Sofia församling Besöksadress: Borgmästargatan 11, 11629 Stockholm Postadress: BOX 11037, 10061 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6153100 E-post till Sofia församling Webbplats

Musik i Sofia kyrka

Här hittar du vårens musikprogram i Sofia kyrka. Fri entré till alla konserter om inget annat anges.

Sofia kyrka lör 6/5 kl 15
“Bröllopskonsert”
Musik lämpad att framföras under vigslar presenteras. Henrik Arlestrand, orgel.

Sofia kyrka sön 7/5 kl 18
Orkesterkonsert: Respons Sinfonietta gästar oss Verk av Smetana, Suk och Magnus F Andersson. Torbjörn Nilsson, dirigent.

Sofia kyrka tis 9/5 kl 14
Vårkonsert
Seniorkörerna Stämbandet och En glad ton gästar oss. Maria Kristenson och Ingrid Baumgarts, ledare

Sofia kyrka lör 13/5 kl 15
Körkonsert - Se, vilket ljus!
Vårkonsert med Rasmussons Vokalensemble under ledning av Incca Rasmusson. Vinter slår ut i vår, längtan öppnar sig och får röst i lyrisk körmusik från Sverige, Frankrike, England och Italien. Poulenc, Sandström, Grieg, Monteverdi, Wikander.

Sofia kyrka sön 14/5 kl 16
Sångkonsert
Församlingens ungdomskörer framför allt från folkmusik till ABBA. Erik Berglund och Bolla Henriksson leder, Arvid Svennungsson Band kompar.

Sofia kyrka tors 18/5 kl 19.30
Körbesök från USA
Körerna Northen Arizona University Shrine of the Ages Choir samt Master Chorale of Flagstaff gästar oss och sjunger även tillsammans med Sofiakören. Edie Copley och Åsa Burman Laxvik, dirigenter.

Sofia kyrka lör 20/5 kl 15
Vårkonsert
Vitabergskören framför bl.a. Lutherpsalmer i ny tappning. Staffan Sandström, ledare.

Sofia kyrka sön 21/5 kl 15
Vårkonsert med barnkörerna
Sofia församlings barnkörer framför ”Luthers ungar” av Karin Runow, en musikal om Martin Luther.

Sofia kyrka, Kristi himmelsfärdsdagen torsdag 25/5 kl 18
Konsert - “Melismer från Miklagård”
Den bysantinska kören Psaltikon med sångare från USA och Grekland framför hymner från medeltidens Konstantinopel samt moderna grekisk-ortodoxa hymner.
Dr Spyridon Antonopoulos, dirigent.

Sofia kyrka lör 27/5 kl 15
Orgelkonsert - Arne Johansson spelar

Sofia kyrka sön 28/5 kl 16
“Intåg i högsommarland” - Körbesök från Danmark
"Cantica Börnekor" från Vor Frelseres Kirke, Horsens, Danmark, gästar oss tillsammans med kören KanNoter från Gustavsberg-Ingarö Körledare är Nicolai Skovgaard Nielsen och Kamilla Arlestrand. Musik av Anna Cederberg Orreteg, John Rutter, Daniel Schutte, Léo Delibes. Fri entré

Sofia kyrka tor 1/6 kl 19.30
Musik i sommarkväll
Cantores Sofiae sjunger. Bolla Henriksson, dirigent.

Sofia kyrka lör 3/6 kl 15
Körkonsert
Sofia kammarkör sjunger. Henrik Arlestrand, dirigent.

Sofia kyrka sön 4/6 kl 18
Konsert med Sofia Gospel
Dan Arvefjord, dirigent

Sofia kyrka tis 6/6 kl 19.30
Svensk musik på Nationaldagen
Framförs av Sofia kyrkokör och Sofia kammarorkester. Arne Johansson, dirigent.

Sofia kyrka tors 8/6 kl 19.30
Musik i sommarkväll
Sofia vokalensemble framför verk av Karin Rehnqvist, Jörgen Jersild, Giuseppe Verdi, Johan Hugosson och Ludvig Norman. Bengt Ollén, dirigent.

Sofia kyrka lör 10/6 kl 15
Orgelkonsert