Boka dop

Vad roligt att du vill boka dop för ditt barn eller dig själv. Här på webben är det enkelt att boka - du väljer datum, tid och kyrka som passar dina önskemål, och fyller sedan i personuppgifter och klickar på skicka. Vi återkommer till dig med bokningsbekräftelse inom 5 dagar. När dopet närmar sig kommer en präst att höra av sig till dig för att boka ett dopsamtal där du får reda på allt du behöver veta, och du kan välja musik och andra personliga inslag.

Psst! Passa på att kolla att den dag du väljer passar dina viktigaste gäster, t.ex dopfaddrar och mor- och farföräldrar, innan du bokar!  Då det är många som önskar tider för dop i Sofia församling är bokningen bindande. Av- och ombokning kan göras mot en kostnad på 300 kr.

Andra doptider och övriga frågor

Om du inte hittar en tid som passar dina önskemål, eller om du har några andra frågor, så är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Telefontider: Mån, tis, tors, fre kl 9-12
Du kan också skicka ett mejl, så hör vi av oss till dig.
E-post: sofia.forsamling@svenskakyrkan.se

Dopklänning / Dopdräkt

Vi har flera dopdräkter till utlåning i Sofia församling.

Vi har dopklänningar som passar bebisar upp till ca 1 år, som inte går själva. Dräkten är lång som en symbol för att det finns plats att växa i dopet, och därför behöver barnet bäras om hen har klänning på sig.

Det finns också dopklänningar för små barn ca 1-3 år som kan gå själva.

Här kan du se bilder på några av våra dopklänningar »

För ungdomar och vuxna finns vita kåpor i olika storlekar att låna. Du väljer själv om du/ditt barn bär en traditionell vit dopdräkt eller något annat. Det går lika bra att döpas i vanliga kläder, oavsett ålder.

Hyra lokal för dopkalas

Det finns möjlighet att hyra lokal för dopkalas i församlingen, både i Sjöstadskapellet och i församlingshuset bredvid Sofia kyrka.

Lilla salen, Församlingshuset på Borgmästargatan 11

• Rymmer 40 personer
  • Utrustning: Kök med tallrikar, assietter, glas och bestick för 40 p.
  • Kostnad för församlingsbo: 600 kr. Boende utanför Sofia församling: 900 kr.
  • Lokalen tillgänglig: Lördag kl 9-19

Se bilder på Lilla salen »

Stora salen, Församlingshuset på Borgmästargatan 11

• Rymmer 80 personer
  • Utrustning: Kök med tallrikar, assietter, glas och bestick för 80 p.
  • Kostnad för församlingsbo: 800 kr. Boende utanför Sofia församling: 1200 kr.
  • Lokalen tillgänglig: Lördag kl 9-19

Se bilder på Stora salen »

Vardagsrummet, Sjöstadskapellet

• Rymmer 30 personer
  • Utrustning: Kök med tallrikar, assietter, glas och bestick för 30 p.
  • Kostnad för församlingsbo: 600 kr. Boende utanför Sofia församling: 900 kr.
  • Lokalen tillgänglig: Lördag kl 10-17

Våra kyrkor

Sofia kyrka

Sofia kyrka ligger på toppen av Vita Bergen på Södermalm och är en populär kyrka för vigsel, dop och begravning.

Sjöstadskapellet

Sjöstadskapellet ligger i Hammarby Sjöstad och är en levande mötesplats mitt i stadsdelen.