Våra förskolor

Svenska kyrkan i Södra Vedbo pastorat driver två förskolor: Änglamark i Solberga och Mariagården i Eksjö.

Mariagårdens förskola i Eksjö

Vår förskola har 30 platser fördelade på två avdelningar. 2018 började vi vår verksamhet i nybyggda lokaler i området Kvarnarp i Eksjö. Vi har en stor, härlig naturtomt med både naturliga och konstruerade lekmiljöer. Närhet till naturmiljö gör att vi ofta går ut på äventyr i omgivningen. Maten tillagas av vår kock i eget tillagningskök med stor del närodlade och ekologiska råvaror.

Änglamark

Förskolan Änglamark i Solberga

Sedan 1988 finns vår förskola i en gul villa med uppvuxen trädgård i Solberga, en mil utanför Nässjö. Vi har 30 platser fördelade på två avdelningar. Det är gångavstånd till både skog, gymnastiksal och lekpark. Änglamark har egen kokerska och maten lagas på plats.

Vikarie i förskolan

Till våra förskolor behöver vi ibland vikarier. Förskolan Änglamark ligger i Solberga och Förskolan Mariagården i Eksjö. Välkommen med din intresseanmälan!

Fristående förskolor med kristen profil

Tillsammans med er föräldrar vill vi medverka till att barnen växer upp till självständiga och trygga medmänniskor. Vi vill gärna dela med oss av de kristna värderingar och den livssyn som bygger på vår kristna värdegrund. Fristående förskolor styrs av skollagen och läroplanen för förskolan. Respektive kommun administrerar barnomsorgskön.