Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg Webbplats

Nya kyrkogårdens kapell

Kapellet är byggt 1885 och rymmer 50 gäster.

Kapellet är ritat av dåvarande stadsarkiteketen Mauritz Frohm och byggt i nyromansk stil. Det rymmer maximalt 50 begravningsgäster och är utrustat med hörselslinga.

Renovering och förnyelse

Kapellet har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering ut- och invändigt. Den invändiga renoveringen omfattade bland annat nytt golv, nya stolar och nytt altare.

År 1996 köptes golvljusstakar, altarljus samt mullbäcken in, alla tillverkade i mässing. Dessa ritades och tillverkades av Sölve Carlsson Design AB i Helsingborg.

Kapellets nya altare tillverkades av Jönssons snickeri i Vejbystrand enligt ritning av kyrkogårdsmästare Vic Holmberg.

Den 4 januari 2007 invigdes en nyinstallerad husorgel i kapellet. Orgeln började tillverkas av orgelbyggaren Walter Thür i Tyskland. Arbetet
färdigställdes av Karl Nelson, orgelbyggare i Lidköping.