Sofia Gospel

Sofia Gospel är en aktiv och proffsig kör som sprider glädje

Sofia Gospels repertoar har sin grund i traditionell och samtida amerikansk gospel, men innehåller också Soul, Blues, RnB, Pop, en del svenska visor och klassisk och modern sakral musik.

Sofia Gospel tar in nya korister i mån av plats, främst tenorer och basar. Kontakta körledare Dan Arvefjord för att anmäla ditt intresse. 

Sofia Gospel startades 2001 och hör hemma i Sofia kyrka. Kören är en av Stockholms största gospelkörer med ca 70 aktiva medlemmar. Körledare och grundare av kören är Dan Arvefjord. Dan är lärare, musiker och kompositör och flera av hans låtar ingår i körens repertoar.

Sofia Gospel medverkar vid två högmässor per termin i Sofias församling samt den traditionella adventskonserten. Sofia Gospel ger även egna konserter i Sofia Kyrka och samarbetar med många musiker och artister i Stockholm. Sofia Gospel gör även spelningar på andra orter, både i Sverige och utomlands i samband med körresor.

Några medverkande artister genom åren har varit Blossom Tainton, Consuela del Pilar, Jackie Mapei Cummings, Staffan Hellstrand, Dogge Doggelito och Anna Sahlene. 

Sofia Gospel ordnar några kördagar per år för att utveckla kören och repertoaren. Många av körmedlemmarna deltar dessutom i Gospelverkstadens kördagar ”Sjung Gospel” och i sommarinternat för gospel.