Sofia församling Besöksadress: Borgmästargatan 11, 11629 Stockholm Postadress: BOX 11037, 10061 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6153100 E-post till Sofia församling Webbplats

Begravning

Att mista en anhörig eller nära vän är en svår situation. Vi ställs inför sorg och en rad praktiska problem. Ett viktigt råd är att ta det lugnt. Det är inte bråttom. Det finns tid.

När en anhörig dör är det klokast att först kontakta en begravningsbyrå. Där får du all tänkbar hjälp med de praktiska detaljerna kring begravningen.

Begravningen är en viktig del av att ta farväl och att dela sorg och saknad med andra istället för att bära på den alldeles själv.

I begravningsgudstjänsten tar vi avsked under rituella former. Vi kan tacka för det goda och be om förlåtelse för det ouppklarade innan prästen överlåter den avlidne i Guds händer. Du som vill ta aktiv del i begravningsgudstjänsten kan utforma den i samråd med den förrättande prästen. Ofta finns exempelvis särskilda önskemål om musik.

Om önskemål finns hos dig eller den avlidne om en kyrklig begravning kan du begära att ha den i församlingskyrkan eller i något av gravkapellen på de stora kyrkogårdarna söder eller norr om Stockholm.

En tid före begravningen kommer prästen att ta kontakt med er som är anhöriga. Prästens funktion är att stödja, hjälpa er och utforma begravningsgudstjänsten tillsammans med de anhöriga. Vid speciella önskemål om musik, vänd dig gärna till kyrkomusikern.

För bokning av begravning och mer information:

Bokning: 08-615 31 50
Bokningstid: mån, tis, tors, fre mellan kl 9-12