Bröllop och vigsel

Bröllopet är för många det lyckligaste och viktigaste ögonblicket i livet. Varmt välkommen att fatta ditt livs viktigaste beslut tillsammans med oss i Sofia församling.

Tro, hopp och kärlek!

Livets viktigaste beslut har det kallats. Sofia församling hjälper dig gärna med både det världsliga och det andliga i anknytning till giftermålet.

När man skall gifta sig skall man först genomgå så kallad hindersprövning på det skattekontor som man tillhör. Efter hindersprövningen får ni ett intyg som visar att ni är oförhindrade att ingå i äktenskap. Därefter är ni välkomna till vigsel i någon av våra kyrkor!

Alla som är medlemmar i Svenska kyrkan är välkomna att gifta sig här. För de som är medlemmar i Svenska kyrkan är upplåtelse av kyrka, musik, vaktmästare och präst kostnadsfri.

I god tid före vigseln kommer prästen att kontakta er för att gå igenom vigselgudstjänsten.

BOKA vigsel

För bokning av vigsel: 08-615 31 50. Bokningstid: mån, tis, tors och fre mellan kl 9-12. Under juli månad (v 27-30) är det ändrade bokningstider. Månd-torsd kl 9-12. Fredag stängt.

Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.

1 Kor 13:13