Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon:+46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Internationellt arbete

Svenska kyrkan Helsingborg engagerar sig i flera internationella projekt. Vi är en del i den världsvida kyrkan och delar ansvar för människor som behöver hjälp.

Svenska kyrkan bedriver ett aktivt internationellt arbete och här i Helsingborg bidrar människor på olika sätt i detta och har gjort under många år. Historiskt har det alltid hört till kyrkans identitet att sträcka sig bortom den egna nära gruppen.

– Som kristna människor och med möjligheter att hjälpa dem som behöver hjälp finns det egentligen inga alternativ, säger kyrkoherde Kristian Lillö och anknyter därmed till sin företrädare Gudrun Erlansons linje, alltså att kyrkan har ett ansvar att dela bördorna i världen och att hjälpa dem som inte har det så gott ställt som vi själva.

Här kan du läsa om pastoratets olika projekt.

Plastfasta

Är det möjligt att, under sju veckor, inte handla något som är inslaget i plast eller innehåller plast? Astrid Itzigehl, en av våra präster, tänker i alla fall försöka. Hon ska nämligen använda fastetiden fram till påsk till att plastfasta. I filmen nedan berättar hon mer.