Amos Helsingborg

Amos Helsingborg är ett magasin som delas ut till alla hushåll i Helsingborg. I Amos kan du få möta människor i olika skeden av livet, läsa om tro och tradition och lära känna Svenska kyrkan Helsingborg.

Amos tar avstamp i det allmänmänskliga och skildrar frågor som berör bland annat relationer, livsval och människovärde. Tidningen innehåller dels många lokala artiklar från Helsingborg, men också reportage som speglar resten av landet och världen utanför Sverige. Tidningen är en gåva från Svenska kyrkan Helsingborg till dig.

Vad drömmer du om?

Möt Isabell Stepanofska, en av eleverna på Sundsgårdens folkhögskola, och hör vad hon tänker om drömmars betydelse.

Projekt Läggdags

Direkt när jag kliver in i den långa, ljusa korridoren känner jag ett lugn. Heltäckningsmattor, mjuka färger, inbjudande möbler och ett vänligt leende möter mig när biträdande verksamhetschef Agnes hälsar välkommen till Helsingborgs kvinnojour.

En flaggstång med Svenska kyrkans flagga mot blå himmel och några trädkronor.

Vill du svara på några frågor?

Välkommen att svara på tolv frågor om dina synpunkter på och tankar om Svenska kyrkan Helsingborg. Dina svar är helt anonyma och kommer att användas i en större analys om hur vi uppfattas av helsingborgaren.

Den gröna Ormbunkssoffan i minneslunden på Raus kyrkogård är en av många sittplatser på Helsingborgs begravningsplatser.

Bänkad i det gröna – Lugn och härvaro på begravningsplatsen

”Jag sitter på en kyrkogård och putsar på min själ”, sjöng Kjell Höglund redan för över 40 år sedan. Och det är fortfarande ett ypperligt sätt att spendera en stund på någon av alla de sittplatser som finns ute på Helsingborgs kyrkogårdar och begravningsplatser, omgiven av lugn och grönska. För begravningsplatser vårdar inte bara person- och kulturminnen, de är också en plats för stillhet, meditation och drömmar – så kallade ”härvaro”, att befinna sig precis här och nu.

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan

Datum för Amos Helsingborg 2024

  • Nr 1 - 13 mars 

    Nr 2 - 29 maj 

    Nr 3 - 4 december