Foto: Maria Bergendahl

Välkommen till Svenska kyrkan i Eksjö, Hult-Edshult, Hässleby-Kråkshult, Höreda, Ingatorp-Bellö, Mellby och Norra Solberga-Flisby församlingar.

Sylta, safta och baka för en mer rättvis värld!

På Eksjö marknad den 7:e september kommer Svenska kyrkan att ha ett eget stånd och sälja bröd, bullar, kakor och sylt till förmån för ACT (Svenska kyrkans internationella arbete). Till det behöver vi vara fler som hjälps åt!

Musik i sommarkväll 2022

Förgyll din sommarkväll genom att lyssna till härlig musik i någon av våra kyrkor. Sommarens program bjuder på ett brett urval av musiker som framför musik inom olika genrer. Programmet till sommarens musikupplevelser hittar du här nedanför. Varmt välkommen till Musik i sommarkväll du också!

Konfirmation 2022-2023

Vi vill ge dig en konfirmationstid med glädje, allvar, lek och utveckling. Tillsammans funderar vi på livet, kärlek, vänner, döden, sorg, glädje, ondska. Vad och vem är Gud? Läs mer om våra olika konfirmandgrupper och anmäl dig.

Biskop Martin om kriget i Ukraina

"Vi ber om besinning och utsträckta händer".

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Be en bön på bönewebben

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett digitalt ljus. Kanske för en närstående eller för någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.

Begränsade öppettider för telefonväxel och expedition

Under vecka 27-32, 4 juli till 12 augusti är telefonväxel och expedition  i Kyrkbacksgården öppen måndag-fredag kl. 10-12 (inte eftermiddagar).

Aktuellt från Södra Vedbo pastorat

Vad är viktigast för dig?

Publicerad:

Svenska kyrkan bedriver en väldigt omfattande verksamhet med allt från förskolor till sorgegrupper och gudstjänster. I verksamhetsredovisningen för 2020 kan du läsa om vad Södra Vedbo pastorat gör. Vad är viktigast för dig i framtiden?

för församlingarna i Södra Vedbo pastorat

Resultat för val till kyrkofullmäktige i Södra Vedbo pastorat

Här hittar du resultatet från senaste kyrkovalet.

Det händer i din Församling

i Södra Vedbo pastorat

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Kyrkor och kyrkogårdar

I pastoratet finns det tolv kyrkor och tre kapell, samt kyrkogårdar med stor spännvidd på karaktär och ålder. Ta del av fakta och historia, och se hur kyrkorna ser ut invändigt.

Jobba hos oss

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något du tror på, och oftast arbete med människor på olika sätt. Här hittar du lediga tjänster inom Södra Vedbo pastorat.

Diakoni i Södra Vedbo pastorat

Diakoni är kyrkans sociala arbete. Hur det sker sker olika ut, men att skapa mötesplatser så att människor bryter isolering och utanförskap är vanligt. Vi är medvandrare en bit på vägen, ger hjälp till självhjälp och möter människor i samtal.

Frivillig i församlingen

Frivilliga krafter i våra församlingar är en förutsättning för vår verksamhet. Finns det ett område som intresserar dig eller har du egna idéer? Hör av dig!

Barn/Familj och Ungdom

Sedd Älskad Bekräftad Varje individ är unik, men vi har samma behov. I våra verksamheter vill vi SE varje människa, ge dem insikten om att de är gränslöst ÄLSKADE och BEKRÄFTA det som gör dem unika.

Kyrkbladet

Här kan du läsa tidningen som är gemensam för pastoratets sju församlingar.