Sommar i Sofia

Nyhet Publicerad Ändrad

Sofia församling tar inte sommarlov! Här finns sommarcafé och vandringar. Konserter och gudstjänster. Gemenskap och stillhet. Dessutom är det allra mesta kostnadsfritt. Oavsett om du bor i stan eller om du är här på besök så är du varmt välkommen.

Sommarens program

Sorterat efter startdatum

Varje vecka

Gudstjänst i Sofia kyrka varje söndag hela sommaren kl 11 samt torsdagar kl 18.30

Musik i Sofia kyrka - se hela programmet här »

Sjöstadskapellets utomhuscafé

Utomhuscafé med enkel fika.
7–30 juni: Mån, tis och tor kl 9.30–14 utanför Sjöstadskapellet

Barnens sångstund

Kom och sjung tillsammans med ditt/dina barn på gräsmattan utanför Sjöstadskapellet! Fika finns att köpa till självkostnadspris. Vid dåligt väder är vi inomhus.
7–30 juni: Mån, tis och tor kl 10.30 utanför Sjöstadskapellet

Sommarvandring

Sommarvandring från Sjöstadskapellet. Vi upptäcker ställen bortom vår egen stadsdel. Medtag egen matsäck, buss­kort och badkläder.
Onsdag 8, 15, 22, 29 juni. Samling vid Sjöstadskapellet kl 10 och tillbaka kl 15.

Lunchmusik

Lunchmusik utanför Sjöstadskapellet med lunch efteråt. Vid dåligt väder flyttar vi in i kapellet.
Torsdag 9, 16, 23, 30 juni kl 12 utanför Sjöstadskapellet

Sommarcafé

Sommarcafé i Kyrkstugornas trädgård intill Sofia kyrka. Enkelt fika med kaffe, te och saft, bullar och  kakor i den vackert blomstrande trädgården. Endast utomhus.
Kyrkstugornas trädgård
Mån–fre 13 juni–8 juli kl 11–14
(Stängt midsommarafton)
Mån-fre 8-13 aug kl 11–14

Sofia vid stugorna

Öppen scen i Vita bergen. Utomhuskonsert med Gabriella Hansson, Magnus Bodin, Maria Steen och Lotta Braahten följt av öppen scén.

Hör av dig till tommie.sewon@svenskakyrkan.se om du vill uppträda med en sång, dikt eller dylikt. Dryck och snacks till försäljning. Mäster Pärs gränd 4.
Tisdag 21 juni kl 18-20 i Kyrkstugornas trädgård

Musikcafé i församlings­huset

29 juni • Kammarmusik på flöjt och piano med Maria Kristenson och Arne Johansson.
6 juli • Grovdoppa – visor av Allan Edwall framförda av Ola Hedén och Lasse Zackrisson.
13 juli • Pianokonsert med Michelle Öhman.
20 juli • Kammarmusik med cellotrio.
27 juli • Viva Latina! med gitarristen Mårten Falk
3 aug • Stockholm i Dur & Moll med Linnéa Sallay, sång och fiol och Christer Odlander, piano och dragspel.
10 aug • Tonsättaren Edvard Grieg med Henrik Arlestrand.
Onsdagar kl 14–15 i Församlingshuset, Borgmästar­gatan 11

Musikgudstjänst i Sjöstaden

Under juli och augusti samlas vi i Sjöstadskapellet för kvällsgudstjänst med ett varierat musikprogram.
3 juli • Maria Kristenson och Michelle Öhman
10 juli • Trio Västanvinden
17 juli • Hans och Birgitta ”I denna ljuva sommartid”
24 juli • Duo Qlara ”Hembygdshälsning”
31 juli • Charlotte Roslin Slawinski ”From My Heart to Your Heart”
7 aug • John Nalan
14 aug • Erik Westerlind och Maria Kristenson
21 aug • Arvid Eriksson och Karin Birgersson “Songs of Travel”
Söndagar kl 18-19 i Sjöstadskapellet

Öppen trädgård vid Kyrkstugorna

Kom och besök trädgården till de röda 1700-talsstugorna i Vita bergen. Titta på blomsterprakten som är planterad med hänsyn till den historiska dokumentation som finns samlad om stugorna och dess trädgårdar. En mångfald av vacker växtlighet. Fri entré.
Öppet mån-fre kl 11-14, 11 juli till 5 aug.

Musik i sommarkväll

Fyra augustikvällar bjuds det på musik i sommarkväll med ett blandat program från klassiskt till jazz. Varmt välkommen!
4 aug • Trio Brahms. Klassiska och folkliga favoriter med Ben Schueler, Wouter van der Lans och Henk Gierveld.
11 aug • Franska för två. Fyrhändigt på piano med Per Rundberg och Anna Buchenhorst.
18 aug • Från Värmland till nya världen med LarsEmil Öjeberget, dragspel och Frieda Mossop, fiol.
25 aug • Tillbaka till nuet. Jazzimprovisationer på piano med Jonatan Fritzén.
Torsdagar kl 19.30-20.30 i Sofia kyrka

Surströmmingsfest

Vi samlas till fest och njuter av de traditionella dofter och smaker som hör surströmmingspremiären till. Församlingen bjuder på mat och dryck. Obs! Alkoholförbud råder på församlingens mötesplatser.
Anmälan senast 11 aug till sofia.forsamling@svenskakyrkan.se eller tel: 08-615 31 00. Begränsat antal platser.
Torsdag 18 aug kl 19 i Kyrkstugornas trädgård, Mäster Pers gränd 4, Vitabergsparken

Drop in-dop & vigsel

Välkommen att döpas eller vigas under enkla men festliga former i Kyrkstugornas vackra trädgård. Ingen anmälan och ingen kostnad. Barn under 18 år behöver båda vårdnadshavares medgivande för att döpas. Medtag legitimationer, och för vigsel även gilitg hinders­prövning från Skatteverket.

Registrering kl 9-13.
Dop och vigslar kl 10-16.
Lördag 20 augusti i Kyrkstugornas trädgård, Mäster Pärs gränd 4.

Sofia vid stugorna

Favorit i repris! Öppen scen i Vita bergen. Deltagare från Skrivardagar i Vita bergen framträder, följt av öppen scén.

Tisdag 23 augusti kl 17.45-20 i Kyrkstugornas trädgård

Endagsretreat

Välkommen på retreat för att ge dig själv utrymme att varva ner, reflektera och höra dina innersta tankar. Anmälan senast den 7 aug till maria.sterner@svenskakyrkan.se eller tel: 08-615 31 00.
Lör 27 aug kl 10–16 i Församlingshuset, Borgmästargatan 11

Höstupptakt i Sjöstadskapellet

Vi startar höstterminen med gudstjänst. Efter gudstjänsten serveras kyrkkaffe.
Söndag 28 aug kl 11 i Sjöstadskapellet

Sofia i Vitan

Kl 13-15 Barn- & familjeprogram utanför kyrkan: Alva Klum. Allsång med Erik & Unga röster. Fiskdamm, ansiktsmålning och ballongfigurer. Café och tornuppstigning.
Kl 16 Orgelkonsert i kyrkan.
Kl 17-19 Konserter utanför kyrkan: Caspar Camitz. Staffan Hellstrand. Charlotte Berg. Sofia Gospel. Husbandet. m.fl.
Kl 20 Konsert i Sofia kyrka: Ossler med support Daniela Dahl. Entré 200 kr. Biljetter på tickster.com
Lördag 3 sept i Vita bergen

Höstupptakt i Sofia kyrka

Vi startar höstterminen med gudstjänst. Efter gudstjänsten serveras enkel lunch och det finns möjlighet att gå upp i kyrktornet.
Söndag 4 sept kl 11 i Sofia kyrka