Pålsjö kapell

Det ståtliga kapellet vid ingången till Pålsjö kyrkogård har plats för 100 besökare.

I bakgrunden ser man ett begravningskapell i brunt tegel. I förgrunden en grön buske samt en grön stolpe med skyltar som visar vägen.

Från huvudingången leder allén till den öppna, inbjudande platsen framför Pålsjö kapell.

Det rymliga kapellet, byggt i gotisk stil, ritades 1910 av stadsarkitekt Alfred Hellerström. Konstnärerna Hugo Gehlin och Ragnhild Schlyter har gjort en del utsmyckningar i kapellet.

I kapellet finns det plats för 80 sittande och 20 stående besökare.

Det finns orgel och flygel i kapellet, mikrofon, samt musikanläggning med CD-spelare och aux-ingång för externa musikkällor.

Kapellet är utrustat med hörslinga.

Kapellet är tillgänglighetsanpassat. Toalett finns men den är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad.

Pålsjö kyrkogård hittar du på Christer Boijes väg i Helsingborg.