Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Om oss och organisation

Svenska kyrkan Helsingborg är ett pastorat som består av fyra församlingarna Maria, Gustav Adolf, Filborna och Raus samt en kyrkogårdsförvaltning med begravningsverksamhet. Till pastoratet hör också ett kyrkokansli.

Vi är en del av den världsvida kyrkan och hör hemma i den evangelisk-lutherska kyrkofamiljen, vilket innebär en trosgemenskap utanför Sveriges gränser. Pastoratet tillhör Lunds stift.

Våra gudstjänster är den självklara utgångspunkten för oss, en samlingsplats där vi rustas, inspireras och tar emot glädje och livsmod genom Guds ord. Men vi erbjuder också ett rikt konsert- och körliv, verksamhet för liten som stor, retreater, samtalsgrupper, ungdomsgrupper, uteverksamhet och mycket mer. Hos oss blir du medlem genom dopet eller genom en aktiv medlemsansökan.

Här kan du läsa mer om organisation och styrning.

Här får du veta mer om de fyra församlingarna i pastoratet.

Församlingarna

Här får du veta mer om de fyra församlingarna i pastoratet.

Svenska kyrkan styrs av förtroendevalda som väljs vart fjärde år i kyrkovalet. Här får du en överblick över denna organisation. Du hittar också protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet och församlingsråden här.

Så styrs Svenska kyrkan Helsingborg

Här kan du läsa församlingsinstruktionen för Svenska kyrkan Helsingborg. I denna finns samlat de regler och den programförklaring som gäller i vår verksamhet.

Församlingsinstruktion

Tack vare våra medlemmar har vi möjlighet att erbjuda ett stort utbud av verksamheter. Här finns plats för dig som har frågor om tro och liv, vill engagera dig eller stötta arbetet för en rättvis värld,vill sjunga i kör eller vara med på barnverksamhet. Ta kontakt med oss på pastorsexpeditionen på telefon 042-18 90 10 om du vill bli medlem i Svenska kyrkan.

Vill du bli medlem?