Konfirmander i Nyköpings församling konfirmeras i Alla Helgona kyrka.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Konfirmation

Konfirmationen är en viktig och spännande tid som handlar om livet och den kristna tron. Genom spännande diskussioner, undervisning och gudstjänster får Du lära dig mer om den kristna tron och vad den kan betyda för dig.

Våra konfirmandgrupper 2020-2021

eksjö: Konfirmation med veckoträfffar

Vi träffas tisdagar kl 14-16 i Kyrkbacksgården. 

hässleby-ingatorp: konfirmation med veckoträffar

Vi träffas i Kyrkans Hus i Mariannelund på tisdagar, jämna veckor.             

Norra Solberga-Flisby: HELGKONFIRMANDER

Ungefär en gång i månaden träffas vi i Kyrkans Hus vid N. Solberga kyrka. 

Träffa nya kompisar

...eller lära känna dem du tror att du redan känner på ett nytt sätt. Konfirmandtiden ger möjlighet att fundera tillsammans med andra. För att våga prata om viktiga saker behöver du känna dig hemma och trygg i konfirmandgruppen. Därför försöker vi som är ledare se till att alla lär känna varandra och behandlar varandra med respekt. 

Tid att fundera

Kärleken? Vänskap? Svek? Förlåtelse? Gud? Jesus? Tro?  Döden? Och vad är egentligen meningen med livet? När du är konfirmand finns möjlighet att prata om och fundera på sådant som vi kanske inte gör varje dag

religion - vad är det att vara troende?

Kanske döptes du som liten? Kanske ville dina föräldrar att du själv skulle bestämma om du vill bli döpt? Konfirmandtiden är en möjlighet att ta reda på vad det betyder att vara döpt och kristen. Med kunskap om kyrkan kan du bättre förstå andra människor och omvärlden.