Medeltida tegelmurar i blått ljus
Foto: Josefine Sjöqvist

Om oss och organisation

Svenska kyrkan Helsingborg är ett pastorat som består av fyra församlingarna Maria, Gustav Adolf, Filborna och Raus samt en kyrkogårdsförvaltning med begravningsverksamhet. Till pastoratet hör också ett kyrkokansli.

Svenska kyrkan Helsingborg är en del av den världsvida kyrkan och hör hemma i den evangelisk-lutherska kyrkofamiljen, vilket innebär en trosgemenskap utanför Sveriges gränser. Pastoratet tillhör Lunds stift.

Våra gudstjänster är den självklara utgångspunkten för oss, en samlingsplats där vi rustas, inspireras och tar emot glädje och livsmod genom Guds ord. Men vi erbjuder också ett rikt konsert- och körliv, verksamhet för liten som stor, retreater, samtalsgrupper, ungdomsgrupper, uteverksamhet och mycket mer. Hos oss blir du medlem genom dopet eller genom en medlemsansökan.

Här kan du läsa mer om organisation och styrning.

Närbild på föräldrar med bebis i dopdräkt. De håller en psalmbok framför sig.

Vill du bli medlem?

Tack vare våra medlemmar har vi möjlighet att erbjuda ett stort utbud av verksamheter. Här finns plats för dig som har frågor om tro och liv, vill engagera dig eller stötta arbetet för en rättvis värld,vill sjunga i kör eller vara med på barnverksamhet. Ta kontakt med oss på pastorsexpeditionen på telefon 042-18 90 10 om du vill bli medlem i Svenska kyrkan.

Tack för att du är medlem.

Tack vare våra medlemmar kan Svenska kyrkan bedriva en omfattande verksamhet. Här kan du läsa om vad vi gör.