Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Pålsjö kapell

Kapellet på Pålsjö kyrkogård byggdes år 1910. Det ritades av arkitekt Alfred Hellerström i gotisk stil.

I bakgrunden ser man ett begravningskapell i brunt tegel. I förgrunden en grön buske samt en grön stolpe med skyltar som visar vägen.

Pålsjö kapell har plats för 80 sittande och 20 stående begravningsgäster. Kapellet är tillgängligt med rullstol.

Konstnärerna Hugo Gehlin och Ragnhild Schlyter har gjort en del utsmyckningar i kapellet.