Sofia Gospel

Sofia Gospel är en kör med inriktningen att sprida hopp och glädje genom gospeln!

Kören medverkar vid en till två högmässor per termin i Sofias församling. Kören ger även egna konserter, emellanåt till välgörande ändamål – några medverkande genom åren har varit: Latin Kings, Blossom Tainton, Consuela del Pilar, Filip och Doreal Williams samt Jackie Mapei Cummings. Kören gjorde också en bejublad Elvis-gospelkonsert med Göran Engman som fyllde Sofia kyrka till bristningsgränsen och medverkade senare vid dess uppsättning på Scalateatern.

Kören brukar ha ett internat per år för att förkovra körmedlemmarna, samt brukar delta i Stockholm Gospels ”Sjung Gospel”. Vi har även kommit iväg på körresor till Gotland, Polen (Krakow) och USA (New York och Hartford), där vi bland annat medverkade vid en gudstjänst i Harlem. Vi har ca 70 medlemmar och tar in nya korister i mån av plats, främst tenorer och basar.

Ledare: Dan Arvefjord (08-720 00 62).

Dans ambition är att Sofia Gospel skall vara en ”performing choir”, med ett högt tempo på repen, många körframträdanden, samt ”gig” i mindre grupper.