapa tillsammans med en pedagog i kyrkans glasrum. Via högtalarsystem kan gudstjänsten följas även i glasrummet. Efter gudstjänsten serveras kyrkkaffe.

Mässa

Söndagar kl 11 i Sjöstadskapellet

På söndagarna firar vi mässa i Sjöstadskapellet. Från 30/8 kommer dessa att firas som friluftsgudstjänster utanför kapellet. Efteråt serveras kyrkkaffe.

Morgonbön ”I ur och skur”

Torsdagar kl 8 utanför Kyrkstugorna i Vitabergsparken

Bönen hålls utomhus oavsett väder. Vid nederbörd finns det ponchos att köpa för 20 kr. Efter morgonbönen serveras kaffe.

Regnbågsmässan

En söndag i månaden kl 18 i Sofia kyrka

Ovan i kyrkan eller stammis? Gay eller strejt? Här är alla välkomna, precis som vi är! Regnbågsmässan är en kontemplativ kraftsamling med både kärlek och kandelabrar, en färgstark gemenskap med homo- och bisexuella, transpersoner och alldeles ovanliga heterosexuella som firar mässa tillsammans.

Präst i Regnbågsmässan är Adrienne Riddez. Mässan teckentolkas av Jessica Rosell.

Höstens datum: 13 sept, 11 okt, 8 nov, 6 dec.

Följ Regnbågsmässan på Facebook »

Gudstjänst med små och stora

En söndag i månaden i Sofia kyrka

En enklare gudstjänst, där barnkörer eller någon annan av våra barngrupper medverkar på olika sätt. I gudstjänsten har barnen en central plats och vi försöker lära oss av barnen och barnens uttryckssätt för att kunna fira gudstjänster fulla av berättande, musik, drama, bild och form.

Höstens datum: 27 sept och 18 okt

Himmel och pannkaka

En torsdag i månaden kl 10 i Sjöstadskapellet

Vardagsgudstjänst som passar särskilt bra för yngre barn. En kort gudstjänst med sång, rörelse och delaktighet följs av pannkakslunch.

Höstens datum: 17 sept, 15 okt, 12 nov och 10 dec

Ge kollekt med Swish

Nu finns möjlighet att ge din gåva med hjälp av din mobiltelefon genom mobilappen Swish. Kontantlösa kollekter kan skänkas vilken dag som helst i veckan. Från måndag till söndag registreras kollekten på den aktuella söndagens kollektändamål.

Sofia församlings Swish-nummer: 123 244 13 50

Givetvis går det också bra att lägga kontanter i kollekthåven när du är i kyrkan.

Gudstjänstgrupp

Vill du utvecklas och lära känna nya människor?
Vill du bidra med dig själv och dina erfarenheter?
Vill du påverka gudstjänsten vi firar på söndagar?
Vill du hitta en ny värld med nya värden?
Har du svarat ja på frågorna ovan kan Gudstjänstgrupperna i Sofia församling vara en plats för dig.

Gudstjänstgrupp i Sofia kyrka

En av fem söndagar ansvarar just din gudstjänstgrupp för söndagsgudstjänsten kl 11.00 i Sofia kyrka.
Vill du veta mer om gudstjänstgruppen i Sofia kyrka? Kontakta präst Elin Engström, 08-615 31 03, elin.engstrom@svenskakyrkan.se

Gudstjänstgrupp i Sjöstaden

Är du intresserad av att vara med i Sjöstadskapellets gudstjänstgrupp?
Vi har regelbunden gudstjänstplanering inför söndagens mässa kl 11.00.

Vill du veta mer? Kontakta präst Åsa Jakobsson på 08-615 31 55 , asa.jakobsson@svenskakyrkan.se

Inspelade andakter

När vi inte kan ses i kyrkan kan vi istället fira andakt på nätet! Här finns en del av våra inspelade andakter för dig att ta del av, om du inte kan komma till kyrkan.

Andakt från Sofia kyrka söndagen 26 april »

Andakt från Sofia kyrka söndagen 3 maj »

Andakt från Sofia församling med diakonerna Minna och Maria »

Andakt från Sjöstadskapellet söndag 10 maj »