Dop

Ett löfte

I dopet får vi ett löfte om att Gud är med genom hela livet, vad som än händer. Det är också en glädjens fest för familj, släkt och vänner. Genom dopet blir barnet medlem i Svenska kyrkan.

Vattnet i dopgudstjänsten är en symbol för livet. Dopet handlar både om livet här och nu och om det eviga livet.

Den vita dopklänningen är en symbol för Guds närvaro. Att den är så lång symboliserar att dopet är någonting att växa i. Det finns mycket kvar för barnet att lära om Gud och om sin tro.

DOP FÖR ALLA

Ofta förknippar vi dopet med spädbarn, men i Svenska kyrkan kan man döpas i vilken ålder som helst. Det är vanligt att ungdomar döps under konfirmationstiden.
Enligt Svenska kyrkans syn gäller ett kristet dop för alltid.

SÅ GÅR DET TILL

Ni hjälp med att boka dag, tid och kyrka. Expeditionen förmedlar kontakt med präst. Ni bestämmer vilka som eventuellt ska vara barnets faddrar. Fadderns uppgift är att följa sitt gudbarn genom livet, omsluta det med kärlek och stödja det. Faddrarna ska vara döpta. Inför dopet samtalar ni med prästen. Därefter planeras själva dopakten tillsammans med präst och musiker.

Boka dop!

För bokning av dop: 08-615 31 50. Bokningstid: mån, tis, tors och fre mellan kl 9-12.

Är du intresserad av att använda Sofia kyrka träd in i vårt vackra kyrkorum med 360 graders panorama foto.

Från min födelsestund är mitt liv i din hand, alltsedan jag blev till har du varit min Gud.

Psaltaren 22:11